Cineva de la primaria Piatra Neamt a deturnat miliarde de lei vechi si nimeni nu s-a sesizat, desi toata lumea cunostea situatia ?

4

Dintre multele lucruri suspecte facute sub egida asistentei sociale pietrene va vom prezenta pentru inceput modul in care Primaria Piatra Neamt a deturnat aproape 8 ani de zile bani de la alte capitole bugetare pentru a sustine activitati de pseudoasisenta sociala care nu se regasesc sub nici o forma in actele legate de asistenta sociala.
Aproape 8 ani de zile Primaria a platit facturi exorbitante de apa si curent pentru Grupul Scolar Industrial de Transporturi Auto, Piatra Neamt ( fostul Liceu Auto ) unde a gazduit fara contracte si in mod ilegal asistati sociali. Desigur ca atat timp cat oamenii respectivi nu aveau forme legale, nu au putut fi alocate oficial fonduri de intretinere, acestea fiind deturnate din banii alocati intretinerii Grupul Scolar Industrial de Transporturi Auto. Si asta nu ar fi tot. Cei de la departamentul intitulat gresit „de asistenta sociala” au dispus ca niste semizei de cladirea fostului camin al Liceului Auto permitand oamenilor amarati sa locuiasca aici fara forme legale dupa o analiza ochiometrica acordand verbal si total dupa cheful lor acele spatii locative. Dupa primii ani, caci vorbim de o situatie ce s-a intins pe vreo 8 ani, a intervenit in grup si doamna Suteu care a inceput sa dea hartii de mana celor care parazitau cladirea fostului camin pentru ca politia sa poata face diferenta intre cei care veneau de pe strada si cei care aveau acord de la stapanire si sa nu-i evacueze. Deci, mai concret, daca erai amarat te duceai la primarie si te inchinai unde trebuia, apoi fara acte, contract si alte lucruri lumesti, o doamna Irina Hîrţe, impreuna cu alti doi domni pe numele lor Blaga si Catalin Curelariu, impreuna cu doamna Ana Suteu, ofereau din marinimia lor personala spatii locative fara nici un fel de acte in cladirea caminului ce apartinuse liceului Auto. Desigur ca marinimia lor s-a manifestat 8 ani de zile, exclusiv pe banii pietrenilor.
Cei alesi de semizeii de la primarie, odata ajunsi in camera oferita intrau intr-un paradis. Chirie nu exista pentru ca nu existau contracte, curentul electric si apa erau la discretie in mod gratuit pentru ca erau decontate de pe facturile Grupului Scolar Industrial de Transporturi Auto si uite asa cei alesi de Hîrţe, Blaga, Curelariu sau Suteu primeau locuinta, curent, si utilitati fara limita si normal fara acte. Si uite asa o gasca din Primaria Piatra Neamt a deturnat miliarde daca nu chiar zeci de miliarde de lei vechi, bani care au fost deturnati fix dupa bunul lor plac neregasindu-se in acte de asistenta sociala, ci fiind inregistrate ca si cheltuieli facute in interesul Grupului Scolar Industrial de Transporturi Auto.
Cel mai interesant este modul in care s-a ajuns ca o mana de oameni sa poata deturna atatea fonduri din banii pietrenilor si absolut nimeni sa nu ia nicio masura in timp ce acesti semizei cheltuiau banii din impozitele platite de oamenii cinstiti si de pensionionarii din Piatra Neamt. Poate noii alesi locali vor avea curajul necesar sa ceara un raport asupra cheltuielilor Grupului Scolar Industrial de Transporturi Auto si cu ajutorul specialistilor sa faca o estimare a banilor deturnati si, cum ar fi si normal, semizeii care se fac vinovati sa intre in atentia autoritatilor pamantesti de urmarire penala. Chiar suntem curiosi daca va avea cineva curajul sa deranjeze gasca ce aloca locuinte sociale in Piatra Neamt fix dupa bunul sau plac?
Partea si mai interesanta abia incepe, caci in fostul camin mai sunt de evacuat doar 2 familii si va trebui sa intre intr-o reabilitare ce va costa alte miliarde ce vor fi platite tot din banii nemtenilor, chiar daca distrugerea acestei cladiri se datoareaza unor oameni care au nume si prenume.
Probabil cei care au oferit locuinte fara forme legale au aprobat plati aberante pentru consumuri de energie nelimitata si utilitati. De asemenea vor invoca ordinele primite in vederea solutionarii unor cazuri sociale ce ar fi putut crea disconfort politic, dar din pacate din 1945 de la procesul de la Nurnberg justitia nu mai accepta ca scuze pentru incalcarea legii ordinele primite.
Faptul ca toti cei care au locuit ani de zile in acel fost camin nu au avut forme legale este clar 100%.
Faptul ca toti cei care au locuit ani de zile in acel fost camin nu au platit nici un leu chirie este clar 100%.
Faptul ca toti cei care au locuit ani de zile in acel fost camin nu au platit niciodata curent iar ce au consumat ei se regaseste doar pe factura Grupului Scolar Industrial de Transporturi Auto este clar 100%.
Faptul ca toti cei care au locuit ani de zile in acel fost camin nu au platit apa sau alte utilitati ci acestea au fost decontate ca fiind consumurile unitatii scolare este clar 100%.
Faptul ca ani de zile la fostul camin al liceului Auto s-a facut un fel de asistenta sociala ce a mancat miliarde de lei vechi care nu se regasesc in nici un act lega de asistenta sociala este clar 100%.
Faptul ca aceste miliarde au fost deturnate din banii de intretinere alocati Grupului Scolar Industrial de Transporturi Auto si din alte capitole bugetare este la fel de clar.
La toate acestea se adauga si legea care este la fel de clara :
Art. 3021 Cod penal – Deturnarea de fonduri
Schimbarea destinaţiei fondurilor băneşti sau a resurselor materiale, fără respectarea prevederilor legale, dacă fapta a cauzat o perturbare a activităţii economico-financiare sau a produs o pagubă unui organ ori unei instituţii de stat sau unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.


Este foarte important de mentionat ca absolut nimeni in Romania nu primeste locuinta, curent la discretie si utilitati in mod gratuit cum si-a permis sa ofere primaria Piatra Neamt. Aceste conditii nu sunt acordate nici veteranilor de razboi, nici schiloditilor de la revolutie, nici savantilor romani, nici olimpicilor, nici mamelor cu 12 copii  si pe langa deturnarea de fonduri cred ca macar moral ar trebui avuta in vedere discriminarea la care au fost supusi cetatenii onesti ai orasului Piatra Neamt in comparatie cu cei care erau alesi de semizeii de la primarie.

Completare articol 10 august 2012

La insistentele unei doamne de la primarie ne vedem nevoiti sa facem o completare a articolului „Cineva de la primaria Piatra Neamt a deturnat miliarde de lei vechi si nimeni nu s-a sesizat, desi toata lumea cunostea situatia ?”
Am fost sunati si amenintati cu taratul prin tribunale deoarece a aparut in articol numele doamnei Ana Suteu de la Direcţia asistenţă socială / Protecţie Socială din Primaria Piatra Neamt . Motivul tararii prin tribunal ar fi acela ca doamna in discutie nu a dat nici o locuinta sociala si nu are nici o treaba cu ce s-a intamplat la fostul camin al Liceului Auto si desigur nici usturoi nu a mancat .
Ne vedem nevoiti sa venim cu completari la acest articol si sa mentionam ca in realitate doar doamna Ana Suteu a emis hartii neoficiale prin care asistatii erau acceptati in acest camin si doar cu hartiile semnate de domnia sa acestia ramaneau in continuare in camere dupa fiecare razie a politiei . Deci nu numai ca a contribuit la ce s-a intamplat in acest fost camin ba chiar a fost cea de a carei semnaturi depindea gazduirea fara contract a celor ce parazitau cladirea .
Iata ce spunea un asistat social chiar ieri 09.08.2012

Ca sa nu mai vorbim de filmarile de la raziile facute de politie in acest loc unde erau scosi afara toti cei care nu aveau hartie de la stapanirea de la primarie . Hartii neoficiale, doamna Suteu ! Pentru ca acei oameni nu au avut niciodata contracte , adrese inregistrate la politie si nu au aparut in nici o evidenta ca fiind cazati acolo, iar intretinerea , curentul si apa au fost platite de fostul Liceu Auto, nu de departamentul de asistenta sociala .
Deci nu numai ca sustinem ce am spus in articol si opinam in continuare ca doamna Suteu este implicata, ci chiar punctam ca este principala raspunzatoare pentru ce s-a intamplat in aceasta cladire .
Amenintarea este cea mai proasta metoda de abordare a publicatiei noastre pentru ca suntem atat de amenintati incat ne sperie daca trece prea mult timp fara sa mai primim o amenintare . Consideram ca mai intai ar trebui sa se vada cum s-au cheltuit acolo banii pentru ca s-au cheltuit banii mei si ai pietrenilor dupa bunul plac al celor de la asistenta sociala fara sa fie intocmite macar acte de forma ca sa nu mai vorbim de modul total ilegal si imoral in care au fost introduse cheltuielile in facturile fostului Liceu Auto .
Ne pare rau ca de abia acum unii se trezesc ca au facut lucruri traznite si au semnat hartii dubioase .
Desigur ca persoana care ne-a amenintat cu taratul prin tribunale nu a vrut sa dea un drept la replica si ne-a reprosat printre altele ca de ce nu am venit la primarie sa intrebam, ocazie cu care va facem conoscut ca am intrebat la primarie de ne-au iesit ochii din orbite si ne-am rugat cat de mult am putut sa obtinem interviuri si raspunsuri la intrebari din partea departamentului de Asistenta Sociala si din partea arhitectului sef . In ambele sensuri am epuizat peste 10 incercari de contactare, asadar daca cineva din primarie este suparat pe noi ca nu am cerut punctul de vedere e bine sa se stie ca primaria Piatra Neamt nu ne-a raspuns nici la cereri facute in baza legii 544/2001, asadar daca cineva din primarie are de expus un punct de vedere sau un drept la replica noi suntem deschisi si interesati sa publicam orice punct de vedere .

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. spumelaguraroca spune

  mai bine sa doarma toti intr-un loc decat sa doarma la mine in casa scarii.

 2. Florin Constantin Roca spune

  Inca o data se confirma ca o mare parte a angajatilor Primariei Piatra-Neamt sunt niste infractori si ignora contribuabilii care platesc taxele si impozitele iar ei chiar cred ca sunt pusi acolo pana vor fi mumificati.Felicitari inca o data d-le Robert Iosub pentru subiectul abordat si acuzatiile aduse direct administratiei Pietrene si nominal unor oprtunisti cum sunt d-na fosta PNT-cd Hirte, dealtfel cadru didactic care coordoneaza activitatile infractionale sub supravegherea lui Pinalti ,fiind si un fel de mana dreapta de sters undeva….pe care o foleseste Pinalti pentru ca veti vedea ca daca va iesi prost la un control al Curtii de Conturi si sigur va iesi ,Pinalti aplica regula nu stiu ,nu am vazut nici pe acolo nu am trecut iar Hirte si d-na Suteu Ana vor raspunde pentru ce au semnat sa nu mai mentionez pe ceilalti doi Blaga si Curelariu.Conform Legii nr.544 din 2004 acesti angajati platiti din buzunarul nostru au obligatia sa raspunda interpelarilor oricarei persoane,pentru transparenta si buna credinta a serviciilor dumnealor.Am informatii precise si exista martori care in schimbul a unor sume de bani au primit locuinte sociale noi in Cartierele Speranta,Valeni recent iar cu ceva timp in urma la fel s-a procedat pentru locuintele sociale din Precista si Calea Romanului iar sumele pretinse au fost in Euro,cam 5000 Euro pt un contract pe 5 ani si pana in 1000 Euro pentru un contract pe un an.Ori institutiile statului unde sunt?Pentru ce avem SRI,Politie si Parchet?Toti sunt egali in fata Legii indiferent de nume,functie si angajator,oricine beneficiaza de prezumtia de nevinovatie dar institutiile abilitate ale statului de drept trebuie sa-si faca datoria.Consilierii USL trebuie sa ceara un raport al cheltuielilor in acest caz si imediat sesizata Curtea de Conturi.Trebuie sa abordam o atitudine vigilenta in raport cu cheltuirea banului public indiferent ca e ca in cazul de fata abuzuri in partea departamentului social sau cheltuieli nejustificate cu subventionarea anumitei prese si mijloace mass-media ori cu numai anumite sporturi din Piatra-Neamt discriminand cetatenii,cealalta parte a presei sau alte sporturi respectiv baze sportive.Consilieri USL luativa rolul in serios pentru care sunteti trimisi in Consiliul Local prin votul direct al populatiei si luptati pentru cetatenii din Piatra-Neamt,luptati pentru viitorul nostru si implicit al vostru,luptati pentru interesele orasului Piatra-Neamt!

 3. Leo Taxil spune

  O íntrebare de bun simt: acesti asistati social au fost pusi sa presteze munci ín folosul comunitatii in schimbul cazarii si energiei consumate? Sau cei din primarie fac doar acte caritabile pe banii nostri???

 4. ANA spune

  nu sunt tare la mate’, dar asa, la o simpla privire, daca banii acestia nu se duceau asa, poate ca
  – micro-piata de la Orion era, cu adevar o piata si nu un trotuar pe care taranii isi expun marfa (exista o placuta pe care scrie MICRO-PIATA agatata de-un gard, inainte de alegerile locale, pentru ca lumea sa inteleaga ca acela nu e un trotuar ci o piata)
  – orasul ar fi avut spatii de joaca sigure si civilizate pentru copii
  – cresele (putine, foarte putine!!!) ar fi aratat „european” (nu asa, si nu pe banii parintilor)
  – cainii comunitari nu ne-ar fi terorizat zi si noapte
  sunt doar cateva exemple, ce mi-au venit rapid in minte. Cu siguranta mai sunt si alti cetateni care pot veni cu exemple de acest fel. Eu ma intreb, de ce-as mai plati impozite? Chiar asa! Mai am ceva timp ca sa ma decid daca-mi platesc impozitul local. O sa fac un dosar cu toate sesizarile facute la primarie in ultimul an, si la care evident, nu am primit raspuns, si NU-MI VOI PLATI TAXELE LOCALE. Si sa vedem ce se intampla!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate