Primăria Piatra-Neamț a decis să internalizeze, centralizeze, monopolizeze. Exact tot ce nu vor votanții de dreapta să audă

1

Contrar oricărei doctrine de dreapta și oricărei logici liberale, primăria Piatra-Neamț internalizează serviciile de parcare, administrarea locuințelor, a piețelor etc. După 30 de ani în care toată lumea a înțeles că statul este cel mai prost administrator, liberalii pietreni nu au înțeles nimic.

Într-o gândire normală la cap din punct de vedere liberal, administrația locală trebuie să descentralizeze deciziile, să nu aibă monopol pe servicii și să externalizeze tot ce se poate externaliza. Așteptările votanților de dreapta erau categoric în acest sens și mai ales în direcția reducerii numărului de bugetari din primărie, în niciun caz de creșterea acestuia. Totul e fix pe dos la primăria din Piatra. Totul se transformă într-o administrație locală ca pe vremea FSN.

Toată această centralizare și internalizare se mai bate cap în cap și cu ce spuneau cei din USR care voiau înainte de alegeri să reducă din firmele primăriei prin comasarea acestora. În niciun caz prin mărirea aparatului bugetar, dar USR-ul la Piatra-Neamț se pare că a primit câte ceva pentru fiecare USR-ist care conta și subiectul e închis.

Desigur că în principiu primarul are dreptate. Firmele primăriei erau pline de angajați pe pile. Unii făceau jocurile unor grupuri de interese, unii privați căpușau aceste firme, dar acesta nu este un motiv să internalizezi. Dacă ești liberal liberalizezi, externalizezi și dai ocazia privaților de la tine din oraș să preia aceste servicii în mod corect. În altă ordine de idei, orice era în neregulă la firmele primăriei era exclusiv din vina PNL pentru că administrațiile PNL au înființat și coordonat aceste firme.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Unele servicii pot fi „centralizate” cu usurinta, altele nu, iar pentru unele categorii sunt si solutii alternative.De exemplu, parcarile pot fi gestionate usor de primarie impreuna cu politia locala.De dorit ar fi ca si parcarile cu plata sa fie gestionate in acelasi mod.Piata, salubrizarea si amenajarile de spatii verzi se pot face de o singura societate, nu de doua ca acum (Urban si Salubritas).Perla Invest e in insolventa, activitatea ar putea fi preluata tot de acea societate unica.De asemenea, si unele prestatii ale Publiserv (spatii joaca, trasari parcari), ar putea fi preluate de aceasta unica societate, iar partea de drumuri , trotuare , etc. trebuie privatizata sau externalizata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate