Copiii României sunt condamnați la suferință – Alocațiile NU se vor mări în acest an

0
Imagine ilustrativă

În acest an, alocaţiile acordate copiilor au fost majorate în luna ianuarie cu 20%, o nouă creştere, cu aceeaşi valoare, fiind aşteptată în iulie, plata efectivă a sumelor urmând să aibă loc în august. Totuşi, se pare că nici de această dată nu va fi posibilă majorarea din cauza faptului că „nu sunt bani” – o replică fundamentală a guvernanților.

Concret, președintele Camerei Deputaților a spus că „nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creştere a alocaţiilor în acest an, dacă vrem să le creştem şi la anul. Şi, ca atare, noi susţinem formula de creştere a alocaţiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul”.

Pentru a avea o perspectivă clară a situaţiei din viitor legată de creşterea alocaţiilor redacția noastră a cerut o opinie Ministerului Muncii, iar din răspunsul acestuia reiese că se va „sări” peste etapa din 1 iulie, cu toate că, deocamdată, legislația din domeniu nu a fost modificată.

În plus, așa cum apare în răspunsul primit de la Ministerul Muncii, următoarea etapă de majorare a alocațiilor ar urma să aibă loc în iulie 2022, ceea ce ar înseamna că nici etapa de majorare programată pentru prima lună a anului viitor nu s-ar respecta.

Deputatul Ciprian Șerban a anunțat că PSD va depune un proiect de lege care să oblige guvernul să respecte legea, adică să majoreze imediat alocațiile conform schemei stabilite.

Guvernul de coaliție anulează fiecare promisiune făcută în campania electorală. Acum, a venit rândul alocațiilor pentru copii. Toată lupta PSD pentru a le obține copiilor alocații mărite a fost anulată de decizia coaliției de guvernare de a amâna până anul viitor, la 1 iulie 2022, plata tranșelor 3 (1 iulie 2021) și 4 (1 ianuarie 2022), furând, practic, peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 și 18 ani și peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu handicap.

În cinismul ei, Coaliția Minciunii și Austerității promite că toți acești bani vor fi acordați peste un an, la 1 iulie 2022. Mai crede cineva că se vor ține de cuvânt? Vă mai amintiți de câte ori am obținut anul trecut creșterea alocațiilor, pentru ca guvernul Orban să nu aplice legea și să nu le dea copiilor banii?

Doar ei, cu Orban premier și Cîțu ministru de Finanțe, au stabilit această eșalonare anul trecut, când spuneau că nu au bani și nu pot susține creșterea, promițând că vor eșalona și copiii vor primi ce li se cuvine! Acum, premierul Cîțu anulează acordarea tranșelor! Proiectul a fost aprobat deja de Senat și se află în dezbatere la Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Singurul adevăr, real și crud este faptul că în acest interval de timp copiii nu vor beneficia de majorările promise. Guvernul Cîțu fură din banii copiilor 700 de milioane de lei pentru a doua jumătate a acestui an și încă 1,4 miliarde de lei pentru prima jumătate a anului viitor.

Că a fost o minciună premeditată, încă de la finalul anului trecut, când s-a modificat calendarul celor 5 tranșe în Senat, menită doar să mai câștige voturi, a confirmat ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a recunoscut că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în Buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an de la 1 iulie.

Pentru copii, guvernul de dreapta, condus de Florin Cîțu, nu are bani. Însă, are bani pentru oamenii loiali partidului, alocând, prin PNRR, fără licitație, 2,9 miliarde lei firmei GSP Power deținută de Gabriel Comănescu, unul dintre sponsorii principali ai PNL.

PSD va depune săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.”, a transmis deputatul Ciprian Șerban.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate