Prima ediţie a taberei „Buhalniţa – legenda de la poalele Ceahlăului”

1

În perioada 15-17 septembrie 2017, în localitatea Buhalniţa, comuna Hangu, judeţul Neamţ, a avut loc prima ediţie a taberei „Buhalniţa – legenda de la poalele Ceahlăului”. Cu acest prilej, a fost organizată expoziţia „România de poveste”, iar artistul fotograf Andrei Baciu a ţinut un atelier cu tema „Din culisele fotografiei de peisaj”.

20 de fotografi din Iaşi, Botoşani şi Prahova au participat la tabăra „Buhalniţa – legenda de la poalele Ceahlăului“, ediţia I, organizată de Clubul Fotografilor Iaşi.

Pe lângă peisajele deosebite surprinse în imagini, pasionaţii de fotografie au aflat date despre ctitoria lui Miron Barnovschi din satul Buhalniţa, oferite de preotul paroh Cristian Dăscălescu.

Invitatul special al taberei a fost artistul fotograf Andrei Baciu, care a vernisat expoziţia de fotografie „România de poveste“, organizată la Pensiunea Lostriţa din Buhalniţa, semnată de participanţii la tabără și  a susţinut o prezentare cu tema „Din culisele fotografiei de peisaj“.
Programul taberei a mai cuprins patru ture foto pe vârfurile Netedu şi Izmana, dar şi în câteva dintre gospodăriile în care se mai păstrează arhitectura ţărănească.

Mai multe detalii aici

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Klaus spune

    Foarte frumos. Felicitari preotului paroh . Un model demn de urmat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate