Prietenii Pompierilor

4

Astazi, 06 mai, incepand cu ora 10.30, Inspectoratul Scolar al judetului Neamt in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt organizeaza etapa zonala – Piatra Neamt – a Concursurilor cercurilor tehnico – aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.
Activitatile se vor desfasura pe Stadionul Ceahlaul, incepand cu ora 10.30.
Concursurile au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează în scopul:

* dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor;
* formării şi dezvoltării la elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, dârzenia, hotărârea, perseverenţa, cinstea, corectitudinea şi disciplina etc.;
* atragerii unui număr mare de elevi la desfăşurarea activităţilor cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.

Concursurile se organizează după un program bine stabilit care, în principiu, cuprinde:

* şedinţa tehnică, organizată premergător începerii concursului;
* stabilirea, prin tragere la sorţi, a ordinii de intrare în concurs a echipajelor şi anunţarea acesteia;
* pregătirea pentru concurs (adunarea echipelor, apelul lor, controlul aparatelor, pregătirea arbitrilor, etc.);
* antrenament în executarea probelor de concurs efectuate sub îndrumarea unui membru al juriului;
* festivitatea de deschidere a concursului;
* desfăşurarea concursului pe probe;
* stabilirea clasamentului pe probe şi a clasamentului general;
* anunţarea rezultatelor;
* premierea echipajelor şi a celor mai buni concurenţi.

Probele de concurs sunt :

* Proba teoretică
* Proba de îndemânare „Pista cu obstacole”
* Proba „Ştafeta de 400 m cu obstacole”

Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi „Prietenii Pompierilor” participă la concurs cu un echipaj format din 10 elevi (un comandant şi opt concurenţi + o rezervă). Echipajele pot fi constituite din băieţi (mixte) sau din fete. Vârsta minimă a elevilor este de 10 ani şi maximă de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic în care se desfăşoară concursul.

Detalii referitoare la organizarea si desfasurarea concursurilor pentru elevi pot fi gasite pe site-ul ISU Neamt – www.ijsunt.ro.

(http://www.ijsunt.ro/pub/doc/ip/pregatirea_populatiei/Regulament_Prietenii_Pompierilor.pdf)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. elis spune

  Exista 3 scoli care sunt favorizate permanent si e munca domnilor sa pregatesti un lot de 10 copii

 2. elis spune

  Am vazut aces comentariu si ot confirma cele spuse mai sus fara nici o iezitare….Atentie mare la echipajele din Costisa,Zanesti si Girov

 3. lupu spune

  Doamna aveti dreptate, exista cateva echipaje din anumite scoli care se califica permanent la fazele judetene de pe locurile 2 si 3 pe zona Piatra Neamt dar care nu merita acest lucru.De ce spun asta, pentru ca sotia mea a coordonat anul trecut un echipaj de fete, inregistrand toate echipele atan la pista de indemanare cat si la stafeta de 400 de metri si ce sa vedeti am analizat cu mare atentie fiecare echipaj de fete cu regulamentul in fata si echipa careia i s-a acordat locul I si bineinteles calificarea la faza nationala nu se clasa nici pe locul 5.Va si spun echipa celor de la SABAOANI care la faza NATIONALA nu s-au clasat in primi zece si nici nu aveau cum pentru ca erau sub locul 5 la faza judeteana.Trebuie sa se inceteze cu astfel de siretlicuri ca nu mai vine nimeni sa concureze.

 4. jeni spune

  La Neamt ce se intampla e jalnic.La acest concurs Prietenii pompierilor se fura pe fata.Se trimit la fazele nationale numai echipaje care nu au nici o legatura cu acest sport.Daca si aici se face asa inseamna ca trebuie sa plecam din tara asta ca suntem vai de noi.Imi vine copilul acasa si plinge….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate