Previziunea premierului: 10 milioane de români vaccinați până în iulie

0

În cadrul unui briefing de presă susținut de premierul Florin Cîţu, astăzi, 7 aprilie, acesta a declarat că se depun eforturi pentru revenirea României la normalitate. Acest lucru ar urma să înceapă de la 1 iunie, dar baza revenirii la normalitate are o condiție: vaccinarea a 70% din populația adultă a țării. Premierul Florin Cîțu estimează că 10 milioane de români vor avea încredere în vaccin și se vor și vaccina până la sfârșitul lunii iulie.

„Am prezentat decizia de prim-ministru care va fi  publicată astăzi în Monitorul Oficial, prin care se constituie Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021. Este vorba de un prim pas. Așa cum am anunțat, ar trebui să avem la finalul lunii mai – 5 milioane de persoane vaccinate; la finalul lunii iulie, așa cum arată calendarul, cum vom primi dozele de vaccin în perioada următoare, la finalul lunii iulie ar trebui să avem 10 milioane de persoane vaccinate, deci 70% dintre adulți, și putem să vorbim, în aceste două etape, de redeschiderea economiei.”, a declarat Florin Cîțu.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate