Prețul gunoiului e posibil să se mărească cu aproximativ 20%

5

gunoiO lege din 2006 a început să fie aplicată din acest an, deoarece abia acum s-au scos normele de aplicare. Legea spune că pentru fiecare tonă de gunoi dusă la gropile de gunoi să se plătească în plus o taxă de 80 lei.

Este inutil să vă amintim că în nenumărate rânduri am spus că gunoiul și apa potabilă se vor scumpi, în timp ce absolut toată presa locală și foștii politicieni din mandatele trecute de la Neamț păcăleau lumea cu scăderea prețului la apă și la gunoi.

Iată că din nou am avut dreptate pe un subiect față de care anii trecuți am fost contraziși pe toate părțile. În realitate, vina pentru această scumpire aparține celor care au condus acest județ în ultimele legislaturi, adică gruparea PDL și gruparea TCE, care nu au înțeles ce au de făcut ca să nu se ajungă aici. Ei au fost interesați doar să își umple buzunarele cu bani și atât.

Legea care a fost dată în 2006 și multe alte măsuri, inclusiv finanțări europene consistente pentru colectarea și depozitarea gunoaielor, au avut ca scop intrarea într-o normalitate în ceea ce privește reciclarea deșeurilor doar că la Neamț nimeni nu a luat în seamă aceste lucruri.

În mod normal, dacă gruparea TCE nu era interesată doar de cum să fure din banii de la proiectul european, la această oră ar fi trebuit ca acești 80 de lei pe tonă să nu se reflecte în prețul plătit de populație. Planul era ca până acum să funcționeze deja stațiile de sortare a gunoiului din județ și mare parte din acesta să fie reciclat, iar la groapa de gunoi să nu ajungă decât ce nu se poate recicla.

Firmele de profil din statele europene suportă taxe de 10 ori mai mari pe tona de gunoi dusă la gropile de gunoi, dar ele reciclează și până la 90% din ce strâng de la populație, sumele plătite la gunoiul nereciclabil fiind ușor suportate și neavând o proiecție semificativă în preț. Din păcate, la Neamț și, în general, în România proiecția costurilor suplimentare în prețul plătit de populație este totală.

Poate și la Neamț, după ce se satură liberalii de făcut circ prin Consiliul Județean și nu vor mai bloca semnarea contractelor de atribuire a serviciile de colectare și sortare, vom reuși să nu mai punem tot în cârca populației acești 80 de lei pe tonă. Din păcate, deocamdată aceste noi costuri vor fi suportate integral de populația județului.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Roxana Chele spune

  Intai sa amplaseze suficiente pubele pentru selectare si sa aiba masini pentru fiecare tip de gunoi ca de geaba noi il selectam daca ei trimit doar o masina unde il amesteca si tot noi suntem vinovati ca nu selectam gunoiul

 2. taranul ION spune

  Buna ziua ,inainte de a invoca greaua mostenire (caracatita)TCE,e limpede ca trebuie vazut ce magicienii trag apa la WC si produc gunoiul „virtual”pe banii nostri (in lipsa raposatului de la CJ) ,substituindu-l cu succes si beneficiind de fonduri ilicite in dauna cetateanului. Exemplu de la C.A Apaserv care este capusata de indivizi aserviiti trecutului glorios , din vremea „baronului CJ”dl.comisar superior de la OPC Neamt ,policalificat si polistudii cat si in managementul eseurilor. Un oportunist si o tarata aflata in conflicte de interes,la care investigatorii de orice tip , nu au un raspuns si nici curajul de a-i inmana o „diploma” si „felicitarile de rigoare”pentru discretia cu care se misca in apele tulburi.
  Meritele unui astfel tip de „yesman”,nu ar trebui trecute cu vederea de
  media uitandu-ne,in background-ul afacerilor private,unde a cochetat de dragul spalarii,evaziunii,participarii la jaf comun,prin diverse partide UNPR,si mai nou ALDE,si sa beneficieze de roluri bine trasate de fostul si actualul GHID , AMIC si SEF POLITIC ,in vederea ocuparii unor posturi de decizii la nivelul „BUGETar” in care sa semene CAPUSE in interiorul SISTEMULUI,si de a dezvolta anticorpii coruptiei institutionale.
  Nu pot sa inteleg nici atitudinea dualista,de coabitare politica a PSD Neamt,cu excrementele rezultate din vechile structuri descentralizate, care in campania electorala erau subiecte de dezbatere parlamentara si prioritati in agenda alesilor de la actualul CJ Neamt.
  Respect tuturor ,ce au curajul sa vorbeasca liber,si sa fiti cuminti pana la alegerile viitoare..!

 3. octavianus augustus spune

  „Mai Nene,uite daca ne intoarcem nitel catre romani(si nu români) ei procesau altfel resturile umanitatii si nu-si mai impovarau semenii;Pe cand azi dupa furaciunile prestate in anii dupa „rasturnarea de situatiune” ca hunii furand mai si din capetele oamenilor,nelasandu-ti libertatea de gandire am ajuns unde suntem…………”

  1. gabriela spune

   De ce solutia gasita de legiuitor si autoritati seamana izbitor cu povestea incalzirii apartamentelor dupa revolutie, cu separarea individuala a utilitatilor…Pe scurt cine are simt civic, isi sorteaza gunoiul si isi plateste u
   Serviciul de salubrizare in loc sa fie apreciat este PEDEPSIT sa plateasca la fel cu vecinul care fumeazs in lift isi arunca pe jos corespondenta nedorita isi arunca gunoiul nesortat pe unde apuca.Asta e numai in Romania.

 4. Popescu Vasile spune

  Se scumpeste gunoiul pentru ca a introdus guvernul o taxa noua, 80 lei/tona de gunoi depusa la groapa. Orice taxa duce la scumpirea serviciului prestat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate