Președintele Iohannis vorbește de penali în țara în care oricine poate face oricui un dosar penal

1

„Nu putem să nu constatăm că de la alegeri încoace un număr impresionant de politicieni se ocupă cu a ataca justiția, procurorii, procedurile din justiție, inducând în populație impresia că justiția nu funcționează. S-a putut constata foarte ușor că mai mulți din acești politicieni influenți sunt condamnați penali, fie în curs de a fi judecați penal, fie sunt urmăriți penal”, a vorbit iar fără să stea prea mult pe gânduri domnul președinte Iohannis.

Nici pe departe nu vrem să luăm apărarea politicienilor care sunt condamnați, anchetați sau supectați de fapte penale, dar domnul președinte ar trebui să își echilibreze puțin discursul, deoarece să fii urmărit sau cercetat penal nu este același lucru cu a fi vinovat. Domnul Iohannis ar trebui să se lupte mai bine pentru ca România să aibă legislație în ceea ce privește răspunderea magistraților și mai ales în sancționarea severă a faptelor de abuz din zona de justiție. Încă suntem în țara în care orice procuror sau orice judecător poate să greșească cu libertatea unui om și să nu pățească nimic, ca să nu mai spunem că oricine poate fi hăituit absolut nevinovat prin tribunale și anchete și toți cei care comandă sau provoacă hăituirea să scape nepedepsiți.

Personal am fost hăituit penal în urma unor reclamații făcute de politicieni sau înalți funcționari ai statului în care Iohannis este președinte, deci îmi permit să-i adresez o întrebare publică domnului președinte: ”Cum ar fi domnule președinte să fiți anchetat de DIICOT ani de zile în baza unei plângeri mincinoase făcute din ordin politic la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României de către un înalt funcționar public al statului roman, să se termine totul cu ”FAPTELE NU EXISTĂ” și cei care au făcut demersul mincinos în justiție să nu primească măcar o amendă de 10 lei?”

Cu siguranță domnul Iohannis nu va răspune unui jurnalist de provincie care este hăituit în continuare de politicieni deranjați și foarte bogați, dar într-o țară în care cei cu bani sau putere se pot folosi de justiție pentru a hăitui jurnaliști incomozi, poate ar fi bine ca domnul președinte să înțeleagă că trăim în țara în care oricine îți face un dosar penal bazat numai pe neadevăruri scapă nepedepsit și tu rămâi cu hăituiala, stresul și imaginea terfelită pentru că dureaza ani de zile să dovedești că ești nevinovat.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Dan spune

    Domnul ziarist se foloseste de propriul caz ca sa mai traga putin jin justitie. Nu e de ajuns ca o bombardata zilnic de politicieni securisti si antenisti mai ramane si noi sa o atacam.
    Daca considerati ca vi s-a intamplata un abuz, ce masuri legale ati intreprins ca cei vinovati sa plateasca? Ati dat pe cineva in judecata? Pana la urma, daca cineva v-a acuzat de ceva in mod nejustificat l-ati dat macar in judecata? Nimeni nu crede ca justitia e de neatins. Pana la urma, tot romani sunt si acolo.Dar avand in vedere ce furaciune e in tara asta, orice atac asupra ei contribuie la starea de fapt.

    ADMIN: In baza la ce legi sa dau in judecata daca noi nu avem legi care sa traga la raspundere pe cei care fac astfel de abuzuri?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate