Constantin Iacoban, gazdă pentru delegaţia Colegiului Naţional de Apărare

1

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban, a primit o delegaţie, formată din 35 de cursanţi ai Colegiului Naţional de Apărare, din partea căreia, la finalul întrevederii, a primit o plachetă omagială, cu semnătura Generaţiei a XIV-a a Colegiului Naţional de Apărare, ca semn de mulţumire pentru “deschidere, amabilitate şi sinceritate” în discuţii.
După o prezentare a judeţului, care a fost asigurată şi de către subprefectul Gheorghe Neculae, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a intrat în dialog cu membrii delegaţiei, aceştia provenind din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Senatului, Camerei Deputaţilor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Ministerul Afacerilor Externe, Organizaţia de Tineret Partida Romilor “Pro-Europa”, Ministerul pentru Societatea Informaţională etc. Discuţiile au fost pe mai multe teme, în funcţie de instituţia de provenienţă a cursanţilor. Au fost adresate întrebări pe tema fondului forestier al judeţului, dacă există firmele care prelucrează lemnul, care sunt problemele legate de drumurile ce străbat Neamţul, starea în care se află fosta Platformă Chimică Săvineşti, asocierile cu judeţele vecine pentru realizarea de proiecte comune.
Preşedintele Consiliului Judeţean a răspuns punctual fiecărui interlocutor. “Marea problemă a judeţului Neamţ şi a Moldovei e că nu avem drumuri bune, care să ne lege de Vest. Acest lucru îngreunează activitatea multor firme, care produc în Neamţ şi transportă foarte greu. Asta nu înseamnă că nu se face mobilă şi la noi în judeţ, dar producătorii se confruntă cu probleme din cauza condiţiilor de transport. La fel se întâmplă şi cu turiştii, care nu ajung foarte uşor la noi, deşi cu siguranţă extrem de mulţi vor să se bucure de acest ţinut minunat. Iarna e şi mai greu de trecut munţii şi, ca să fim cinstiţi, e greu să ajungem şi până la Bacău, pentru că drumul e aşa cum e şi are câteo bandă pentru fiecare sens. Aţi întrebat despre fosta Platformă Chimică Săvineşti, care a fost un fel de facultate a chimiei româneşti! Din nefericire, a mai rămas molozul din ea şi o firmă româno – italiană, care funcţionează foarte bine. Problema cu asocierea dintre judeţe, pentru a implementa proiecte de interes comun nu ne este străină. Oficial ne-am asociat cu judeţul Harghita, dar am rămas cu partea oficială! La nivel de masterplan colaborăm cu Bacăul, pentru modernizarea unor drumuri judeţene care trec pe la noi şi se continuă în judeţul vecin, am implementat la nivel de regiune Nord – Est un proiect pentru dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi lista e deschisă pentru noi colaborări”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
După discuţiile purtate, oaspeţii au ţinut să precizeze faptul că judeţul Neamţ nu îşi poate pierde unele dintre cele mai mari valori pe care le deţine: datinile şi obiceiurile, pentru care mulţi turişti vin în zonă.
Autorităţile judeţene au pus la dispoziţia fiecărui cursant al Colegiului Naţional de Apărare câte o mapă de prezentare a judeţului: “V-am oferit câte un calendar, o broşură cu 15 destinaţii turistice din judeţul Neamţ şi un semn de carte cu imagini din zona noastră. Nu v-am pus un mouse, pentru că am convingerea că sunteţi dintre oamenii care citesc! Vă doresc să aveţi şedere plăcută în judeţul Neamţ, să vă întoarceţi pentru a vedea frumuseţile zonei şi să nu uitaţi că Moldova are «cu ce se bate» când e vorba de oameni de cultură, de «giganţi» ai culturii româneşti”, a mai adăugat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
Cei 35 de membri ai delegaţiei au mers ulterior la sediul ISU Neamţ, unde au urmărit o simulare a unui exerciţiu de descarcerare şi au văzut dotările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. FLORIN spune

    Aloo,domu….suntem ultimul judet din Moldova la infrastructura fara exagerare.

    NU s-a facut nimic.

    Mergem pe aceleasi drumuri de pe vremea lui Ceausescu.

    Suntem un judet izolat si fara viitor.

    A-ti avut 25 de ani la dispozitie sa faceti ceva.

    Nu a-ti facut NIMIC.

    A-ti furat TOT.

    Din cauza voastra si a sistemului mafiot pe care l-ati creat bazat pe spagi si pile au plecat zeci de mii de concetateni din tara.

    Cei mai buni.

    Am ramas cu analfabetii si lichelele promovate de sistemul pe care l-ati creat..

    Sunteti responsabili de acest genocid datorita devalizarii si saracirii nesfirsite prin hotii si furaciuni a acestui judet/oras.

    Acest judet este intr-o groapa acoperit de datorii colosale care nu pot fi platite nici in 10 generatii.

    NU s-a facut NIMIC cu acesti bani/datorii.Au fost furati in intregime.

    Faptul ca cei care au patronat acest sistem mafiot mai sunt inca in libertate datorita justitiei complice si corupta ..asta nu inseamna ca suntem prosti.

    E timpu sa plecati cu totii.

    TOTI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate