Preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu a participat la deschiderea anului şcolar la Ţolici şi la Poloboc

0

Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a participat astăzi la deschiderea anului şcolar la şcolile din două sate din Neamţ: Ţolici (comuna Petricani) şi Poloboc (comuna Rediu).


La Ţolici, elevii din două clase ale şcolii au început astăzi şcoala bucurându-se de câteva dotări asigurate prin sponsorizări (duşumele noi şi două seturi de bănci şcolare care le-au înlocuit pe cele vechi şi cu grad ridicat de uzură).
“Am promis acum câteva săptămâni aceste dotări. Cu sprijinul unor oameni sufletişti, am reuşit să le asigurăm. Am, de asemenea, o altă veste bună: vom putea sprijini realizarea unui dispensar în satul Ţolici. Rămâne ca împreună cu Primăria să găsim un teren disponibil”, a precizat Vasile Pruteanu care, după momentul festiv a vizitat fiecare sală de clasă, a stat de vorbă şi cu elevii, şi cu părinţii şi cu cadrele didactice.
Dovadă că vizita nu a fost una strict protocolară stă faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a aflat cu stupoare şi a rămas neplăcut impresionat de următoarea situaţie: majoritatea elevilor nu au primit, în prima zi de şcoală, manualele şcolare. Cum explicaţiile directorului Şcolii Petricani nu au fost convingătoare, Vasile Pruteanu a cerut reprezentantului Inspectoratului Şcolar aflat la faţa locului să analizeze situaţia şi să ia măsurile ce se impun.
Participarea la deschiderea anului şcolar de la Poloboc (Rediu) a fost încărcată de emoţii nu doar pentru “boboci” ci chiar şi pentru şeful administraţiei judeţene: “Şcoala din Poloboc este prima în care am lucrat ca profesor. Reîntâlnesc astăzi foşti cunoscuţi, foşti elevi şi chiar foşti colegi. O parte din sufletul meu a rămas aici. Îmi aminteam astăzi de condiţiile de navetă, de autobuzele mai mult sau mai puţin încălzite… Apreciez la Poloboc dar şi la Rediu felul în care conducerea şcolii a pregătit acest început de an şcolar. Se simte spiritul gospodăresc.”, a declarat Vasile Pruteanu .

Art.Pub

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate