Un preot care nu merita sa poarte haina bisericii

65

 

Ca orice padure, biserica nemteana are uscaturile ei. Una dintre aceste crengute vestejite din copacul Edenului se numeste Ionica Sorin si detine statutul de preot la biserica de la cimitirul Pietricica.
In decursul timpului, a facut tot ce este posibil pentru a strica imaginea bisericii nemtene care este slujita cu preponderenta de oameni cu har, nu de astfel de elemente.
Astazi, soarta  a facut ca focul sa vina in casa preacuratului si sa-i incendieze bucataria unde lasase nesupravegheata mancarea. Pagubele produse au fost minore, dar nu ne facem noi griji ca parintele nu are resursele financiare necesare sa refaca totul.

La o prima privire putem estima, fara sa fim specialisti, ca palatul in care locuieste arata mult mai bine si costa mai mult decat biserica in care slujeste. Nu credem ca este treaba noastra ce fac preotii pentru bisericile unde sunt arondati, dar lacasul sfant de care acest preot apartine  este una dintre cele mai slab administrate locatii bisericesti din Piatra Neamt, contrastand puternic cu somptuoasa vila situata pe strada Stefan cel Mare din Piatra Neamt.
Avem convingerea ca daca preacucernicul parinte ar face un calcul care sa insumeze toate salariile primite de cand poarta sutana si ar inmulti suma rezultata cu 10 tot nu ar putea sa justifice din ce bani si-a construit palatul cu coloane romane si cu sisteme de supraveghere de ultima ora.
Revenind la subiect, ca la orice incendiu presa afla si se deplaseaza la locul tragediei, ca si in cazul de fata. Ajunsi acolo am constatat ca a fost un incendiu minor pe care pompierii nemteni l-au gestionat exemplar si toate lucrurile erau in regula. Aflati pe partea opusa a drumului fata de palatul preacucernicului, am observat cum parintele vine cu chef de scandal, interzicandu-ne sa filmam chiar daca eram departe de proprietatea lui.
Intr-un demers demn de un om cu apucaturi antisociale, parintele ne-a impins, ne-a explicat cum ne va „distruge”, am primit si cativa pumni educativi pe care i-am receptionat cu smerenie pentru ca erau veniti din partea unui om imbracat in haina bisericii, dupa care ne-a stricat „putin” camera de luat vederi.
Dupa ce a terminat cu mine, a trecut la o colega jurnalista de la ziarul Realitatea, pe care a imobilizat-o printr-un procedeu de torsionare a degetelor, presupunem ca era o schema invatata la un templu shaolin, dupa care, impingand-o si smucind-o evlavios, a deposedat-o de aparatul de fotografiat.
Balciul a continuat cu venirea politiei, cu rugaminti fierbinti la preacucernicul ca sa returneze aparatul procurat printr-o actiune de talharie si asa mai departe.NOAPTEA DE INVIERE 2011 LA BISERICA CIMITIRULUI PIETRICICA PIATRA NEAMT
Nu intelegem cum un asemenea preot care slujeste intr-una dintre cele mai saracacioase biserici din oras isi permite un palat si nu vom intelege niciodata cum un preot poate vorbi atat de urat si poate talhari o femeie in mijlocul strazii. Speram ca sefii acestui preot sa ia in considerare si aceste aspecte, iar impreuna cu foarte multele reclamatii pe care le mai au la adresa preacucernicului Ionica Sorin sa analizeze situatia si, in spiritul biblic, sa il ierte de pacate, dar sa vada daca mai este demn de a purta haina preoteasca.
Filmul evenimentelor, pana la momentul in care parintele a reusit sa ne strice camera de luat vederi.


Va mai informam de faptul ca Politia Municipiului Piatra Neamt a deschis o ancheta, Ionica Sorin fiind cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie

Completare articol – 8 noiembrie

Din informatiile pe care le detinem, parintele Sorinel Ionica despre care am discutat in articolul Un preot care nu merita sa poarte haina bisericii s-a declarat nemultumit de ceea ce a citit prin presa despre sfintia sa, motiv pentru care a inceput sa ceara socoteala unei ziariste de la Ceahlaul, in stilul caracteristic “Te distrug!”, aceasta dupa ce a agresat alti doi colegi de breasla de la Realitatea si www.ziarpiatraneamt.ro, in cursul zilei de vineri, 4 noiembrie.

Articol publicat in Ziarul Ceahlaul, pe data de 5 noiembrie 2011

Ziarişti agresaţi de preotul Ionică

Un banal incendiu (mai mult fum decît foc), provocat de o oală cu mîncare uitată pe aragaz, s-a transformat într-un circ întreg, din cauza proprietarului vilei, nimeni altul decît un umil slujitor al Domnului. În jurul orei 16, cînd în faţa vilei somptuoase de lîngă Palatul copiilor, erau două autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă SMURD, părintele s-a crispat spontan, probabil nedorind ca locuinţa sa modestă să apară prin ziare, şi s-a repezit la jurnaliştii care se aflau pe trotuarul de vizavi. Dovedind că este în război total cu profilul preoţilor sfătoşi şi înţelepţi, a smuls camera foto din mîna unei ziariste şi l-a alergat pe colegul ei de altă publicaţie. Ambele tabere au sunat, apoi, la poliţie, aşa că în zonă s-a deplasat un echipaj de la judiciar care să clarifice lucrurile. Preotul a reclamat că i-a fost încălcat dreptul de proprietate, adică ziariştii au intrat în curte să facă poze. Tehnic vorbind acest lucru nu este posibil dintr-un motiv foarte simplu. Vila este atît de mare încît n-ar “încăpea” decît într-o fotografie făcută de la distanţă. Pentru cine nu-l cunoaşte, părintele, care slujeşte la o biserică din Dărmăneşti, se numeşte Sorinel Ionică. Şi ieri a reuşit să demonstreze că “rimează” întru totul cu numele lui. Adică este un diminutiv.

Articol publicat in Realitatea, pe data de 8 noiembrie 2011

Preotul Ionică este cercetat pentru tâlhărie

* părintele Sorinel Ionică, parohul Bisericii Pietricica, este anchetat de poliţişti pentru că i-a smuls aparatul foto unei ziariste  * preotul nu a putut să ne ofere un punct de vedere coerent pentru că tocmai era ocupat cu agresarea unei alte ziariste din Piatra-Neamţ

[…]

Contactat telefonic, părintele Ionică, în momentul în care a auzit că stă de vorbă cu un ziarist, întrebat fiind despre incidentul de vineri, a spus doar “N-a fost nimic faţă către faţă”, după care a închis. Am tot încercat să-i luăm un punct de vedere, însă, la repetatele apeluri telefonice, slujitorul Bisericii nu a mai răspuns. Aveam să aflăm că “tăcerea” sa avea o justificare temeinică. Chiar la acea oră, preotul împreună cu preoteasa fuseseră la redacţia unui alt ziar local şi au încercat să o bată pe o altă ziaristă care scrisese despre incidentul de vineri seara. Acum mai are un dosar penal şi poate vor reuşi poliţiştii să-l liniştească.

In cursul zilei de astazi, parintele Sorinel Ionica a avut o altercatie si cu echipa unei televiziuni centrale, eveniment care va fi, cel mai probabil, transmis la televizor.

Completare articol, 9 noiembrie

Articol publicat in Ceahlaul, pe  data de 9 noiembrie

“Îţi iau gîtul, fă! Te distrug!”

„Cuviosul preot Sorinel Ionică şi smerita sa soţie profesoara Florica Ionică şi-au făcut rost de un dosar penal, după ce au provocat un scandal de pomină în redacţia ziarului “Ceahlăul” în după amiaza de 7 noiembrie. Au pretextat că nu vor decît o discuţie “lămuritoare” despre o stire apărută în ziarul de sîmbătă (despre agresarea altor doi ziarişti), dar de îndată ce au fost invitaţi în biroul directorului ge­neral (care nu se afla în redacţie în acel moment), soţii Ionică au refuzat să ia loc şi s-au repezit la redactor, căruia i-au oferit o demonstraţie de bun simţ, educaţie şi iubire creştină. “Îţi iau gîtul, fă! Te distrug!”, a scrîşnit printre dinţi prea-fericitul slujitor al Domnului, în timp ce distinsa coană preoteasă îşi încuraja “jumătatea” vorbind despre lipsa martorilor şi timpul necesar pentru reuşita operaţiunii de deca­pitare. „[…]

Articol publicat in Realitatea, pe data de 9 noiembrie

Tupeu de popă violent

Ieri după-amiază, preotul Ionică a avut o altă „ieşire”, la biserica pe care o păstoreşte, în timp ce oficia slujba închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. În momentul în care a observat că în lăcaş a intrat echipa de televiziune a unui post naţional, preotul şi-a întrerupt slujba şi a început să profereze ameninţări la adresa ziariştilor. Mai mult, monahul i-a instigat pe enoriaşi să-l agreseze pe operatorul de imagine al respectivului post TV. Numai inspiraţia cameramanului a făcut ca echipamentele să nu fie stricate pe parcursul celor întâmplate. La locul incidentului a apărut şi un echipaj al Poliţiei, oamenii legii fiind chemaţi, culmea, chiar de către preot. „M-au pus oamenii, enoriaşii, să sun la Poliţie!”, a spus preotul Ionică. Echipajul şi-a făcut treaba şi a luat declaraţii de la toţi cei implicaţi în incident. Echipa postului TV, care fusese agresată, urmează să depună plângere împotriva preotului. În schimb, Sorinel Ionică a făcut reclamaţie şi i-a acuzat pe ziarişti că l-ar fi agresat. Cu ce? Probabil cu prezenţa…

În plângerea pe care a depus-o către Poliţie, preotul Ionică a adus semnăturile mai multor enoriaşi din parohie. Enoriaşi care, la ieşirea din biserică, ieri după-amiază, au mărturisit că fuseseră ameninţaţi cu afurisenia dacă nu semnează plângerea preotului împotriva presei. „Părintele a spus să dăm semnătură, că dacă nu vom ajunge în flăcările iadului”, a povestit una dintre enoriaşe.

Reportaj Observator – Antena 1

Preot acuzat de talharie, amenintare, lovire si alte violente


Dedicatie pentru parintele Sorinel:

Vom reveni cu detalii.

 

Iosub Robert

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
65 Comentarii
 1. violina paduraru spune

  mie mi e jena sa mai zic ceva e strigator la cer ce se intampla un popa nu are nevoie de avere averea lui e credinta n d zeu harul de aia a ales calea asta si daca oamenii se lasau prostiti cinva acum vad realitatea dar mai mariii lor nu o vad rusine mare rusine sa fim jecmani ti de popi prin intermediu bisericilor lacasul e al oamenilor popii sint musafiri in biserici proprietari sint oamenii care au construit o prin truda lor popa si a facut palat acolo e stapin

 2. marius spune

  Doamnelor,Domnisoarelor si Domnilor
  sunt un om cu precepte morale:
  Di vini tati sa-mi spuna,di vini tati sa ma convinga eu continui sa cred in Divinitate si-n vorba ceea inteleapta care spune:Crede si nu Cerceta!
  cum putem noi oare,PACATOSI,sa judecam un prelat?
  Si-a facut casa?
  OK,poate omul nu fumeaza,ca mancarea si bautura vin asa cum vin.
  Asa ca iata cum,ca si un fost ministru pdl si-a facut casa.
  Nimic mai simplu. Cati dintre noi nu ar trebui sa-i urmam exemplul. Da putem? NU!!!
  Ca suntem slabi si barfitori,si avem grija caprei vecinului.
  CREDE SI NU CERCETA !!
  Valabil si la DNA.
  Asa ca linistiti-va pt.ca dupa cum se stie cei saraci vor merge in RAI de unde vor privi si se vor multumi la chinurile imbuibatilor.
  Iertati fratzicilor caci iertarea inseamna DRAGOSTE .
  SI DACA DRAGOSTE NU E …..NIMIC NU E

 3. Cristina Z. spune

  Ar trebui sa ii spuna cineva ca strada apartine domeniului public pana si trotuarul din fata „garduletului”. Daca nu vroia sa ii vada nimeni „casuta” trebuia sa o faca in pustietate. Parerea mea este ca ne sfideaza cu nerusinare.

 4. seburici spune

  asta nu e preot…e un diavol in sutana… si pt alex ,,,dute la slujba si cind te da afara din biserica o sa mai vorbesti.protopopiatul sau mitropolia ce are de zis

 5. alin ilie spune

  sorinel asta e drac nu e preot si eu am fost la biserica si ma dat afara fara nici 1 motiv pe mine si pe ceilalti oamenii care nu aveau pomana , eu mersesem la o inmormantare , iar el pur si simplu ne-a brancit afara . nu stiu ce e cu patriharhia de ce nu se sesizeaza , cum sa mearga oamenii la biserik , cu un necurat ca asta

 6. grigorici iulian spune

  locuim intre maghiari in judetul harghita dar nu am vrut sa cred ca exista si dracu in biserica dar exista si dascalu a sarit cu gura a crezut ca ne sperie dar sa terminatcu bine pt ei am fost prea intristat din cauza evenimentului la care am participat as vrea sa stiu si eu cine este seful lui de nu se ia o masura disciplinara cred ca sunt pe o mana trebuie trimis in alt judet sau disponibilizat sunt preoti si popi asta e popa

 7. grigorici iulian spune

  ieri am patit aceasi lucru am fost la o pomana de 40 zile la piatra neamt si am avut ocazia sal cunosc pe acest slujitor al diavolului am fost dati afara din biserica ca e biserica lui plus alte injuri decente cum stie el au fost dati afara mai multi tineri si batrani spunanad ca e biserica lui

 8. Titi spune

  Biserica este cea mai mare PROFITOARE din istoria omenirii. „Sclavagismul” a fost inlocuit de BISERICA. Mai ales cea de rit rasaritean, ortodoxa. O adunatura de cersetori, mincinosi, hoti si farisei. Pentru ei singura religie este indestularea, prostirea si minciuna. De aceea sunt INTOTDEAUNA de partea puterii. INTOTDEAUNA au fost cea mai eficienta POLITIE POLITICA. De aici si zicerea : „crede si nu cerceta”.

 9. IRINA spune

  Turnatoriile popilor sunt de notorietate/ Evaziunea fiscala din singurul domeniu este tot a lor/ Jaful banului omului cinstit este tot a lor/ Homosexualitatea si nemernicia este tot a lor…OARE CE NU APARTINE PREOTILOR?…DUMNEZEU!

 10. alex spune

  sincer va spun ca imi e rusine cu voi imi e rusine sa fiu reprezentat in mass media de persoane ca voi imi e rusine ca ati ajuns la aceste josnicii pt a va face audientza. felicitari ANTENA1

 11. alex spune

  eu sunt la torino;sunt din piatra-neamt va spun ca pe acest preot l-am cunoscut de putine ori si va pot spune ca e unul din putini preoti de care nu ar trebui sa va bateti joc in halul asta .ar fi multi alti care ar trebui denigratzi in halul asta dar el nu. nu am certitudine ca ceea ce a facut a facut in mod curat dar daca mergetzi odata la slujba pe ascuns veti vedea cine e intradevar acest om

 12. lili spune

  pt vasiliscu ! guvernantii nostrii stiu !biserica a fost in orice vreme o arma cu care s a tras in prosti!insa dupa comentarii vad ca nu prea mai merge asa este peste tot !important este un singur lucru sa nu te lasi manipulat !in fapt nu traim pentru altii ci pentru noi si fiecare are un rol in lumea asta si nimic nu este intamplator !

 13. vasiliscu&aspida spune

  Care este explicatia de toti popi vor avere: viloaie marlanesti(de parveniti)si masini de provenienta germana ??????? Deaoarece este o trasatura comuna, la foarte multi dintre ei, contemporani cu noi si pe masura ce populatia ,acestei tari saraceste si i se baga pe gat fonfleuri: ca ne folosim de criza sa facem reforme ,jigodiile in sutana de obste, prospera intr-un mod grotesc si daca le dai peste bot, devin golani, derbedei de cartier si declara ca-ti iau gatul, cu o dezinvoltura si o nonsalanta dezarmanta!!!!!?????!!!!!????

 14. lili spune

  fanatici religiosi care sunt ajutati de domnul sa se angajeze in institutiile statului !umbla vorba ca ”au grija ” de oamenii singuri pana mor si le ia averea !interesant e cum iigasesc pe acesti oameni fara rude ! e gasca mare !atentie la administratorii de bloc ‘ la cine sta pe langa tine la biserica ‘ca astia sunt in stare sa te ajute sa mori !

 15. martin stricland spune

  Sfantul Mina, gigel.. expertzi de enoriashi in parcare..
  nu cu mult in urma, va dadeati de ceasul mortzii ca internetul e unealta satanei si-acu nu va mai dati rand sa afuritzi online cu prafu & pulberea unui dumnezeu razbunator numai de voi imaginat sau cum va recita popa-n biserica’n care avetzi acces exclusiv?!

 16. Anamaria spune

  Concluzia e una singura: astfel de indivizi umbla liberi printre noi. Si le mai pupam mina, avem impresia ca ne fac un favor cand ne spovedesc si ne intreaba numai porcarii, iar ei nu urmaresc decat banii, banii, banii! Sufletul mai la coada asa, ca nu se pune! Si mai au tupeul sa se foloseasca de numele Domnului! Mi-e greata!

 17. Un enorias Crestin Ortodox spune

  As dori sa punctez cateva idei principale cu privire la acest Eveniment si la comentariile facute:* Cine sunt acesti ziaristi si reporteri care au parafrazat tot evenimentul si au pornit o adevarata ofensa impotriva Bisericii crestine ortodoxe si a slujitorilor ei? * Cine sunt EI defapt? Cat au CONTRIBUIT ei la BISERICA DE UNDE APARTIN , SAU la BISERICA de unde slujeste Pr Sorinel, SAU au contribuit la casa parintelui, sa le Rasplateasca Dumnezeu Faptele nu Vorbele, caci ei nu au contribuit cu NIMIC la Bisericile noastre si se declara CRESTINI ORTODOCSI,,, lupi in blana de miel! SUNT ACEI PRIN CARE VIN ISPITA, AU LA INDEMANA PRESA TELEVIZIUNEA SI SE FOLOSESC PENTRU SCRUPULELE LOR PERVESE SPUN DOAR PAREREA LOR , INCRIMINEAZA DUC IN EROARE , SE CRED MAI PRESUS DE DUMNEZEU, EI SUNT ADEVARATII JUDECATORI!!! NU DUMNEZEU!!! EI JUDECA!! Fratilor ati fost voi de fata cand sau intamlat toate aceste evenimente ? Cine sunt adevarati martori ? Stie CINEVA CUM SA INTAMPLAT ? DOAR CE AU RELATAT REPORTERII ATAT STITI!! Acestia nu pot fi decat niste Eretici IMPOTRIVA BISERICII, MASONI sau ALTE CULTE DE MANIPULARE. * In legatura cu jurnalista care a fost agresata, dupa spusele ei mincinoase, SA VEDETI ADEVARUL DESPRE EA!!! A fost casatorita si a divortat A NENOROCIT O FAMILIE!!! LA BISERICA DE UNDE APARTINE , PREOTUL DE ACOLO NEA MARTURISIT CA NU ESTE CRESTINA, NU VINE LA BISERICA , NU CONTRIBUIE CU NIMIC, A FOST IPLICATA IN NENUMARATE SCANDALURI IN PAROHIA RESPECTIVA, A ADUS PERMANENTE JIGNIRII OFICIALITATILOR NEMTENE PRIN ARTICOLELE DUMNEAEI SI PRIN COMPORTAMENT VULGAR SI AGRESIV!!!!!! AU PORNIT O OFENSA IMPOTRIVA BISERICII SI A PREOTULUI SORINEL SA ARATE CAT DE IMPORTANTA ESTE EA CA SI CRESTIN SI PERSOANA SI CITEZ ” SA MA DAU MARE CA SUNT CINEVA SI POT SA FAC CE VREAU, PENTRU CA I-MI PERMIT” Asadar sa nu VORBIM CE NU STIM!!! ACEASTA ESTE REPORTERITA CARE STARNIT TOT SCANDALUL MINTIND, O INTREAGA COMUNITATE SI VOI IA-TI DAT CREZARE ACESTEI CRESTINE MODEL!!! NU VA JUCATI CU DUMNEZEU SI CELE SFINTE!!!!! NU VA JUCATI!!! O SA DATI SOCOTEALA!!! MARE GRIJA CACI CUM SPUNE SCRIPTURA ” VAI PRIN CEL CARE VINE ISPITA” PRAFUL SE VA ALEGE DE VOI SI DE FAMILIILE VOASTRE.

  ADMIN : Am lasat acest comentariu in ideea dreptului la exprimare . Scandalul nu a prornit de la nici o reporterita necredincioasa ci de la mine care am avut prima altercatie cu preotul minune si tot eu sunt cel care a chemat politia prima oara si tot eu sunt cel care a filmat .
  Poate aveti dreptate ca nu am facut prea multe lucruri pentru biserica si poate nu suntem nici crestini practicanti dar iata ca incepem sa facem lucruri bune scapand biserica de astfel de exemplare in sutana.

 18. Mos Craciun spune

  Desi sunt multe de spus, despre parintele Ionica ma limitez la:
  – locuiesc in zona si il cunosc. Pe timpul cand slujea cu parintele Puscalau, acum la Sfanta Mina,toate blocurile (si casele)de pe partea dreapta Calea Romanului erau o singura parohie. In ziua cand s-a despartit si s-a format parohia de la biserica Sfanta Mina, oamenii parintelui Ionica au sunat la usa locuintelor care trecusem la cealalta parohie si au venit(cei drept cu chitantier)sa incaseze contributia anuala pt. biserica. La ceva timp au venit si cei de la Sfanta Mina( de care apartineam) sa incaseze contributia.
  – sub ap. meu statea(a decedat intre timp) o batrana care-i promisese ca-i da ap. dupa ce moare. In fiecare zi venea parintele pe la ia. In ziua cand a aflat ca batrana nu avea acte de propietate(vanduse la o nepoata) parintele nu a mai venit la batrana(destul de bolnava).
  – un amic, care locuieste aproape de biserica,dar nu apartine de parohie, avea sotia pe moarte(a decedat la scurt timp)si l-a rugat pe parinte(trecea zilnic pe la poarta omului in drum la biserica)sa vina sa-i citeasca(contra cost)muribundei. Nici nu a vrut sa auda, motivand ca nu e in parohia sa.

 19. sarin spune

  Da, si basescu a spus ca tot presa este vinovata pentru criza din tzara, pentru maniera in care a fost prezentata. Populatzia a indurat cu stoicism, insa presa si-a batut joc.

  Bai, al’de andrei, voi auziti & vedeti ce ziceri scoateti din voi?!

  Greatza eterna, mai, enoriashule

 20. Andrei spune

  Acţiunea părintelui mi se pare destul de corectă. Atitudinea lasă de dorit (probabil că e şi el om). Cei care au dat comentarii şi chiar femeia care a dat interviu despre părintele, se pare că nu prea ştiu cum judecă părintele, nu au avut ocazia să poarte o discuţie cu el în altfel de circumstanţe, nu au luat parte la o slujbă la care slujea (excepţie făcând înmormântările şi praznicele). Luaţi interviu unui om care merge regulat la slujbe la el, luaţi interviu unui fiu duhovnicesc al său şi o să vedeţi că altfel stau lucrurie în ceea ce priveşte persoana lui. La un moment de furie, de cumpănă cred că oricine ar fi avut o astfel de conduită, ştiut fiind că presa din zilele noastre are darul de a însămânţa intriga, sminteala, dezbinarea. De pedepsit merită pedepsit, dar asta nu înseamnă că cei care l-au întărâtat ar trebui să scape basma curată!
  Ar fi multe de spus aici, dar am să închei prin a spune că totul a pornit de la presă.

  ADMIN : A fost televiziunea la biserica dar am observat ca a fost data afara in loc sa fie lasata sa filmeze o frumoasa slujba si enoriasii multumiti de parinte si in alta ordine de idei , cine are de laudat parintele , dupa cum vedeti nu este cenzurat si o poate face aici fara probleme.

 21. constantin spune

  NU EXAGEREZ CU NIMIC .daca sar face mai multe investigatii poate aflam ca a dat bani cu camata,a impus taxa de inmormantare etc.grav este ca are grija doar de familia lui nu si de enoriasi.pentru ei nu are nici un respect.de ce sa nu il dispretuiesc cand vad viloiul de om bolnav si imbuibat.cum adica nu are legatura casa cu biserica.are domnilor fiindca preotii in marea lor majoritate sunt cei mai mari evazionisti.sa mearga in mediu de afaceri si nu o sa-l intreb de casa dar cat este preot il intreb

 22. martin stricland spune

  saracu, de om gospodar ce-i si-a facut si casoiu ala, de parca toate acareturile cu care si-a dotat biserica le-a adus el de-acasa..
  mei, enoriashilor & comentatorilor, de cand e accesul interzis intr-o biserica si popa a devenit gardian?!..
  fara alte comentarii, ca oricum, ca si popa ala, multora le lipsesc masiv piese de sub scufitza..
  va meritati soarta cu varf si-ndesat

 23. x spune

  Titlul de „preafericit” este numai pentru mitropolit dupa cum „preainalt ” este pentru patriarh pentru preoti este „preasfintit” si in nici un caz „sfinte parinte”.Nu se va lua nici o masura impotriva „mulgatorilor de zavistie” pentru ca nici un post de preot nu se ocupa fara o cotizatie de minim 50 000 euro.Comentati va rog zicerea statuata in ultimul timp in bisarica ortodoxa „banutul vaduvei este temelia bisericii” .Ce vorbiti voi de ajutor pentru nevoiasi daca si vaduva trebuie sa duca si ultimul banut ca altfel se darima temelia bisericii

 24. IA-O-N FREZĂ ! spune

  Preotul cunoaşte cu ce misiune l-a investit B.O.R în parohia respectivă. Dacă abdică atât de uşor de la principiul creştinesc, este un motiv de întristare. Dacă a ajuns să-şi manipuleze enoriaşii împotriva câtorva jurnalişti de teren, în loc să găsească mijloace pacifice, aşa cum îndemna Mântuitorul Iisus, eu, ca simplu muritor, pot crede că acest concetăţean care poartă strai preoţesc săvârşeşte o eroare! Dacă doi-trei gazetari, pornind de la viloiul preotului, vor inventaria toate căsoaiele colegilor de breaslă ai preotului, se prea poate ca marea mulţime de nevoiaşi să-şi reconsidere opiniile în privinţa B.O.R, din păcate, nicidecum în privinţa agesivului slujitor la altar! B.O.R nu are nevoie de asemenea „mulgători” de zavistie! Acest specimen bisericesc, agresiv şi lipsit de stăpânire de sine trebuie să meargă la reeducare. Câteva întrebări necesare, aplicate direct, pornind de la propria sa bunăstare, în comparaţie cu bisericuţa modestă în care slujeşte nu vor aduce mulţumire în parohie, mai ales printre enoriaşii aflaţi în pragul disperat al sărăciei. Nu-i solicită nimeni respectivului preot să-şi întoarcă şi celălalt obraz, dar calitatea de păstor nu-l îndreptăţeşte să agreseze pe cei mai urgisiţi dintre meseriaşi: gazetarii. Pâinea celui care se informează pentru tine, este amară şi neagră, de cele mai multe ori, iar leafa jurnalistului din provincie reprezintă cel mai înnecăcios şi subţire praf de pe tobă. Aşa cum prigoneşti o văduvă şi pe cel orfan, tot aşa este prigonit ziaristul. Acest…”amănunt” este „uitat” de cele mai multe ori de către unii preoţi, că despre politicienii puterii nu mai are rost să pomenim pentru că sunt îmbârligaţi cu FĂCĂTORUL DE RELE!

 25. ifrim costel spune

  De cand activitatea media nu mai are verticalitate o stire poate fi fabricata si prin genul acesta de tertipuri : iritarea unui om a carui casa a luat foc. Daca mai e si preot,atunci sa vezi ce de comentarii malitioase si cu caracter general fata de toti preotii … Mai este de lucru pana cand veti intelege ce inseamna o stire in adevaratul sens al cuvantului… Mai mult v-a facut parintele treaba: s-a lasat antrenat in toata aceasta mascarada. Iar despre echipa tv…E de prost gust si lipsit de respect fata de cei de acolo sa intri in timpul slujbei sa filmezi fara acordul preotului.As vrea sa vad asta intr-un lacas de cult sectar

 26. gabriel_munteanu spune

  este clar ca acest preot a gresit dar nu vad ce legatura are casa cu biserica…este cumva biserica parintelui pe care daca nu va mai fi preot acolo o va inchide?…iar acum se vede din nou ce fel de televiziune este antena 1 daca, inainte sa difuzeze o stire, nu consulta ambele parti

 27. Bobi spune

  Ce porcarie. Cat tamtam din partea blestematilor de la televiziune si jurnalism care de fiecare data exagereaza enorm, intrecand masura. Ajung sa judece un preot nevinovat care mereu isi face datoria, ei nu se gandesc ca acel preot se roaga? Harul nu se pierde niciodata. Odata ce ai primit taina hirotoniei , harul nu se poate indeparta nici prin caterisirea preotului. Acest preot a facut foarte multe pentru acea parohie. Prin asta dovedeste ca nu este doar un simplu slujitor al altarului ci si un bun gospodar care a muncit din rasputeri pt renovarea bisericii lui Hristos. Nu mai judecati, ca nu este nimeni dintre noi in masura sa o faca. Doar bunul Dumnezeu la infricosatoarea judecata .

  ADMIN : Aveti perfecta dreptate nu ar trebui judecat deoarece eu am temeri mari ca saracul om este lipsit de judecata .

 28. Andreea spune

  Se pare ca cei care scriu comentariile nu au prea fost la el la slijba sau numai la pomeniri si inmormantari. Deci nu prea stiu cum este. Eu frecventez biserica dinainte sa fie el preot si trebuie sa va spun sincer ca inainte sa vina el ca preot biserica arata jalnic pe vremea parintelui Puscalau. Nu avea centrala, nu avea apa si nici gaz. Iarna se incalzeau oamenii cu o soba din fier( cei care au fost stiu). Dupa venirea lui ca preot a facut multe( cu toate ca parohia nu este mare):a tras apa si gaz, a pus centrala,a schimbat geamurile a schimbat catapeteasma, a pus dusumele, apoi parchet pe jos, a schimbat o parte din strane, a izolat termic biserica, a pus candelabre si multe altele. Este un bun gospodar cu toate ca parohia nu este prea bogata. Este un bun gospodar. De aceea a reusit sa-si faca si casa pentru ca e un om gospodar

 29. justitiarul spune

  PT ANDREI 77
  chiar nu suntem sau nu sunt suparat pt ca ARE MAI MULT cum te -ai exprimat ci cum sau acumulat acesti bani multi in detrimentul cui???al nevoiasilor, sarmanilor, oamenilor fara adapost,copiilor saraci si bolnavi etc.biserica reprezentata de domnul preot acest lucru treb sa l faca sa ajute aceste persoane nevoiase nu sa isi insuseasca sumele de bani in nume propriu.ce ar fi daca soferii de pe autobuze ar lua ei toti banii(ceea ce sa facut inainte) daca receptionerii ar incasa banii in nume propriu etc.daca doriti anarhie nu aveti decat sa mergeti in tari care au acest sistem africa spre exemplu noi romanii sau eu romanul as dori sa traiesc in o romanie linistita unde se respecta legile tarii.

 30. popa gheorghe adrian spune

  nemtean nemultumir si cu andrei77
  O fi vreun derbedeu si asta imbracat in haine preotesti…cred si eu ca banditul asta cu nume de imprumut are tot ce-i trebuie, daca furtul este legal in romania sub straiele de culoare neagra…

 31. calinic spune

  Fratiilor suntem oameni, dar voi oare nu credeti ca zazania din tara dintre conducatori , neincrederea este alimentata de televiziune, ziaristi , de singurele noastre modele ca ele conduc acuma , ganditiva care sunt principalele mijloace de informare si de manipulare in masa, mass media conduce se baga in intimitatea omului santajeaza si sunt foarte nesimtiti impertinenti si li se pare ca ei au dreptate si conduc, o sa va vina ranul la fiecare in parte,,,, mai vorbim noi pe aceasta tema.

 32. andrei77 spune

  chiar nu il cunosc pe acest parinte…dar chiar nu vad ce legatura are biserica cu casa respectiva….si nu cred ca e problema noastra cum si-a facut casa…nu cred ca este vreunul dintre noi care sa fie in masura sa comenteze….diferenta intre mine si voi este ca eu sunt multumit cu ce am si nu urasc persoanele care au mai mult

  ADMIN : Foarte educative vorbele dumneavoastra dar sa nu credeti ca puteti pacali pe cineva deoarece noi vedem ca sunteti una si aceiasi persoana cu „nemtean nemultumit”.
  Va rog incercati sa comentati cu un singur nume.

 33. Anonim spune

  Andrei77 …nu vorbi daca nu stii situatia respectiva!In primul Ionica Sorinel a facut o casa asa mare iar biserica la care slujeste este vai de capul ei , de cand slujeste in acest loc nu a investit nimic.Iar despre copii altor oameni nu ar trebui sa-ti permiti sa-i faci derbedei.Probabil esti doar vrun prieten de-al parintelui Sorinel care este exact ca el.

 34. Mihnea spune

  Doar solidaritatea de breasla (a presei) poate schimba ceva in acest caz. Comentariile noastre nu au un efect prea puternic.

 35. popa gheorghe adrian spune

  pt. andrei77 … frate, tu esti XXX sau te faci? ce are apartamentul unde stai tu, o cutie de chibrituri de 30.000 euro cu o vila ultracentrala de 400 mp ce valoreaza juma de milion de euro? Tu judeci cand scri? Se pare ca ai un creier de dimensiunea unei arahide

 36. andrei77 spune

  Pentru „parinte model”…daca ai un derbedeu de copil asta nu inseamna ca imediat altul care are note mai mari e „cu pile”….si de unde stiti voi cum si-a facut omul casa….daca e sa o luam asa…de unde ati avut si voi bani de apartament?

 37. broasca lui Ciomu spune

  Tovarasul parintele sorinel (pustiu) a intrat pe postul de mare „gropar” la cimitirul chetricica printr-un nene mai mare care acuma are functia de episcop la patriarhie, nu pot sa spui numele, persoana insemnata. Atunci cand a primit „distrugatorul de ziaristi” postul, respectivul „becher” ocupa postul de vicar la iasi la mitropolie si l-a ajutat pe sorinel. Acum toti tac si nimeni nu face nimic. Protopopul e nou si inca nu vrea sa se bage prea tare in „careul de popi” si se incearca sa se acopere totul cu multa „liniste”. Adica s-o lase moarta in papusoi, dar mortul tot la popa sorinel ajunge, nu?!

 38. Puiol spune

  Și vila de lângă, a lui Ciocan de la Vamă, tot din salariu de bugetar?

 39. mugurb3 spune

  DESPRE INDIVIDUL IN SUTANA, POT FI SPUSE MULTE…( vezi curs de oprtunism balcanic )
  despre AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE A IMOBILULUI SUNT MULTE DE SPUS (deh era sefa d-na Mihaela Spaga -coordonata de catre Mi(u) itza), iar despre caracterul individului , acesta poate fi schimbat doar prin procedeul numit NECROPSIE. MORALA: DOAMNE AJUTA
  P.S. IN CAZUL ASTA NU ERA CUMVA DE ” TURA ” CELALATLT ?”

 40. justitiarul spune

  acum 3-5 luni societetea publiserv a facut reparatii si asfaltari la intrarea cu masina a dmnului preot.
  au fost trimise poze si o sesizare la primaria pn pe situl -domnule primar-si NICI NU A APARUT ACEA SESIZARE.
  urmeaza alegerile la vara sa vedeti ce hotii se vor face!!!!
  daca suntem condusi de HOTI nu inseamna ca treb sa fim si noi ‘enoriasii’tot hoti ca si ei noi vrem sa fim cinstiti dar nu avem arme impotriva lor pt ca l-au impus unii pe DUMNEZEU altii LEGEA facuta de EI.
  Singura solutie:O NOUA REVOLUTIE!!!!!!!!!
  ADMIN : Poza primita la redactie pe acest subiect
  http://ziarpiatraneamt.ro/wp-content/uploads/2011/11/aici-sunt-banii-dumneavoastra.jpg

 41. popa gheorghe adrian spune

  Vorbea o doamna ca a sesizat protopopiatul. Ce nesimtire ati putut avea. Daca ati fi sesizat securitatea mai degraba ati fi obtinut un raspuns. Conduita acestui neica nimeni de asa zis preot lasa de dorit, asa cum intreaga imagine a bisericii ortodoxe. Homosexuali, pradaciuni din banii „prostilor”, masini de lux…omul se duce cu buna credinta la biserica si preotul care ar trebui sa slujeasca cu credinta in Dumnezeu si sa investeasca in biserica, SUNT PRIMII CARE NU CRED IN DUMNEZEU!!! ACESTE ELEMENTE PRECUM PREOTUL DE CARTON DIN IMAGINE NU ARE LEGATURA CU CREDINTA!!! Cu credinta nu are, dar cu securitatea o avea??? Interesant sa faceti niste investigatii domnule Robert Iosub…poate in forma asta o sa va invite si la o cafea…

  1. Iulia spune

   SUPER COMENTARIUL.

 42. cetatean_revoltat_apolitic spune

  XXXXXXXXXXXXXX CENZURAT ADMIN
  Persoana de care vorbiti nu are legatura cu subiectul si nici nu mai detine functia pe care credeti dvs. ca o detine .

 43. Aileni Ciprian spune

  Pentru cetatean_revoltat_apolitic

  Vreau sa iti spun ca eu peronal am avut o problema in 2006 cu preotul, in contextul in care a preferat sa se duca la un pranznic in loc sa inmormanteze un copil.
  Am sesizat si eu, recunosc, Protopopiatul Neamt. A avut loc o intalnire a clericilor, mi-am expus problema, dar degeaba. Poate nu am stiut, de suferinta, sa actionez mai dur. Dumnezeu vede….toate se intorc la timpul lor.

 44. Anonim spune

  Acest preot cu familia sa au intrecut masura . Nimeni nu-i mai suporta si in plus fac biserica de tot rasul . Nadajduim sa se ia masuri deoarece asemenea persoane ne fac de ras si nu aduc nici un bine societatii .

 45. lili spune

  dar ce se aude cu grupul din biserica se pare ca de acolo ies bani!

 46. Maleficu vecinu spune

  pai mai e unu la prislop prin arges.pacanele si ghertoi

 47. cipandeil spune

  sunteti mici copii, aratati un popa FARA VILA… ala reportaj senzational!!!

 48. un parinte model spune

  As vrea sa va mai zic ca treaba e naspa si in legatura cu preoteasa acestui domn parinte, care este profesoara la Colegiul Petru Rares. A avut doi copii in liceul asta, si ambii au beneficiat de aripa ocrotitoare a mamei, care a influentat la greu situatia notelor ambilor. Acum a mai ramas baiatul in liceu, care e coleg cu copilul meu. Nu de putine ori copilul mi s-a plans in clasa ca elevul Ionica l-a mai plesnit. In plus e un XXXXXXXXXX CENZURAT ADMIN, dar are medii de zece pentru ca e mamica profesoara acolo. Nu am putut sa ma plang nicaieri, pentru ca nu am vrut sa am probleme cu copilul meu, dar aici m-am racorit. A fost si un caz in care un copil a fost mutat din clasa lui, pentru ca lua bataie tot timpul, asa ca parintii l-au mutat in alta clasa, asa au fost sfatuiti sa faca. Asa ca nici aschia nu sare departe de trunchi.

 49. dihorul spune

  Semn bun e ca nu vad nici-o tuta evlavioasa care sa-i ia apararea acestui borfas hraparet in straie de popa. Inseamna ca oamenii au inceput sa vada si sa priceapa cine sunt adevaratii asupritori spalatori de creiere si vanzatori de iluzii. Buba e de la intaiul lor statator, un afacerist ticalos care nu are nimic in comun cu credinta in dumnezeu.

 50. PTR CATALIN SI ANGELICA spune

  un inbuibat care nu are nimic comun cu religia, il aseaman cu acel popa din filmul ROBIN HOOD,NU POT SA INTELEG DE CE SUPORTA POPORUL ASTA SA PLATEASCA TAXE SI IMPOZITE IAR EI, MA REFER LA POPI SA NU PLATEASCA NIMIC LA STATUL ROMAN, BA DIN CONTRA AU SALARIU SI INCSEAZA SI DE PEVIU SI DE PE MORT!!!!!!!!!
  SCUZATI GRESELILE SUNT IRITAT LA CULME DE ATITUDINEA ACESTUI GROF!!!!!!!

 51. garfield spune

  Daca te duci la Dumbrava Rosie unde a avut prealuminatul parohie inainte si spui ca il cunosti sau esti prieten cu el te ia lumea la bataie. De ce oare? Se vede din filmulet! Omuletul asta nu e intreg la minte! Se ia mereu de oameni in biserica aia de la cimitir. Am fost acolo la o slujba de pomenire si s-a luat de o fata si a dat-o afara din biserica pentru ca nu avea batic in cap. Parca am fi in vremea inchizitiei. De cand e preotul proprietarul bisericii?

 52. marian spune

  sunt curios daca se autosesizeaza careva de la protopopiat.

 53. pop silvia spune

  „daca mi-ai filmat ceva ..te-am distrus”…tare asta :)) ce atitudine de preot exemplar. si-mi mai place si faza „citeste legea..crezi ca n-o mai stii? crezi ca-ti faci de cap?” :)))) cine isi face aici de cap ?singurul care isi face de cap si ar trebui sa citeasca legea este acest parintzel care si-a facut viloanca pe banii enoriasilor plini de sperante ca daca pun un ban in plus la pomelnic va face popa slujbe mai puternice si vor trai mai bine. poate ca a facut popa slujbe pentru timpuri mai bune, singura diferenta ar fi ca doar el traieste mai bine. Pacat ca strica imaginea bisericii!!!

 54. lili spune

  UNII CHIAR SUNT MEMBRI IN COMISIILE DE LA PROTECTIA COPILULUI SI DIN ACEASTA POZITIE CUNOSC PROBLEMELE SOCIALE IN TOTALITATEA LOR !FATA DE ROLUL PREOTULUI IN COMUNITATE SE FAC CA NU INTELEG ISI PRIMESC BANII AFERENTI PARTICIPARII IN COMISII SI ATAT !E MULT DE VORBIT PE ACEASTA TEMA !

 55. martin stricland spune

  ooo, exagerat de fericitul sorinel umbla din usa-n usa cu sefu de scara sa-si faca oleaca de campanie inaintea alegerilor in federatia parohiilor si-si faceau baza de date si puneau intrebari de baraj, de-a trebuit sa-l dau afara, care te amenintza cu ‘excomunicarea’ (din ce???) daca ti-ai botezat copkilu la concurentza si multe altele, nu le mai enumar, ca-l astept cu bata de baseball la urmatoarea cheta de craciun.. greatza eterna

 56. pt mica spune

  La cum vorbesti tu….ai aratat ca gandesti chiar mai putin decat acest popa…cand doresti raul altuia in loc de rezolvarea problemelor arati ca nu prea ai minte. Tu mergi pe principiul „sa moara capra vecinului”

 57. Mihnea spune

  Sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea slujitori ai bisericii. Politia trebuie sa-si faca treaba si sa-i demonstreze ca nici macar un preot nu e mai presus de lege (talharie, amenintari,lovire). Daca Dumnezeu l-a pazit de data aceasta (vad ca incendiul nu i-a afectat prea mult palatul), sper ca forurile ierarhic superioare sa ia atitudine si sa-l trimita undeva la tara, intr-un sat uitat de lume. Locuinta pe care o are seamana putin cu viitoare Catedrala a Neamului, ca sa nu mai vorbim despre pretul terenului in acea zona. Efectiv e sfidatoare, inclusiv prin prostul gust al arhitecturii. Si cand ne gandim ca mergem smeriti, in fata unui asemenea exemplar, sa ne confesam, sa ne spunem durerile, sa platim acatistele pe care, prin rugaciune, ar trebui sa le transmita divinitatii. Menirea lui este aceea de a ajuta oamenii nu de a-i distruge, asa cum ameninta! Poate daca n-ati fi postat filmarea ar fi fost mai greu de crezut ca un preot poate avea un asemenea comportament. Probabil de aici a plecat si indignarea, sa nu-i fie filmata „imparatia”. Atat timp cat nu i-ati intrat in curte nu inteleg de unde atata tupeu. Oricine putea filma, inclusiv cu telefonul mobil.

 58. Mihai spune

  Nu mi se pare ca a vorbit atat de urat, iar voi aveti darul de a-l enerva mai tare pe om. Ganditi-va cum v-ati simti ca eu sa vin si sa va filmez in casa, facand-o de pe „proprietate publica”.

  ADMIN : Initial nu am inteles virulenta preafericitului dar cand am facut o estimare din ochi a palatului in care locuieste si din memorie a bisericii unde slujeste am inceput sa il inteleg de ce se panica .

 59. Soric spune

  Tot acest nesimtit in sutana si-a dat afara dascalul din serviciu, destul de recent. Baiatul pe care l-a dat afara e familist, daca nu ma insel sotia lui e chiar insarcinata si mai stau si cu chirie. Dar cand stai intr-un asemenea palat nu stii ce inseamna sa o duci greu…

 60. x spune

  Si casoiul din spate este tot a lor a lui taicasu se spune

 61. janel iosub spune

  Cine sa controleze fenomenul coruptiei si al evaziunii fiscale in bisericile noastre? Biserica are un rol foarte important in campaniile electorale, iar cei de la putere au stiut sa-si atraga de partea lor fetele bisericesti si sa foloseasca biserica in scopuri personale! Presedintele tarii a pozat razand cu gura pana la urechi intre prelatii cu functiile cele mai inalte in BOR! Daca si popii au ajuns instrumente ale puterii, atunci cu siguranta ca s-a dus dracului tot in tara asta, iar faptele vorbesc de la sine. Daca pe timpul comunismului preotii erau turnatorii securitatii, de ce acum ar fi altfel?

 62. Buddy Lexx spune

  ar trebui luati toti „slujitorii Domnului” din oras(si din tara) la purificat ca au prea multi bani ,case smechere si masini de zeci de mii de euro… din ce …din salar de 1500lei pe luna? Ma fac si eu popa! Isi bat joc de saraci oameni care isi vand si animalele din curte ca sa ajute la construirea bisericilor care de fapt is casele lor!

 63. cetatean_revoltat_apolitic spune

  Asa e cand te pui cu SATANA – :)), PINALTY nu va stricat aparatul :)) =)).

  Nu are popa banii sa plateasca aparatul foto. Ce treaba au creduli din parohia lui cu paguba facuta de el.

  Daca NU sesizati si
  Administraţia Patriarhală NU veti termina conflictul , pentru ca PINALTY il va sustine sa va distruga :))

  Comunicaţii şi relaţii publice:
  Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25, 040163, Bucureşti IV
  (tel) +40-21.406.71.67,
  (fax) +40-21.406.71.72,
  presa@patriarhia.ro

  Uluitoe ce am putut constata….au site si NU au afisata adresa de e-mail 🙂
  iar cele straine au , de verificat pe :
  http://www.patriarhia.ro/ro/structura_bor/organizarea_administrativa.html

 64. Mica spune

  Vreau sa ii transmit nesimtitului de preot ca acea casa (a mamei ziaristului) de care vorbea in clip e tocmai in administrarea lui – la cimitirul Pietricica unde ii doresc sa ajunga si dansul in cel mai scurt timp – acolo sper sa nu mai comenteze rudele dansului ca nu e voie sa se filmeze.

  Si eu i-am fotografia casa si i-am pus-o pe net dar pana acum nu am stiut ca ii apartine.

  Rog adm acestui portal sa aprobe comentariul asa cum apare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate