Daca esti american si suferi de obezitate, statul te ajuta sa slabesti

0

In SUA, in functie de politica fiecarui stat, operatiile bariatrice pentru scaderea greutatii corporale sunt decontate. Chirurgia bariatrica prezinta mai multe proceduri:

-Gastrectomia longitudinala, cunoscuta ca si Micsorarea Stomacului sau Gastric Sleeve (engl.) presupune indepartarea unei portiuni din stomac.

-Montarea laparoscopica a inelului de silicon ajustabil (Gastric Banding) este cea mai cunoscuta si raspandita metoda restrictiva.

-Bypass-ul Gastric (GBP), lansat de peste 40 de ani in chirurgie deschisa, se bucura incontestabil de o eficacitate care a facut proba timpului si este astazi cel mai frecvent utilizat procedeu de chirurgie bariatrica.

Tehnicile de chirurgie bariatrica acceptate, recunoscute si larg utilizate international, pot fi grupate in 3 categorii: restrictive (limiteaza aportul alimentar), malabsorbtive (reduc suprafata de absorbtie alimentara in conditiile unui consum alimentar aproape nemodificat) si mixte/combinate (limiteaza aportul alimentar si intarzie procedul de digestie alimentara).


Astazi, numarul operatiilor de bypass gastric care se efectuaza anual este in continua crestere. Indiferent de calea de abordare, in conditiile in care obezitatea ingrijoreaza tot mai mult, beneficind de progrese tehnologice considerabile, in ultimul deceniu, numarul de procedee de bypass gastric efectuate anual in SUA a crescut de 6 ori ( de la 16.000 la 103.000).

Institutul National de Sanatate al SUA recomanda tuturor pacientilor obezi aceasta procedura medicala in vederea slabirii. Statele Unite spun ca in ultimii 2 ani au fost 1577 de persoane care au suferit aceasta interventie chirurgicala, costul total fiind de 30.8 milioane de dolari, ceea ce inseamna in jur de 20.000 de dolari de persoana.


 Desi unele state americane, in prezent, nu mai deconteaza cheltuielile operatiilor din cauza bugetului redus, exista o constientizare a faptului ca acest tip de chirurgie in vederea combaterii obezitatii este cea mai buna alegere pe termen lung in ceea ce priveste salvarea de vieti si economisirea de bani.  Obezitatea poate cauza sau poate agrava afectiuni precum astm, artrita, apnee, tensiune arteriala crescuta, reflux gastric, diabet etc., iar cheltuielile suportate de stat pentru a trata aceste afectiuni sunt considerabil mai mari decat investitia in operatiile bariatrice.

In Romania, prima operatie de gastric bypass prin abordare laparoscopica a fost efectuata in 2002 la Spitalul Sfantul Ioan din Bucuresti, de catre o echipa condusa de Dr. Catalin Copaescu.
De atunci, de experienta acestei echipe operatorii numara peste 170 de pacienti cu obezitate morbida la care s-a efectuat cu succes operatia de Gastric Bypass pe cale laparoscopica.
Aceasta experienta este prioritara in Romania si este una dintre cele mai consistente din acesta regiune a Europei!

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate