Premii în cadrul proiectului „O oră de voluntariat”

0

Luni, 17 noiembrie, la Sala de ședințe a ISJ Neamt a avut loc premierea copiilor și a cadrelor didactice care au desfășurat activități de voluntariat în cadrul proiectului „O ora de voluntariat” inițiat de Carpatcement și ISJ Neamț. Au fost implicate 40 de unități școlare cu 72 de proiecte depuse. Numărul cadrelor didactice participante se ridică la 100, iar cel al elevilor la 2500. S-au acordat 3 premii, 17 mențiuni, precum și diplome de participare.

„<Ora de voluntariat> s-a născut în întâlnirile „Sfatul Bătrânilor” la care participă de fiecare dată și reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare. A pornit de la ideea implicării sociale proactive pe care, cu ajutorul Inspectoratelor Școlare s-a extins în toate județele unde deținem fabrici de ciment. Suntem foarte recunoscători cadrelor didactice din județul Neamț care s-au înscris într-un număr atât de mare, dar mai ales elevilor care s-au străduit să facă lucrurile mai bune în comunitatea lor.”, declară domnul Marius Lupa, Directorul Fabricii de Ciment Tașca.

La festivitate au fost prezenți domnul Inspector General, Viorel Stan, doamna purtător de cuvânt al IȘJ Neamț, Maria Ghiniță și profesorii câștigători însoțiți de o parte din elevii care au participat la activitățile „Orei de voluntariat”.

Locul 1 în competiția voluntarilor din Neamț a fost ocupat de către doamna profesor coordonator Luminița Cotfasă de la Școala cu clasele I-VIII Nr. 1 Bicaz. Aceasta, împreună cu elevii săi, au dorit să le ofere copiilor săraci o șansă, prin colectarea și donarea de bunuri materiale pentru a-i sprijini în efortul lor spre un trai mai bun. „Trebuie să le oferim tuturor această șansă pentru că suntem egali. Inițiativa noastră a început acum 2 ani, dar ne-am înscris în aceasta competiție nu pentru a concura, ci pentru a ne face cunoscută cauza.”, a declarat o elevă care s-a implicat activ în proiectul clasei.

Festivitatea s-a încheiat cu remarca domnului inspector Viorel Stan care a declarat că „Și Carpatcement a ieșit câștigător în acest proiect prin toate acțiunile de voluntariat din județ care au făcut comunitatea mai unită și mai atentă la cei din jur, fie ele mediu, oameni sau animale.”

Proiectul „Ora de voluntariat” are ca obiectiv principal implicarea tinerilor în activităţi sociale sau ecologice care să contribuie la dezvoltarea durabilă a societăţii din care fac parte. Din acest motiv, profesorii şi diriginţii au un rol semnificativ în îndrumarea, coordonarea şi delegarea activităţilor elevilor.

Obiectivele proiectului vizează:
-conștientizarea elevilor din județul Neamț cu privire la ce înseamnă grija față de comunitate
-implicarea elevilor din licee și școli, inclusiv din mediul rural, în protejarea mediului înconjurător prin acțiuni de voluntariat
-marcarea unei zile a voluntariatului
-evaluarea interesului manifestat în grupurile țintă vizate la teme și activități ce presupun „Ora de voluntar” în sprijinul comunității.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate