Premierul Dăncilă: Creșterea economică ne plasează pe primul loc în Uniunea Europeană

5

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la creșterea economică, anunță premierul Viorica Dăncilă. Comparativ cu trimestrul II 2018, produsul intern brut în trimestrul al III-lea din 2018 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9%1, conform INS.

„Datele făcute publice ieri de INS arată că măsurile luate sunt cele corecte. Potrivit INS, în al treilea trimestru creștere economică a României a accelerat cu 1.1 % față de ultimul trimetru din 2017 ceea ce ne plaseză pe primul loc în UE. Pe ansamblul UE, creșterea a fost de 0.3 % ceea ce pune și mai mult în evidență economia României. Al doilea semnal pozitiv îl reprezintă scăderea inflației din octombrie în noiembrie. Sunt date oficiale care arată că guvernul a avut dreptate. Investitorii care doresc să vină în Româia se bazează pe informații oficiale”, a declarat Viorica Dăncilă.

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2017, Produsul intern brut a înregistrat o  creştere cu 4,3% pe seria brută şi cu 4,1% pe seria ajustată sezonier, informează Institutul Național de Statistică.

Informații suplimentare INS aici.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Silvia spune

  CRESTERE ECONOMICA….Poate in buzunarele lor …eu nu vad nici o schimbare pozitiva in zona mea …de ani de zile este aceeasi ….nici o fabrica …unwle scoli se inchid …nici copii nu mai sant …toti tinerii emigreaza ….cate minciuni nu pot sa cred….👎👎👎

 2. CARMEN spune

  Sunt toti niste incompetenti.
  Cred ca nu stiu ce i aceea o crestere economica(poate in visele lor).Eu n am simtit o in buzunar.

 3. Petruta spune

  Felicitări și mult succes! Doamne ajuta! 🌹🌹🌹#PSD

 4. general lt.Nuta Constantin spune

  Dar puterea de cumparare a romanilor pe ce loc este in Uniunea Europeana ?????????????

 5. Stefan spune

  Crestere economica?Rechinul Europei -zero autostrazi,spitale regionale,scoli,crese s.a.Lunar se imprumuta 1 miliard € pentru plata salariilor si pensiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate