Pregatiri pentru meciul Steaua – Otelul

0

Duminică 17 iulie a.c., începând cu ora 20.45, stadionul “Municipal” din Piatra Neamţ va găzdui partida de fotbal dintre echipele F.C. Oţelul Galaţi şi F.C. Steaua Bucureşti în cadrul Supercupei Românei.  Partida este caracterizată de către organizator (Federaţia Română de Fotbal) ca fiind una cu grad ridicat de risc, datorită nivelului competitiv şi a numărului mare de suporteri care se estimează că vor participa.. Pentru asigurarea ordinii publice la acest eveniment sportiv vor acţiona aproximativ 300 jandarmi, 80 poliţişti, 20 pompieri, 15 personal medical Ambulanţă  şi 300 steward;

Măsuri de ordine şi siguranţă publică stabilite pentru acest meci:


A) dispunerea pe căile de acces către stadion a 6 baraje de prefiltrare şi redirecţionare a circulaţiei rutiere, acestea având în componenţă jandarmi şi poliţişti dispuse astfel:

1) Primul baraj va fi dispus la intersecţia dintre str. B-dul Decebal cu Eroilor (Moldocor)          

2) Barajul nr. 2, dispus la intersecţia dintre str. Eroilor cu Borzoghean, la oglinda pentru traficul rutier;

3) Barajul nr. 3, dispus la intersecţia dintre str. Ştefan cel Mare cu Eroilor;

4) Barajul nr. 4, dispus la intersecţia dintre str. Ştefan cel Mare şi Liliacului;

6) barajul nr. 5, dispus pe str. Bradului, pe scările de acces pe două rânduri spre stadion, dinspre str. Bradului

 

Atragem atenţia spectatorilor care se vor prezenta la stadion în stare vădită de ebrietate sau a celor care au asupra lor obiecte contondente sau materiale interzise la manifestările sportive nu vor putea trece de barajele de prefiltrare, chiar dacă au bilet sau invitaţie.

 

Pentru a nu bloca căile de acces către/şi de la stadion rugăm spectatorii să vină folosind, în special, mijloacele de transport în comun. Accesul în parcările stadionului se va face doar pe bază de permise de acces.

B) Suporterii celor două echipe vor fi preluaţi de jandarmi şi poliţie la intrarea în oraş şi conduşi la stadion, pe rute diferite pentru a se evita întâlnirea celor două grupuri. Suporterii stelişti vor ocupa locurile din zona Peluzei Sud, iar cei gălăţeni locurile din zona peluzei Nord.

 

C) reamintim spectatorilor că sunt obligaţi să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfăşurare a partidei, în apropierea şi în interiorul bazei sportive, iar la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi, după caz, actele de identitate.

În incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligaţi să respecte ordinea, siguranţa şi regulile stabilite de organizator. Spectatorului care refuză să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor sau care săvârşeşte, înainte de a intra în arena sportivă ori în momentul intrării, fapte de natură penală sau contravenţională în legătură cu competiţia sau jocul sportiv respectiv nu i se permite accesul în arena sportivă.


 

D) accesul în stadion se va face doar pe bază de bilete, invitaţii şi ecusoane, controlul făcându-se de către steward, aceştia fiind sprijiniţi de către jandarmi.

 

Adresăm  rugămintea spectatorilor să ajungă la stadion din timp pentru a evita aglomeraţia, accesul fiind permis începând cu ora 18.30.

Este permis accesul cu bannere, steguleţe, fulare, eşarfe, confetti.

 

Este interzis accesul, în incinta stadionului cu obiecte contondente (inclusiv suport pentru steag din alt material decât plastic), petarde, fumigene, artificii (atât de producţie autorizată, cât şi artizanală), substanţe iritant lacrimogene, băuturi alcoolice, bannere cu conţinut obscen, incitator la violenţă, rasist sau xenofob, persoanelor turbulente şi a celor aflate sub influenţa alcoolului;

 

E) măsurile de ordine şi siguranţă publică în incinta stadionului se vor asigura de către firma de pază, aceasta fiind sprijinită de către jandarmi. Totodată în apropierea porţilor de acces în stadion vor fi constituite rezerve de intervenţie care vor acţiona sprijinirea efectivelor din dispozitivele aflate în dificultate, luarea măsurilor legale împotriva persoanelor recalcitrante şi violente care prin acţiunea lor pun în pericol desfăşurarea în condiţii normale a meciului de fotbal, sau atentează prin acţiunile lor la integritatea altor spectatori, a jucătorilor şi arbitrilor; executarea trierii persanelor reţinute, care au săvârşit contravenţii sau infracţiuni şi de a executa cercetarea faptelor săvârşite de acestea; în cazuri extreme trecând la restabilirea ordinii publice care a fost tulburată grav, împreună cu celelalte forţe aflate în dispozitiv.

 

Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul arenelor sportive revine organizatorului, care poate încheia în acest sens contracte de prestări de servicii, în condiţiile legii, cu societăţi specializate de protecţie şi pază.

Menţinerea ordinii publice pe traseele de deplasare către bazele sportive, în localităţi sau în afara acestora, până la limita exterioară zonei apropiate, se realizează în mod nemijlocit de către organele de poliţie competente teritorial.

Unităţile de jandarmi vor informa organele de poliţie cu privire la traseele de deplasare ale echipelor şi suporterilor.

Asigurarea ordinii publice în zona apropiată şi imediată a bazelor sportive şi în alte locuri destinate desfăşurării competiţiilor şi jocurilor sportive cu grad de risc se realizează în mod nemijlocit de către structurile de jandarmi competente teritorial.

În situaţia desfăşurării unor jocuri sportive cu grad ridicat de risc este necesară prezenţa în arena sportivă a prefectului sau a reprezentantului acestuia, precum şi a unui procuror din cadrul parchetului de pe lângă judecătoria în a cărei circumscripţie se află arena sportivă. Înştiinţarea acestora se realizează de către unitatea de jandarmi competentă teritorial.

Restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmi, din iniţiativa comandantului acestora, cu aprobarea, după caz, a prefectului sau a reprezentantului acestuia, atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi.

Evacuarea din arena sportivă a unui grup de participanţi, în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia, se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive, se face, după caz, la dispoziţia prefectului sau a reprezentantului acestuia ori la solicitarea responsabilului de ordine şi siguranţă al organizatorului, care cere, în scris, intervenţia forţelor de ordine.

Modalităţi de sesizare a forţelor de ordine despre producerea unor incidente:

–         în incinta stadionului se va lua legătura cu reprezentanţii firmei de pază, care asigură masurile de ordine;

–         în zonele imediată şi apropiată, se va lua legătura cu jandarmii sau poliţiştii care asigură măsurile de ordine ori prin apel 112;

–         pe traseele de deplasare către bazele sportive, în localităţi sau în afara acestora, până la limita exterioară zonei apropiate, se va lua legătura poliţiştii sau jandarmii, care asigură masurile de ordine ori prin apel 112.

În cazul producerii de incendii, distrugeri, catastrofe, al tulburării grave a ordinii publice sau al altor situaţii care pun în pericol viaţa, integritatea corporală ori sănătatea persoanelor sau când nu s-a reuşit restabilirea ordinii publice, comandantul forţelor de ordine poate decide evacuarea parţială sau totală a participanţilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate