Prefectul Adrian Niță, mesaj emoționant după incendiul din Dărmănești: „Mulțumesc, Doamne, că i-ai purtat pe cei trei reprezentanți ai ISU către ei și le-ai dat șansa de a trăi!”

0

Noaptea trecută a izbucnit un incendiu într-o garsonieră dintr-un bloc situat pe strada Nicolae Iorga din cartierul Dărmănești, Piatra-Neamț. Au fost evacuate mai multe persoane din bloc, unele cu atacuri de panică, printre care și doi copii, o fetiță de 9 ani și un băiat de 5 ani. Incendiul a fost localizat și lichidat în jurul orei 20.30.

Prefectul Adrian Niță a fost prezent la locul evenimentului. Impresionat de modul în care pompierii nemțeni au gestionat situația și vizibil marcat de acest moment care s-ar fi putut transforma cu ușurință într-o reală tragedie, a transmis următoarele:

Dumnezeu lucrează prin oameni și prin salvatori!

Aseară, am fost martor la un eveniment care, Slavă Domnului, a fost oprit la timp și nu s-a transformat într-o tragedie fără margini, dar care m-a marcat foarte mult! Puțin înainte de ora 20, reprezentanții de la ISU „Petrodava“ m-au anunțat că pe strada Nicolae Iorga din Piatra-Neamț a izbucnit un incendiu, într-o garsonieră situată la etajul III. Au ajuns la fața locului echipele de intervenție – Pompieri, SMURD, Ambulanța, Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală și Delgaz Grid. Flăcările se vedeau din stradă, fiind clar că în locuință se dezlănțuise iadul. În ciuda pericolului, plt. adj. Radu Marian, plt. Ionel Crăivan, sg. maj. Vlad Boacă și sg. maj. Andrei Ilieș au trecut prin foc și au scos din garsonieră un bărbat în vârstă de 57 de ani, care era în stare de inconștiență. Dacă gestul lor m-a uimit, greu de descris în cuvinte e ce am simțit când am văzut alți trei salvatori – plt. adj. șef Vasile Darie, plt. maj. Bogdan Brem și plt. maj. Mihai Suciu, care au ieșit din zona „înecată“ de fum, foc și fierbințeală cu doi copii pe brațe, un băiețel de 5 ani și o fetiță de 9 ani, găsiți în vecinătatea garsonierei care ardea. Ambii micuți făcuseră atacuri de panică și se zbăteau în brațele celor care îi găsiseră în infernul declanșat. Mulțumesc, Doamne, că i-ai purtat pe cei trei reprezentanți ai ISU către ei și le-ai dat șansa de a trăi! Am toată aprecierea pentru salvatorii nemțeni! Aseară mi-au dovedit că pun înaintea propriei vieți, viața celorlalți! Respect!

Despre incendiul de aseară, în articolele următoare:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate