Șirul evenimentelor de la incendiul din Dărmănești. 25 de persoane evacuate printr-o desfășurare impresionantă de forțe (FOTO/VIDEO)

0

În jurul orei 19:42, prin apel la 112, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o garsonieră situată la etajul trei într-un bloc de locuințe de pe strada Nicolae Iorga în municipiul Piatra-Neamț.

Știrea inițială aici: Incendiu într-un bloc din Dărmănești: O persoană evacuată și transportată la spital (VIDEO)


La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț (două autospeciale de stingere,  o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD), SAJ, IPJ,  IJJ, Poliția Locală Piatra-Neamț și Delgaz Grid.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei garsoniere. Pompierii au identificat în interiorul garsonierei un bărbat căzut, în stare de inconștiență. Acesta a fost evacuat din interiorul garsonierei și i s-a administrat oxigen dintr-un aparat pentru respirat, ulterior fiind predat unui echipaj de la SAJ.  Victima (bărbat de 57 de ani) a fost transportată la UPU Piatra-Neamț.

Concomitent cu acțiunile pentru localizarea și lichidarea incendiului, pompierii au evacuat aproximativ 25 de persoane ce locuiau în bloc. Doi minori, un băiat de 5 ani și o fetiță de 9 ani au fost evacuați de pompieri dintr-o garsonieră aflată la același etaj. Aceștia au fost predați unui echipaj de la SAJ pentru îngrijiri medicale deoarece au suferit atacuri de panică.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Cu ajutorul echipamentelor specifice s-a acționat pentru evacuarea fumului de  pe casa scării.
Au ars bunuri materiale din interiorul garsonierei: obiecte de mobilier,  aparate electrocasnice, articole de îmbrăcăminte,  documente și alte obiecte de uz casnic.
Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric,

a transmis ISU Neamț.

FOTO/VIDEO: ISU NEAMȚ

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate