Prefectul Adrian Niță, despre „inactivitatea” consilierilor județeni PNL. Doar 8 proiecte de hotărâri în 6 ani (VIDEO)

0

După ședința de Colegiu Prefectural din 27 septembrie, l-am întrebat pe prefectul Adrian Niță ce informații are cu privire la deja celebrele proiecte de hotărâre pe care le-ar fi depus PNL Neamț la Consiliul Județean și care nu ar fi fost puse pe ordinea de zi a ședinței din 26 septembrie.

Situația pe larg a fost relatată în acest articol – click aici.

Prefectul Adrian Niță a precizat că a auzit de această situație în presă, însă la Instituția Prefectului nu au ajuns aceste documente.

„M-am interesat la CJ, suntem în aceeași clădire. Înțeleg că NU s-au depus proiectele. Au fost doar două solicitări, dar proiecte în sine în ședință nu au fost depuse spre a fi aprobate. Vom cerere lămuriri dacă există așa ceva, dar nu am văzut nici de la cei care reclamă să vină concret cu vreun document, așa că sunt doar speculații deocamdată.”, a spus Adrian Niță.

Gravitatea situației constă în faptul că sub acest fals pretext liberalii s-au abținut de la vot în ședința de Consiliu Județean la proiecte care erau în folosul comunității și pentru care nu se justifica politizarea votului.

„Nu e prima oară. În primul rând faptul că PNL a luat această decizie de a trata politic anumite probleme cu care se confruntă comunitatea noastră nu se întâmplă pentru prima dată. Dacă e să ne referim strict la activitatea consilierilor județeni PNL, putem spune că din 2016 până în 2020, din ce știu eu și nu cred că greșesc, au avut 3 propuneri de proiecte legislative dintr-un total de 1947, iar în ultimii 2 ani, din noul mandat, au avut 5. Dacă nu mă înșel una în 2021, pe 7 ianuarie, de Sf. Ioan, când doreau să pună vicepreședinți și una pe 9 februarie, în același scop, și au mai fost 3 în care consilierii județeni trebuia să își dea demisia și să intre alții. Pentru comunitate eu nu știu să existe alte proiecte inițiate de grupul consilierilor județeni PNL.”, a precizat prefectul.

Adrian Niță e considerat „capul răutăților” de către liberalii nemțeni, fiind mereu ținta unor atacuri care spun, de exemplu, că prefectul se opune construcției un pod de pontoane la Luțca: „Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât Instituția Prefectului ar trebui să se autosesizeze cu privire la lungul șir de ilegalități. Din păcate și această instituție nu este altceva decât un apendice al PSD Neamț, iar prefectul PSD Adrian Niță, el însuși un om cu multe probleme la granița penalului, ascultă orbește de șeful său Ionel Arsene.”, au spus liberalii nemțeni într-un comunicat de presă.

„Da, eu sunt principalul suspect și, dacă tot ați ridicat problema podului vreau să spun că, urmând retorica celor de la PNL și a faptului că în 6 ani din 2500 de proiecte au avut 8 propuneri legislative, pot spune că nu știu ce s-ar fi făcut oamenii ăștia dacă acest accident tehnic de la Luțca nu s-ar fi produs. Despre ce ar fi vorbit dânșii, ca partid politic, aici, în județul Neamț?

Vrem, nu vrem, realitatea ne arată că din cele aproximativ 320 de poduri cât are în administrare CJ sunt în curs de finalizare în jur de 55, din care 33 cu recepții finalizate. Nu mă mai refer la 450 km de drumuri asfaltate din 730 km, cât are CJ în administrare.

Vorbim despre niște persoane care nu au avut nici măcar inițiativa de a propune ceva în ședințe și de alții care au făcut și acum beneficiază de oprobriul acestor parteneri de guvernare locală care, legându-se de acest accident tehnic pe care nu și l-a dorit nimeni, pentru care vinovații vor plăti, tot marșează și tot fac scandal.”, a conchis Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate