Prefectul Adrian Niță, despre comisia care va crește absorbția fondurilor europene și guvernamentale în Neamț

0

În cadrul unei emisiuni-interviu, prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a discutat despre un nou instrument de lucru implementat la nivelul Instituției Prefectului. S-a constituit, prin ordin de prefect, Grupul pentru Asistență Tehnică (GAT), entitate ce va funcționa ca structură de consultanță fără personalitate juridică, cu scopul de a sprijini administrațiile publice să implementeze cu succes proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală.

Despre acest grup de lucru am scris mai multe aici – click.

„Este vorba despre o comisie din care vor face parte reprezentanții tuturor instituțiilor avizatoare: Garda de Mediu, Serviciul de Gospodărire a Apelor, ISC, Agenția pentru Mediu, Consiliul Județean, Delgaz Grid, Secția de Drumuri Naționale Piatra-Neamț, practic toate instituțiile cu care se confruntă cei care doresc să investească și să atragă fonduri pentru a accesa proiecte, fie că vorbim de fonduri europene, fie că vorbim de fonduri guvernamentale.

 M-am gândit că ar fi foarte util pentru acești primari ca o dată pe lună să vină la această întâlnire care nu are doar un rol consultativ, dar îi și îndrumă astfel încât dacă sunt zone în care ar putea întâmpina dificultăți, de exemplu o magistrală de gaz sau de apă, pentru a evita acele pierderi de timp când bat pe la fiecare ușă ca să obțină avizele, în acestă comisie pot obține niște puncte de vedere care să îi ajute. E foarte important ca ea să fie funcțională. Ne vom întâlni cel puțin o dată pe lună sau de câte ori va fi nevoie în acest sens pentru ca gradul de absorbție a fondurilor europene să crească la Neamț și toți locuitorii să beneficieze de acest lucru.”, a declarat prefectul de Neamț.

Din feedbackul primit de prefect, se pare că primarii se declară foarte mulțumiți de acest demers care îi scutește de așteptat pe la uși și accelerează atragerea de fonduri.

„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț și cred că vom face o comisie și la nivelul urbanului pentru mediul de afaceri, pentru a-i scuti și pe ei. Înțeleg că a fost una, nu era prin Prefectură, dar nu mai e funcțională. Dacă voi face una prin ordin de prefect mă asigur că va fi și funcțională, dar rămâne să discut detaliile cu domnia sa.”, a conchis Adrian Niță.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate