Precizările MUN (Model United Nations) cu privire la conferința din perioada 31 iulie-2 august, însoțite de un mesaj de condoleanțe

2

„În perioada 31 iulie-2 august s-a desfășurat la Piatra-Neamț conferința MUN – Model United Nations cu participarea elevilor din mai multe colegii de renume din țară.

MUN este o simulare de dezbateri pe modelul procedural al Organizației Națiunilor Unite în care toți participanții, numiți delegați, reprezintă abstract țări membre ale ONU, dezbaterile având ca subiect diferite probleme politice și sociale de interes internațional.

MUN este un proiect înființat în anii 1950 și care s-a desfășurat inițial la universitățile Oxford și Harvard, ulterior modelul fiind preluat de elevi ai mai multor țări.

În România aceste conferințe și-au început desfășurarea în anul 2009, fiind organizate în totalitate de secretariate formate din elevi ai mai multor Colegii Naționale și găzduite prin bunăvoința acestor colegii în mai multe orașe/județe din țară: București, Botoșani, Galați, Iași, Bacău, Pitești, Vaslui etc.

Secretariatul organizator a ediției din 31 iulie-2 august 2023 din Piatra-Neamț a fost format din elevi ai mai multor licee din țară, respectiv Colegiul Național „Sf. Sava” București, Colegiul Național „Mihai Viteazu” Slobozia, Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț, Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău.

În prezent se fac demersuri de către elevii organizatori ai conferințelor MUN pentru introducerea acestor dezbateri în calendarul olimpiadelor școlare naționale.

În data de 31 iulie, după debutul conferinței, am fost consternați să luăm la cunoștință despre decesul tinerei din București care se înscrisese la conferința organizată de MUN dar care nu a mai ajuns la reuniune.

Ne exprimăm profunda noastră compasiune și transmitem, pe această cale, condoleanțe părinților și a familiei îndurerate.

De asemenea, precizăm că vom sprijini pe deplin organele de cercetare penală competente în demersul lor de elucidare completă a acestui caz”.

Secretariatul MUN – Model United Nations

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Ion spune

    Vinovați!

  2. io spune

    Halal precizari!!! Ma intreb daca indivizii astia sunt chiar atat de limitati pe cum par, sau numai ingnoranti infatuati. Ne interesa prea putin spre deloc faptul ca modelul dateaza din 1950. Sa mai faca si olimpiada din simularile lor devenite simulacru ar fi de…noaptea mintii Problema e cum s-au gandit ei sa asigure securitatea unor copii si de ce nu le-a iesit!!! Dupa un astfel de comunicat, le-as interzice sa mai intreprinda ceva in viata lor in Romania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate