Precedent: un consilier local dorește operarea câinilor la corzile vocale ca să latre încet

7

În plin proces de susținere din partea ONG-urilor care apără drepturile animalelor a proiectului de lege care înăsprește pedepsele față de cei care agresează animale (vezi Nemțenii care torturează animale ar putea petrece mulți ani în închisoare), un consilier local din Mediaș, Ioan Ciulea, dorește operarea câinilor la corzile vocale pentru ca aceștia să latre mai încet. Consilierul Ciulea are și el un câine, un Labrador, dar spune că acesta nu deranjează vecinii, nu îi scoală noaptea din somn. „Câinele meu e un câine civilizat, un câine normal, nu un câine care latră la orice mișcare și la orice adiere de vânt. (…) Câinele meu nu deranjează vecinii. Eu am un Labrador. E un câine inteligent”, a spus Ioan Ciulea.

Ioan Ciulea este sigur că o astfel de operație a corzilor vocale la câini nu este deloc dureroasă. „Absolut deloc (nu e dureros — n.r.) În țările civilizate, asemenea operații se fac de către medicii veterinari, care le fac o mică incizie la corzile vocale și totul e normal. Câinele latră, dar nu mai latră la o asemenea intensitate și nu te mai scoală din somn noaptea”, a mai precizat acesta pentru agerpres.ro.

”Propun modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local Mediaș 52/2009 privind normele și regimul contravențiilor privind creșterea, deținerea și protecția animalelor în municipiul Mediaș. Propun modificarea articolului 7 prin introducerea unui aliniat nou, respectiv aliniatul 6, cu următorul conținut: obligarea deținătorilor persoane fizice și juridice de câini care tulbură liniștea publică a locatarilor la casă prin lătratul continu prin intensitate mare, acest lucru să se facă cu acordul vecinilor în scris și totodată să-și opereze animalul la corzile vocale sau după caz înstrăinarea animalului”, propune consilierul Ciulea, în documentul înregistrat luni, la Primăria Municipiului Mediaș.

Ioan Ciulea urmează ca luni, 22 februarie, să prezinte această inițiativă colegilor săi, în ședința Consiliului Local. Dacă această inițiativă va fi și pe placul colegilor săi din Consiliul Municipal de la Mediaș, atunci propunerea va fi supusă unei dezbateri publice.

Pentru siguranța animalelor din Neamț sperăm ca membrii consiliilor locale din județ să NU urmeze exemplul consilierului din Mediaș în lansarea unor astfel de propuneri de HCL.

Potrivit legii intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal de companie sau altor scopuri sunt interzise şi, în special: codotomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor şi a dinţilor. Excepţii de la aceste interdicţii nu se pot face decât dacă medicul veterinar consideră o intervenţie necesară din motive de medicină veterinară.

corzi vocale

telegram ziar piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Manole Alina spune

  Băi omule dute și fă tu operație la urechii sa nu mai auzi cum latră

 2. Dana Balint spune

  Am o postare care va deveni stereotipa…caci sunt prea multi dusi cu capul…

 3. Rocko spune

  Inca un exemplu de ”Tara arde si baba se piaptana”. Intr-o tara cu probleme mult mai grave de ordin social si economic, iata la ce se gandesc alesii nostri…Oare cand o sa urle de foame grupuri de cetateni, o sa se propuna lege sa li se taie corzile vocale?!

 4. ANGELA spune

  Va urez cit de curind. d.nule consilier sa fi-ti PRIMUL care sa va pierde-ti vocea. Auguriiiiiiii

 5. Cezar Ioan Apostol spune

  Multi …. pe lumea asta !!

 6. Iustina Bacosca spune

  Omul asta este lipsit de judecata. Cum sa sustii asa o tampenie?

 7. marcel spune

  EU i as propune D lui CIULEA IOAN SA i a Personal legatura Cu cel care i a reglat corzile , vocea lui COSTEL BUSUIOC ,, Tenorul ,, Poate il ajuta si pe dumnealui sa l regleze .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate