Povestiri de Argint, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

0

Biblioteca  Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ şi Fundaţia Progress organizează Cursul de formare în metodologia Povestirilor Digitale, parte a proiectului Silver Stories (Povestiri de Argint) finanţat de Uniunea Europeană prin programul Leonardo da Vinci.
infobibliotecSilver Stories (2013 – 2015) este un parteneriat ce cuprinde universităţi şi organizaţii neguvernamentale din 6 ţări, condus de către Universitatea din Brighton (Marea Britanie), care vizează cercetarea şi formarea de profesionişti în metodologia povestirilor digitale, implicarea părţilor interesate şi educaţia, pentru a forma formatori din rândul persoanelor care lucrează cu grupuri vulnerabile din comunitate şi persoane de vârsta a treia. Prin intermediul povestirilor digitale aceste categorii defavorizate pot folosi mijloacele tehnologiei informatice şi ale internetului contribuind la creşterea abilităţii acestora de a se integra mai bine în societate.
Povestirile se bazează pe experienţele de viaţă proprii şi au ca scop stimularea creativităţii şi însuşirea unor abilităţi digitale. Ele pot avea şi un efect terapeutic pentru că permit împărtăşirea unei experienţe personale într-o manieră creativă, artistică. Povestirile pot contribui la păstrarea identităţii şi memoriei culturale a comunităţilor, sunt surse de istorie orală sau îi ajută pe povestitori să relateze, să se confrunte şi să integreze o experienţă dureroasă.
În urma participării la acest curs de povestiri digitale cursanţii vor putea realiza în programul Windows Movie Maker o povestire digitală după un scenariu propriu, cu sunet şi imagine şi vor putea la rândul lor să folosească această metodă în programele şi activităţile lor viitoare.
Cursul are o durată de 2 zile şi se desfăşura în 23 – 24 martie 2015. Grupa de curs este  formată din 9 persoane. Cursul se va desfăşura la Biblioteca Judeţeană, Centrul de Informare Comunitară, B-dul Republicii nr. 15, Piatra-Neamţ. Persoană de contact: Mihaela Mereuţă (tel. 0752-105.083, e-mail: euro_cic@yahoo.com).

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate