Povestea unei familii de pietreni care au ajuns pe drumuri și au meritat să fie ajutați

1

Printre multele noastre articole cu teme sociale care au dus la reintegrarea unor familii, vă prezentam azi povestea familiei cu trei copii care locuia într-o locuință improvizată în spatele liniilor de cale ferată din gara Piatra-Neamț.

Acum 2 ani vă prezentam o familie, cu trei copii minori care abandonaseră școala și trăiau, fără curent sau alte utilități, într-o locuință improvizată de câțiva metri pătrați în condiții greu de descris. Copiii aveau doar hainele de pe ei, mâncare ocazional, iar părinții adunau bani din cerșit sau din reciclabile. O dramă a unor părinți depășiți de situație și a unor copii al căror viitor era incert. (click aici pentru articol și video)

În urma articolului, cei de la Direcția de Asistență Socială a primăriei s-au implicat exemplar, motiv pentru care le mulțumim. Mulțumim și oamenilor de bine care au sărit să ajute în urma apelului nostru.

Nimic nu a fost și nu este ușor, deoarece oamenii care ajung pe drumuri au problemele lor, dar acum, după doi ani, familia locuiește la Văleni într-o locuință socială și, cel mai important, copiii au reluat școala. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, adulții din familie se descurcă destul de greu, veniturile lor fiind compuse din alocațiile copiilor care însumează doar 600 lei, dar și așa încearcă să se descurce cum pot. Singura problemă pe care o au acum constă în acumularea unor datorii la întreținere și curent în valoare de aproximativ 1.900 lei. Dacă cineva poate ajuta financiar această familie ne poate contacta pe adresa redacției sau la tel 0765.234891.

Priviți filmarea de mai jos și veți înțelege de ce merită acești oameni să fie ajutați.

Orice alt ajutor care poate ajunge pe masa de Paști a acestor oameni sau a altora care merită ajutați este binevenit.

1 Comentariu
  1. Gogu spune

    Au facut un parculet din gunoi pe domeniul public.Foarte frumos, luati exemplu!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate