Poveste tristă. Un pacient cu cancer dus de la Piatra-Neamț la Roman

8

Deoarece spitalul județean din Piatra-Neamț este spital suport covid, orice alte patologii sunt direcționate spre spitalul din Roman, unitate medicală care nu este nici pe departe pregătită cu personal și infrastructură cu care să facă față cazurilor diverse ce vin din județ.

Printre ultimele povești cu pacienți ajunși la spitalul din Roman este și cea a unui bătrân, bolnav de cancer, în mare suferință, care a fost adus din Piatra-Neamț într-o seară la acest spital și care, din păcate, a doua zi dimineața era tot în zona unde fusese adus.

Cu riscul de a suna vulgar, considerăm că este important de reprodus exact cuvintele persoanei care ne-a adus în atenție povestea acestui bătrân: ”era un frig de te c***i pe tine”. Se referea la zona de încăperi de la intrarea în UPU Roman unde ușile se deschideau permanent iar afară temperatura era cu mult sub minus 10 grade.

O tragedie continuă: acești bolnavi fără aparținători și fără speranță sunt lăsați să se sfârșească inuman prin spitale. Oamenii ne sună din ce în ce mai des cu astfel de povești și sfâșietor este faptul că nu ne mai cer să criticăm personalul medical. Acești oameni au ajuns să ne ceară nouă (adică publicației) să intervenim și să-i ajutăm pe acești bolnavi uitați de lume și de sistem, pentru că ei nu sunt în măsura de a rezolva aceste situații iar sentimentul de vinovăție în fața neputinței este copleșitor.

Legat de cazul expus, rugămintea celui care ne-a contactat a fost să ne interesăm dacă bătrânul mai trăiește pentru că se simțea vinovat că a plecat din spital și nu a putut să facă nimic pentru acel om.

Atenție, autorități nemțene: era o vreme când oamenii din Neamț sunau la redacția noastră pentru a reclama cadrele medicale sau anumite stări de fapt din spital. Mai apoi au început să ne sune cu rugămintea de a ajuta pacienții ignorați de către cadrele medicale. Acum încep să se simtă vinovați de-a dreptul.

Într-o ordine firească și într-un viitor mai apropiat decât credeți, acești oameni vor ajunge să se revolte și vor fi tentați să „ia taurul de coarne” în încercarea de a-și face singuri dreptate, lucru care se poate dovedi a fi periculos. Faceți ceva! Schimbați ceva! Încetați cu mizeriile de tip ”e spital condus de PSD” sau ”e spital condus de PNL”. Problemele sunt aceleași în toate spitalele din Neamț indiferent de culoarea politică a celor responsabili cu administrarea. Faceți ceva până nu e prea târziu!

Iosub Robert

P. S.: Rugăm spitalul din Roman să ne comunice dacă respectivul bătrân mai trăiește pentru a-i putea răspunde omului care se simțea vinovat fără sa aibă vreo vină.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. Ely spune

  De personal de ce nu ai spus nimic? Am inteles ce este o singur asistenta si o singura infirmiera pe trei sectii.Ce pretentii sa mai avem ca, copii nostrii si batranii nostrii sa mai fie ingrijite cum trebuie. Rusine conducerii ca presupun ca ei au luat hotararile astea.

 2. Laura spune

  Cum este posibil domnilor de la DSP sa functioneze in spitalul Roman trei sectii cu patologii total diferita in trei saloana a cate 5 paturi. Este vb de ORL, Oftalmologie si Chirurgie infantila, bolnavi cu canule oratraheala copii cu tuburi de dren si bolnavi cu rana pe globul ocular…….sa inteleg ca acum au disparut toate infectiile intraspitalicesti!? Acesti bolnavi stau in conditii inumana copii cu batrani fete cu baieti in acelasi salon …….ba mai mult folosesc si aceleasi toalete.Cum este posibila o asa bataie de joc………chiar nu se sesizeaza nimeni…………

 3. Brindusa spune

  Mamei mele i s-a făcut rău Intr-o dimineata ( vorbisem cu ea cu o seara înainte la telefon, era bine, nu suferea de ceva anume), era o zi de joi în luna iunie 2020. La sfârșitul zilei, la orele 22 am aflat că este în spitalul Roman, mă rog nu intru in detalii despre cum am aflat ( cei care răspund la telefon) că e prea dureros. Luni dimineta la ora 6 am fost anunțată să mă prezint cu sicriu la morga…..

 4. Petre Cojoc spune

  Confirm ca e o bataie de joc ceea ce au facut Ministerul Sanatatii impreuna cu DSU de a inchis Spitalul Judetean Neamt. Am fost si eu plimbat in aprilie anul trecut de la Spitalul Judetean la cel din Roman unde am asteptat de dimineata de la 6 pana la 12 in sala de asteptare de la UPU Roman. Eu chiar ma cacam pe mine la propriu pt ca aveam un deranjament la stomac! In final mi s-a dat o reteta si trimis acasa pe spezele proprii, fara a fi reintors cu ambulanta la Piatra Neamt!

 5. Butuc Ramona spune

  Fraților acest spital este al morții.Cine intra in acel spital iese mort.Nu se poate lua legatura cu medicul curant.Orice informatie pe care o soliciti despre pacient iti spun ca sint ocupati sau pacientul este bine doar atat.Eu personal am sunat la Prefectura Neamt si apoi la Primaria Roman ca sa pot afla ceva despre o pacienta care dupa sute de telefoane am aflat de ea si era deja la ATI .Este spitalul mortii nu li se fac analize,nici un ecograf.Mi sa cerut sa ii aducem medicamente inclusiv insulina si testele de glicemie cu aparatul.

 6. Nanu spune

  La spitalul din Rpoman a fost operat de cancer la colon si vecinul meu M…S (dumnezeu sa-l ierte ) , vineri l-au internat la Roman ,luni( atentie fara prea multe discutii ) l-au tait si miercuri era in sicriu ,nu spun ca nu ar fi avut aceiasi soarta si la P N dar nu-l mai purtau pe drumuri , asta dupa ce l-au tinut doua saptamani si la,, abatorul ” din P N ca suspect de asa zisul covid ,el neavand nici un simtom ptr aceasta infectie, a stat singur in salon ,nu l-a intrebat nimeni nimic iar dupa doua saptamani l-au externat si i-au recomandat sa mai stea si doua saptamani in carantina acasa, daca l-ar fi internat la un spital de specialitate la Iasi si nu ar mai fi intarziat peste o luna ,poate vecinul meu ar fi trait si astazi , CAND SE VA TERMINA CU MAFIA DIN SPITALUL SI SANATATEA NEMTEANA SI CAND VOM PUTEA AVEA SI NOI UN SPITAL CU PERSONAL CA CEL DIN MOINESTI MACAR ? Acesta situatie s-a petrecut luna noembrie 2020 !

 7. Mihai Bercu spune

  Acest spital Roman este un adevarat spital al groazei… Dragi oameni nu duceti bolnavii la roman ca ii duceti pe picioare si ii aduceti in patru scinduri….Eu am internat pe socrul meu si o saptamina nu am stiut nimic de el. Nu iti dadea nimeni o relatie sa stii de bonav, dar nu mai?zic ca nu iti raspundea nici la telefon. E un adevarat lagar pentru bolnavi. L-am internat si l-am imbracat cu aceleasi haine ude pina la gat l-a exrernat dupa o saptamina. L-a dus sa se faca bine si l-am dus mai rau de cum era…. Dezastru oameni buni…. La SPITALUL ROMAN!!!

 8. Stefan spune

  Spitalul Roman este un adevarat lagar de exterminare!Nu exagerez cu nimic!DSP ii acopera, ca urmare a fratiei „Grupului de la Roman”- prefect, sef DSP, primar Roman, manager spital, deputat Leoreanu si senator Tapu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate