Porcii mistreţi atacă la Pângăraţi

4

La Oanţu, în comuna Pângăraţi, porcii mistreţi fac ravagii în această perioadă. Munca trudnică a sătenilor se duce pe apa sâmbetei. Fâneţe ,,arate centimetric”, tarlale cu porumb decimate, oameni disperaţi, toate acestea sunt rezultatul prezenţei turmelor de râtani care bântuie coclaurile. Nimeni nu are curajul să stea în calea lor. E adevărat că şi până anul acesta provocau distrugeri, dar acest lucru se întâmpla mai în toamnă, atunci când o parte din recoltă era strânsă de pe câmp.

Ciobanii de la Medean şi Vârful del Mare spun că în anii anteriori, mistreţii ocoleau turmele de oi însoţite de câini. Acum s-au obişnuit şi câinii, astfel că nu mai reacţionează la trecerea lor prin apropiere. La fel şi jivinele care vin până aproape.
porumb-mistretiStatul a prevăzut în legislaţie, posibilitatea, ca proprietarii prejudiciaţi să primească despăgubiri, pentru pagubele produse de către animale sălbatice. În urma unei evaluări a acestora. Oamenii ar trebui informaţi, pentru a beneficia de acest lucru.

Odată demult, vânătorii patriei, vegheau ca sălbăticiunile, să nu producă pagube şi să nu pună în pericol, comunităţile din apropiere. Acum, odată cu înăsprirea condiţiilor de deţinere a unei arme, se pare, că nu prea mai avem nici vânători.

G.D

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Vasile Păgubitu spune

  Nimeni nu le spune acestor oameni, ca au dreptul la niște bănuți dați de stat și care sa le mai îndulcească paguba!

 2. xx spune

  Animalele salbatice s-au inmultit exagerat de mult iar Romsilva le protejeaza pentru cistigurile foarte mari de la vinatorile internationale.Nici acum nu va dati toti seama ca functiile de la toate institutiile publice sint stipendii politice si nu au nimic de a face cu competenta decit pur si simplu intimplator?

 3. Gabur Ovidiu spune

  Cine sa se sesize stimata doamna?Nu vedeti ca unii vad natura doar prin geamul biroului sau a masinii? Ati vazut vreodata vreo institutie abilitata de Guvernul Romaniei pe acest segment sa se implice?…Am vazut multe si am ajuns la o concluzie… ca sunt unii ce vor sa faca ceva pe partea de mediu si nu sunt lasati si altii care habar nu am ce cauta in acele functii….cu toata raspunderea o spun.Incepand de la Garda de mediu si pana la Directia Silvica.

 4. Mira Juverdeanu spune

  Nu sesiseaza nimeni un tipar? Animalelor le dispare habitatul (padurea) , nu au hrana , nu au adapost si atunci ajung , din disperare , sa nu se mai teama sa coboare intre oameni .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate