Bețivi care își pierd echilibrul pe trotuar și ”alunecă” în stradă. Ce faci în astfel de cazuri?

12

Nu de puține ori vedem cu toții persoane aflate în stare de ebrietate care merg pe stradă sau, și mai imprevizibil, ”derapează” de pe zona pietonală și te trezești cu ele în plină stradă.

Dincolo de nervii pe care-i vărsăm pe astfel de specimene, noi, cei care suntem la volan, trebuie să învățăm din astfel de situații. Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegem este acela că dacă strada e liberă, asta nu înseamnă că nu există niciun pericol. Oricând, un individ ca cel din clipul video din acest articol se poate dezechilibra și  ne-am putea trezi cu el de pe trotuar fix în fața mașinii.

În astfel de cazuri e de preferat să vă depășiți nervii și să opriți autovehiculul, după care să îl ajutați pe nefericit să iasă de pe zona carosabilă. Dacă din diverse motive nu vreți să interacționați cu bețivul încetiniți, porniți sistemul de lumini de avarie de la mașină pentru ca cei care vin din spate să își dea seama că e ceva și rulați la câțiva metri în spatele nefericitului, protejându-l, până ce acesta iese de pe suprafața carosabilă.

În codul rutier sau al bunelor maniere nu sunt prevăzute astfel de proceduri. Important este să depășiți gândul cu înjurături și să nu îl ocoliți ca să îl calce altul care vine din spate. Dacă bețivul nu contează puteți să vă gândiți la alt șofer/șoferiță care vine din spate și îl calcă cu mașina. Oricine poate da peste un astfel de bețiv, chiar și eu, chiar și dumneavoastră. Protejând nefericitul protejați de fapt restul participanților la trafic.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
12 Comentarii
 1. Maria Mihalache spune

  Politia sa-i aresteze si sa ii tina peste noapte inchisi , lasati liberi cu o somatie

 2. mickey999 spune

  „Betzivi” ! Ce termeni!!!
  Nu e corect sa etichetezi pe cineva dupa aparentze!

  Omul e un CONSUMATOR!
  „Betziv” e jignitor!

  Eu sint CONSUMATOR, tu esti CONSUMATOR, voi restul sinteti CONSUMATORI ( de rupeti …nu va mai ascundeti dupe de’shte! Haida-ha!!)

  Nu mai folositi termeni care judeca oamenii cumsecade dupa aparentze inselatoare.
  (Not politically correct, got it ?)

  Ce? Daca unui politician „i se clatina scaunul” inseamna ca e beat ???
  Intelesul e altul , nu-i asa? .

  🙂 🙂 🙂 🙂

  1. xx spune

   Poate fi catalogat si ca sportiv fruntas,aceste sporturi nefiind oficial olimpice,este vorba de halbere si sticlism

 3. cipandeil spune

  don’giner de la drumuri face ore suplimentare si voi nu-l credeti, ia sa va vad in locul lui…. cat duceti? km nu litri!!!

 4. Silviu Pintilie spune

  Stai atent, foarte atent, ca daca ii lovesti, raman „crasmele” fara clienti.

 5. Mirel Andrisoaei spune

  Şoseaua e pt autoturisme,trotuarul daca este e pt pietoni
  Dar uni dupa cîteva pahare se cred buldozere

 6. Ioana Scurtu spune

  Ii evitam pe cat de mult posibil,ramanem in spatele lor pana putem sa ii depasim. 🙂 Nu claxonam ca fraierul se sperie si cade si dupa,e posibil sa inceapa sa urle ca l-am lovit. 🙂

 7. Clement Negurita spune

  Învățam sa conducem printre jaloane.

 8. Dan Botezatu spune

  Articolul este echilibrat si are dreptate. Poti face un bine aluia din spate inainte sa fii dat dracu cu graba. Poti avea un moment de calm nu ? Plus ca nu neaparat sa fie vreun alcoolic ci un om beat. Judecandu.l inainte nu te face un om mai bun.

 9. Lucian Dumitrache spune

  Ce faci ? Suporti injuraturi ,inmormantari, spitalizari, cheltuieli de judecata si multe chestii in defavoare ta coducator auto care esti !

 10. Dimitrie Doru Morariu spune

  Pui frana?!

 11. Mihai Mihaita spune

  Nefericit? Da ce ,i-am turnat eu pe gat?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate