Pontajul electronic le strică planurile cadrelor medicale din SJU: s-a terminat cu prezența în două locuri (în același timp)

1

Este cunoscută practica unor cadre medicale de a sfida legile fizicii – adică de a fi prezente în două locuri în același timp. Despre acest lucru am discutat cu managerul SJU, Alexandru Filimon:

R: Ați reușit să implementați un soft care să nu mai permită unui cadru medical să fie în același timp și la spital și la cabinetul lui privat?

A. Filimon: Nu am soft, dar începând de mâine (n.red. astăzi, 1 aprilie) am introdus pontajul electronic din nou.

R: Deci se vor elimina sau se vor reduce asemenea cazuri?

A. Filimon: Presupun că se vor reduce. E o stare de normalitate – multe spitale și multe instituții procedează la fel. Este vorba despre un card sau un cod – sunt foarte puține coduri pe care le-am eliberat câtorva persoane din spital datorită unor credințe sau a unor motive personale – dar sunt probabil 6 coduri în tot spitalul, în rest toată lumea merge cu acel card.

R: Cu tot respectul, nu înțeleg legătura între card și medicină. Trebuie să ai o vocație. Pe mine mă sperie să merg la un spital – cu atâta tehnologie în lumea asta – și să știu că mă tratează cineva care nu are curajul să-și ia un card bancar, ia banii de la casierie pe chitanță pentru că-i e frică de cipul din card. Iar eu trebuie să merg la acel om și să-mi pun viața în mâinile lui. Cu tot respectul pentru credința sa, pentru credința oricui, acel om poate refuză să mă trimită la un CT, chiar dacă am nevoie. N-o să mă trimită la CT că are cipuri, mă pune să stau în geam.

A. Filimon: Nu pot să comentez, eu îi cunosc pe cei care-și iau banii de la casierie și nu cred că se pune problema.

Interviul poate fi urmări integral, mai jos:

Citește și:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Angajat SJ spune

    O parte din cei 6 care isi iau banii cash de la caseria spitalului au poprire pe conturi sau alte probleme cu bancile, dar dl manager are f mult bun simt si nu ar fi fost corect sa ii puna intr-o lumina proasta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate