Zeci de cadre medicale din Neamț sunt un real pericol pentru pacienți

13

Un subiect de care evită toată lumea să vorbească, dar trebuie adus în atenția publică: Zeci de cadre medicale din Neamț sunt un adevărat pericol pentru viața pacienților.

Plecând de la o investigație jurnalistică prin care am vrut să aflăm unde se blochează toate intențiile de a implementa sisteme de pontaj electronic în spitalul din Piatra-Neamț, am descoperit ceva incredibil. În anul 2021 sunt cadre medicale care refuză, din motive religioase sau de conspirații oculte, orice tehnologie care are cipuri, adică și majoritatea metodelor moderne de investigare și tratare a bolnavilor. Credința acestor cadre medicale contravine clar meseriei pe care o practică și lucrurile merg până la limita incredibilului. Zeci de cadre medicale sunt așa de habotnice în treaba aceasta contra cipurilor, încât refuză să folosească cardurile bancare și ridică salariile în bancnote de la casieria spitalului.

În principiu, nu avem absolut nimic contra celor care cred că ”card” scris invers înseamnă ”drac” și refuză cipurile sau vaccinurile ca fiind semnele satanei. E credința lor și nu o judecăm, doar că dacă credința îți interzice să tragi cu arma nu te angajezi la armată, dacă credința îți interzice să bei nu te angajezi degustător la cramă, dacă credința îți interzice cipul și vaccinul nu te face cadru medical. E atât de simplu. Fă o meserie care să nu intre în conflict cu credința ta.

Din păcate, aceasta este realitatea în care trăim sau în care murim cu zile prin spitalele patriei unde nimeni nu vrea să vadă că există cadre medicale care din habotnicie pun în pericol viața și sănătatea pacienților.

13 Comentarii
 1. Anonim spune

  Poate ar fi un subiect facptul ca RMN-ul care apartine de Spitalul Judetean Neamt nu asigura urgentele pe perioada sarbatorilor legale, de exemplu de Vineri, 27.11.2021 la ora 13:00, pana astazi 02.12.2021 , ora 07:00 . Pacientii in stare grava care au depins de o investigatie RMN in acest interval ori au decedat ori sunt la un pas de moarte .
  Poate daca deschidem ” gura” si ne spunem ofurile se vor lua niste masuri si se va schimba ceva.

 2. Manu spune

  Amesteci puțin lucrurile în acest articol! Credința personala a unui cadru medical nu interfera cu etica și deontologia profesiei(a se vedea cele 14 nevoi fundamentale din nursing dacă tot ataci în mare parte asistenții medicali). Și dacă tot generalizam… oare nu sunt aceste persoane (asistenti, infermieri, medici) produsul societății în care trăim? Doar nu vin de pe Marte!

 3. Andrei Varga spune

  Drăguță, de Dr Katalin Kariko, de Dr Maria Rosa Capobianchi, ai auzit?
  Tehnologia este de peste 20 de ani, nu e pe repede înainte .
  De asta spunem de așa zisele asistente medicale, nu știți nimic dar figuri și fițe cat casa pe voi .
  Ai Google citește despre Katalin și o viață de cercett de peste 40 de ani in domeniul mRna.

 4. Maria spune

  Nu inteleg ce treabă are cardul.cu asistenta medicala? Adică dacă îmi ridic banii de la casierie, înseamnă că nu sunt un cadru medical bun? Daca nu promovez vaccinul, deoarece în urma aprofundării cunoștințelor din școală, dar și de după școală am ajuns la concluzia că vaccinul e făcut pe repede înainte ca sa ne termine că indivizi și să ne facă sclavi sistemului, asta înseamnă că sunt un cadru medical.mai puțin bun?
  Chiar nu înțeleg articolul asta….

  1. Nani Adrian spune

   Asa ezte
   Aveți dreptate
   Când am ales aceasta meserie acum 30 ani nu existau carduri bancare si nici coduri de bare

  2. Dan spune

   „Daca nu promovez vaccinul, deoarece în urma aprofundării cunoștințelor din școală, dar și de după școală am ajuns la concluzia că vaccinul e făcut pe repede înainte ca sa ne termine că indivizi și să ne facă sclavi sistemului, asta înseamnă că sunt un cadru medical.mai puțin bun?” Wow, sper ca nu sunteti cadru medical pentru ca sincer nu mi-as dori sa ajung vreodata in cabinet cu dumneavoastra. Si da, cand spuneti ca un vaccine verificat si testat e conceput sa te faca sclav sistemului e dovada fara echivoc ca nu sunteti un cadru medical bun, ci chiar mediocru. Si avand in vedere starea invatamantului din Romania nici nu e de mirare.

  3. Dumitru spune

   In situatie de pandemie, eu ca pacient, trebuie sa astept sa-ti aprofundezi dta cunostintele sau studiile?
   Daca ai nevoie de mai multi ani pt asta, de ce nu preiei studiile facute de alti medici, carora le-a trebuit mai putin timp pt a scoate vaccinurile.
   Cel putin nu mai deschide gura si i fluenta pe altii, daca posibilitatile tale sunt limitate

 5. Joker spune

  Asa i,multe asistente analfabete functionale sunt in spital. Se cred doamne,am vazut noi imaginile de la ortopedie cand stătea una brunetă mai aplecată pt un domn doctor ortoped șpăgar care nu i ajung banii incasati de la operațiile de la Arcadia Iași .Doctorii fac din asistente vedete….postliceala sanitară din Piatra Neamt nu depășește nivelul școlii complementare 😃😃😃

  1. Loredana Serban spune

   Generalizarea falsifica defapt concluzia!
   Sistem de pontaj electronic este implementat deja, cit despre optiunea unora de a nu avea cardul bancar: it’s not anybody business!
   Referitor la mediocritatea unor asistenti si infirmieri :deacord insa reflecta o panorama colorata a starii noastre defapt, inclusiv a talentului cu care scrii acest articol!
   Mergi in UK si vezi cum vin Medici si asistenti plus nurse assistant cu val pe cap, tin ramadam, si maninca halal food si daca spui ceva ai toate sansele sa fie ultima ta Zi de munca!
   Deci Mai multa toleranta gentleman!
   Eu suport presa mediocra de atita timp si nu ma pling!

  2. silviu t spune

   sub pseudonim si un comentariu pe telefon, toti suntem zmei..asa e,Jokere? daca ai nevoie de un tampon, tot asistentelor ceri, asa e. …….Jokere, mamă?:))

 6. Onelian spune

  Totul pleaca de la politic si justitie care nu isi fac treaba, doar minciunile escrocheriile spagile si hotiile is de majoritatea mafiotilor.

  1. Dumitru spune

   Onelian, mintea ta este setata pe Johannis, Parlament, Guvern, de care o fi el, nu conteaza, partide.
   Mai degraba uita-te la educatie, la ce invata fiecare dintre in familie(becalisme, sosocisme,..), problema pleaca din curtea noastra, de la tine, de la mine si, din nefericire,. de la multi altii ca noi.
   Haide sa aruncam gunoiul selectat asa cum spune legea, sa ni mai toleram( dam) spaga la fu ctionarul marunt din primarie, sa conducem prudemt pe sosele, sa nu mai aruncam chistoacele pe geamul de la masina…..sa mergem cu totii la vot si sa slegem magoritatile cere le dorim in parlament (90% din guralivii de pe sit-uri nu participa ls vot)… astea sunt problrmele, la noi nu in alta parte.

 7. Muraru Constantin spune

  Inversat cuvântul card este drac doar în limba română. Nu și în celelalte. Totul pornește de la educație. Majoritatea asistentelor medicale sunt absolvente ale celebrelor școli postliceale sanitare. Erau primite în aceste școli și persoane fără bacalaureat. Au intrat în sistem datorită pilelor și relațiilor. Ca pregătire profesională nu are rost să mai vorbim. Sunt vraiște! Infirmierele se cred și ele un fel de cadre medicale. Vai de ele! Unele nici să scrie nu știu. Când le dai pixul să semneze le tremură mâinile. Doctorii ,la cât de mult li s-au mărit salariile, încă așteaptă șpagă. Unii au fost prinși cu șpagă și nu au pățit nimic. Sunt bine și în libertate. Vezi cazul doctorilor Guțu, Bucătaru ș.a. Un sistem sanitar putred de incompetență și corupție!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate