„Pompierii nu mor niciodată, ei ard mereu în sufletele oamenilor pe care i-au salvat”

0

col-Mircea-MihailInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ anunţă, cu regret şi durere, încetarea din viaţă, în ziua de 17.04.2015, în jurul orei 15.00, a colonelului în retragere Mircea Mihail, fost comandant al Grupului de Pompieri „Petrodava” al Judeţului Neamţ.

S-a născut în comuna Tătaru, judeţul Vrancea, la data de 12.04.1924, fiind fiul lui Gheorghe şi al Elenei Mircea. A urmat şcoala primară în satul Mărtineşti, comuna Tătaru, judeţul Vrancea, gimnaziul industrial în oraşul Rîmnicu Sărat, Şcoala superioară de meserii de pe lângă Arsenalul Armatei, Bucureşti, fiind încadrat în Ministerul Afacerilor Interne, ca „submaistru”, pe data de 01.07.1945. Ulterior, a urmat Şcoala de ofiţeri M.A.I., în municipiul Bucureşti, fiind înaintat în gradul de sublocotenent pe data de 7 noiembrie 1948. Pentru a-şi perfecţiona pregătirea, a urmat învăţământul superior şi diverse cursuri de carieră.

A încadrat diferite posturi, până la cel de comandant al Grupului de pompieri „Petrodava” al Judeţului Neamţ, fiind trecut în rezervă pe data de 15.07.1977, cu gradul de colonel. Pentru activitatea desfăşurată, a fost distins cu diverse ordine şi medalii.

Fostul comandant al Pompierilor din România, generalul maior Gheorghe Briceag, îl caracteriza astfel pe colonelul Mircea Mihail:

Ofiţerul a continuat să organizeze şi să conducă activitatea unităţii cu rezultate foarte bune, a îndrumat şi sprijinit subordonaţii în scopul executării atribuţiunilor de serviciu în conformitate cu prevederile regulamentelor militare.

S-a preocupat de îmbogăţirea cunoştinţelor sale, a acordat atenţie studierii documentelor, ordinelor şi actelor normative, a căror prevederi le-a aplicat în activitatea de prevenire, de instruire şi educare a militarilor cu rezultate bune şi foarte bune. La convocările de învăţământ şi verificările de sfârşit de an a obţinut calificativul foarte bine.

A acordat atenţie pregătirii cadrelor din subordine în care scop a predat lecţii, a organizat şi condus aplicaţii cu învăţăminte pentru subordonaţi. Are experienţă în munca de prevenire a incendiilor şi a contribuit personal la organizarea acestei activităţi, la îndrumarea concretă a şefului inspecţiei, la pregătirea şi controlul inspectorilor, la sprijinirea conducătorilor şi comisiilor tehnice din obiective pentru aplicarea prevederilor legale în sectoarele lor de responsabilitate (…).

S-a preocupat de îndrumarea muncii statului major, a comandanţilor de subunităţi, cărora le-a pretins îndeplinirea planului pregătirii de luptă …., s-a îngrijit de viaţa şi traiul militarilor, de întreţinerea şi buna funcţionare a tehnicii de luptă şi bunurilor din dotare. În 1976, una dintre companii a obţinut diploma de subunitate de frunte (…).

Este principial, capabil, receptiv la propunerile şi sugestiile subordonaţilor, cu o comportare demnă şi ţinută militară corectă. (…)”

Veşnică aducere aminte din partea personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Judeţului Neamţ.

Corpul neînsufleţit este depus la capela Bisericii ortodoxe „1 Mai” din municipiul Piatra Neamţ iar înhumarea, cu onoruri militare, va avea loc în data de 21.04.2015, începând ora 11.00, în Cimitirul ortodox „Eternitatea” municipiul Piatra Neamţ.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE !

INSPECTOR ŞEF

Col.Niţică Ioan

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate