Polițiștii nemțeni continuă campania de prevenție în metoda ”Accidentul”

0

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii Poliţiei, iar aproprierea de comunitate pentru implicarea acesteia în activităţile de prevenire a faptelor antisociale reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dumbrava Roșie au desfășurat o acțiune în contextul informării cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării în cazul infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “Accidentul” și a celor contra patrimoniului.

Nevoia de securitate a cetățenilor reclamă profesionalism și rigurozitate din partea polițiștilor, astfel încât strategiile de acțiune ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț sunt orientate în funcție de creșterea și diversificarea formelor de manifestare ale criminalității.

Polițiștii îşi propun informarea unui număr cât mai mare de cetățeni cu privire la măsurile cu caracter preventiv ce trebuie adoptate în cazurile de înșelăciune prin telefon, astfel încât pe viitor numărul acestor fapte să fie într-o continuă scădere.

Unii infractori își aleg victimele din rândul persoanelor vârstnice deoarece acestea stabilesc ușor relații de comunicare cu persoane necunoscute, pornind de la premisa că oamenii sunt de bună credință.

La finalul discuțiilor, polițiștii au distribuit materiale informativ – preventive.

Fiți informați, doar așa puteți fi protejați!

Sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate