Polițiștii nemțeni au confiscat 39.488 de țigarete de contrabandă

1

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul IPJ Neamț au intensa1100ificat în luna decembrie acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice și, în special, pentru combaterea contrabandei cu țigări și alcool. Aceștia au verificat 78 de agenți economici și au efectuat 18 filtre în traficul rutier pentru depistareapersoanelor care transportă marfă de contrabandă. În urma acțiunilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii nemțeni au constatat 14 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal și au confiscat 39488 de țigarete, fiind recuperat prejudiciul de aproximativ 146000 lei. Pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, față de două persoane s-a început urmărirea penală, riscând sancțiunea prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal şi pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
Totodată polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate, în valoare de 11.000 de lei.

sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Gigel care stie tot! spune

    Au confiscat doar pentru presa! Stiti ce averi se fac la crasmele din piata Darmanesti? Stiti ca fac poate si cate 20000 de euro pe luna? Ce confiscari.. Numai la piata si in piata se face contrabanda de zici ca e ca-n filmele din Bronx!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate