Politistii nemteni aplică legea cu fermitate

0

Un agent de politie din cadrul Postului de Politie Icusesti a intervenit pentru aplanarea unei stări conflictuale la o familie din localitate si fiind amenintat cu un topor a executat două focuri de armă, unul în plan vertical, iar celălalt asupra bărbatului care-l ameninta. Victima a fost transportată la spital, unde a fost diagnosticată cu plagă împuscată coapsa dreaptă si etilism acut. În seara de 1 mai, în jurul orei 20.40, Seful Postului de Politie Icusesti după finalizarea misiunii de asigurare a ordinii si linistii publice la Cimitirul din satul Bătrânesti, comuna Icusesti, judetul Neamt, s-a oprit la locuinta unei familii din localitate pentru aplanarea unei stări conflictuale.

După aplanarea conflictului, în momentul în care politistul s-a deplasat la autoturismul de serviciu, a fost interpelat de V. Ioan, de 31 de ani, care fiind în stare avansată de ebrietate si având asupra sa un topor a început să profereze amenintări cu moartea la adresa politistului si a încercat să-l lovească cu toporul pe motiv că agentul de politie a aplicat sanctiuni contraventionale, în repetate rânduri, membrilor familiei sale.

Politistul a efectuat somatie verbală, după care a executat un foc de avertisment în plan vertical. Întrucât V. Ioan a încercat să-l lovească, cu toporul, agentul de politie a executat un foc asupra agresorului, rănindu-l în piciorul drept.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Roman, unde a fost diagnosticată cu plagă împuscată coapsa dreaptă si etilism acut, urmând a fi supus unei interventii chirurgicale pentru extragerea glontului.

În cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârsirea infractiunii de ultraj si port, fără drept, de armă albă, dosarul urmând a fi declinat spre competentă solutionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. De fermitate în aplicare legii au dat dovadă si politisti din cadrul Serviciului Rutier Neamt, în data de 22 aprilie a.c., când au sanctionat contraventional un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Piatra Neamt, care surprins de aparatul radar cu viteza de 82 km/h, în localitatea Săvinesti, judetul Neamt, a refuzat să se legitimeze, s-a „baricadat” în autoturism si a refuzat să coopereze cu politistii. A fost necesară interventia luptătorilor Serviciului pentru Interventii Rapide, moment în care bărbatul a prezentat actele personale si ale autoturismului.

Politistii au luat măsura sanctionării contraventionale cu amendă în valoare de 536 de lei, în conformitate cu Codul Rutier, pentru încălcarea regimului legal de viteză si pentru refuzul de a înmâna permisul de conducere, actul de identitate si documentele autoturismului si cu amendă în valoare de 100 de lei, în conformitate cu Legea nr. 61/1991pentru refuz de a da relatii pentru stabilirea identitătii.

Potrivit legii, participantii la trafic sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum si alte documente prevăzute de lege.

În exercitarea atributiilor care ii revin, politistul rutier are dreptul sa verifice vehiculul, precum si identitatea conducătorului sau a pasagerilor aflati în interiorul acestuia atunci când exista indicii despre săvârsirea unei fapte de natură contraventională sau penală.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate