ITM-ul e pus pe fapte mari. Munca la negru e vizata

0

Munca nedeclarată cunoscută şi sub denumirea generică de muncă la negru este una din abaterile grave întâlnite de inspectorii de muncă în cadrul controalelor efectuate la diferitele tipuri de angajatori.

Prin Memorandumul de înţelegere între Comisia Europeană şi Romania semnat în data de 23 iunie 2009, a fost asumată ca măsură creşterea intensităţii controalelor privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată.

In acest context, a fost elaborat Planul de mărire a intensităţii controalelor privind munca nedeclarată ca o condiţionalitate a realizării sarcinilor stabilite prin Memorandum.

Totodată, Inspecţia Muncii a elaborat Strategia Naţională privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate pentru perioada 2010 — 2012. Strategia precum şi Planul national de punere in aplicare a acesteia au fost aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 1024/2010.

Pornind de la obiectivele stabilite in Planul National de punere in aplicare a Strategiei, Inspecţia Muncii, in colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română şi Garda Financiară va desfaşura acţiuni de control în vederea reducerii incidentei muncii nedeclarate.

La nivel teritorial acţiunile de control privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate vor fi coordonate şi monitorizate de inspectorul şef al fiecărui inspectorat teritorial de muncă. Vor fi constituite grupuri de lucru formate din reprezentanţii instituţiilor implicate care vor elabora un plan propriu de acţiune.

Mesajul d-lui EMIL BOC – prim-ministru al Guvernului Romaniei transmis la intalnirea care a avut loc, in data de 29.04.2011, la sediul MMFPS cu sefii inspectoratelor teritoriale de munca, la intrarea in vigoare a modificarilor aduse Codului muncii prin Legea nr. 40/2011 a fost unul fara echivoc, in sensul intensificarii controalelor si toleranta zero pentru angajatorii care utilizeaza si dupa intrarea in vigoare a acestor modificari, munca fara forme legale de angajare.

Stiri Neamt

 

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate