Politistii la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică pe timpul manifestărilor publice prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria)

0

În perioada 13 – 15 august, premergător si pe timpul desfăsurării de manifestări publice ocazionate de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 200 de politisti din structurile de ordine publică, urban si rural, investigatii criminale, investigare a fraudelor, arme, explozivi si substante periculoase si interventii rapide vor executa misiuni specifice pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică.


La nivelul judetului Neamt sunt avute în vedere sărbătorirea Zilei Marinei, în portul Bicaz, slujbele religioase de la Mănăstirea Bistrita, Mănăstirea Văratic, Hramul Bisericii din comuna Cordun, precum si sărbătorirea Zilei Comunei Moldoveni, unde se preconizează participarea unui număr mare de persoane.

Politisti de ordine publică si jandarmi vor actiona în patrule mixte, pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantă publică, pentru prevenirea si combaterea faptelor comise cu violentă, pentru prevenirea furturilor din autoturisme, buzunare si de animale.

Pentru asigurarea fluentei traficului rutier si prevenirea evenimentelor rutiere, vor actiona în medie, zilnic, 34 de politisti rutieri, care vor utilize echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unitătilor de politie rutieră, urmărindu-se în special prevenirea si combaterea vitezei.

Politistii vă recomandă:

Pentru a petrece în liniste si fără evenimente Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, vă sfătuim:

– asigurati-vă locuinta si ferestrele când plecati de la domiciliu, mai ales dacă locuiti la etajele inferioare;

– fiti atenti în orice împrejurare să nu pierdeti sau să vi se fure cheile de la locuintă;

– nu purtati portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor, nu purtati bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor – acestea sunt locuri vulnerabile;

– nu lăsati la vedere în autoturism bunuri de valoare, genti sau lucruri ce ar putea trezi interesul hotilor.

Pentru a nu fi implicati în accidente rutiere vă recomandăm să conduceti prudent, să respectati regimul legal de viteză si indicatiile agentilor de circulatie, să nu urcati la volan sub influenta băuturilor alcoolice, să efectuati depăsiri numai după ce v-ati asigurat că puteti efectua o astfel de manevră în conditii de sigurantă.

Dacă sunteti victima sau martorul vreunei infractiuni apelati numărul unic de urgentă 112!.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate