Politistii din Roman au confiscat 2,5 kg de aur

0

aurPolitistii din Neamt au depistat un barbat care transporta aproximativ 2,5 kilograme de bijuterii susceptibile a fi din aur, pentru care nu avea documente legale de provenienta, din primele cercetari reiesind ca acestea ar fi fost duse la solicitarea administratorului unei case de amanet.

In data de 6 decembrie, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Neamt si ai Politiei Municipiului Roman au identificat in trafic, pe drumul E 85, la intrarea in Municipiul Roman, un autoturism condus de un barbat, de 55 de ani, din Roman.

Autoturismul a fost oprit, iar in urma verificarilor s-a constatat ca transporta cinci colete in care se aflau bijuterii susceptibile a fi din aur, in greutate de aproximativ 2,5 kilograme, fara documente legale de provenienta si insotire.

Din primele cercetari efectuate a reiesit ca barbatul a facut transportul la solicitarea unei femei de 59 de ani, din Roman, administrator al unei societati care are ca obiect de activitate casa de amanet si comertul cu metale pretioase.

Intreaga cantitate de bijuterii a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, urmand a fi inventariata, supusa unei expertize de specialitate și tezaurizata, prejudiciul creat urmand a fi precizat la finalizarea acestor activitati.

In cauza se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

 

 

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate