Polițiștii au supravegheat judiciar 272 de persoane, în primele nouă luni ale anului 2016

1

În perioada 01.01-30.09.2016, polițiștii nemțeni  au supravegheat judiciar 272 persoane, în primele nouă luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 179 de nemțeni.

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă pentru înlocuirea măsurii. De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 57 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în 21 de cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în trei cazuri măsura arestului la domiciliu.

Astfel, în primele nouă luni ale anului, 210 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de alte 62 de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.

Cu titlu exemplificativ:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț prin lucrătorii Biroului de Supravegheri Judiciare a înaintat instanței de judecată sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe față de un tânăr de 18 de ani, din Piatra Neamț. Magistrații au dispus măsura controlului judiciar, tânărul fiind cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt. Acesta nu s-a mai prezentat la unitatea de poliție, conform programului de supraveghere, fapt pentru polițiștii au formulat sesizarea pentru luarea măsurii de arest preventiv. La data de 31.08.2016, instanța de judecată a admis cererea și a emis mandatul de arestare preventivă, tânărul fiind depistat pe raza municipiului Piatra Neamț și încarcerat.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. VUKovic spune

    IN alta ORDINe de Idei AU avut parte de Actiuni !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate