Poliția Rutieră Piatra-Neamț, blat cu Parking?

13

Am văzut duminică dimineața în jurul orei 8:00 mai multe echipaje de poliție care opreau șoferi aflați în trafic. Girofaruri, oameni curioși, șoferi timorați etc.

Ce să zicem? Este frumos așa cu instaurarea domniei legii pe străzile municipiului Piatra-Neamț, dar stăm și noi ca mulți cetățeni ai acestui oraș și ne întrebăm de ce polițiștii de la Rutieră nu aplică Codul Rutier și când vine vorba de parcările celor de la Parking? Unele sunt făcute la distanțe mici de curbe, de intersecții, în pante sau chiar la 1-2 metri de trecerile pentru pietoni? O fi vreun blat cu cei de la Parking? Sau pentru ei se aplică alt Cod Rutier?

Spuneți dumneavoastră, domnilor de la Rutieră: Este corect să sancționați un amărât care oprește în loc nepermis noaptea la ora 3 în fața farmaciei de serviciu, dar în schimb sunteți absolut orbi când treceți pe lângă toate mașinile parcate ilegal din punctul de vedere al Codului Rutier? Or fi dungile trase de Parking mai presus de Codul Rutier?

Cum să avem parcări la 1 metru de trecerea de pietoni dar să amendăm pe cei care opresc sa ia pastile noaptea de la farmacie ?

telegram ziar piatra neamt
Citește și
13 Comentarii
 1. Irimia ghe spune

  ai dreptate florine

 2. vasile r spune

  ce spuneti domnilor de sensul giratoriu de pe calea romanului cu intersectia ALEEA ULMILOR catre piata darmanesti unde pe dreapta inainte de sensul giratoriu este indicator cu oprirea interzisa si zilnic sunt parcate si stationate masini , trece masina politiei de la circulatia rutiera , trece si cea locala insa nu aplica legea.
  aceste nereguli si incalcari grave duc la ingreunarea circulatiei in special dimineata la ora 8 cand se duc copii la scoala.
  unde sunt cei pe care ii platim noi cetatenii sa ne protejeze ?????UNDE SUNT POLITISTII DE LA POLITIA LOCALA CARE CAU 10 CLASE SI AU SALARII MAI MARI DECAT CEI DE LA POLITIA MUNUCIPALA???

 3. Onu gabriel spune

  Totul pleacă din biroul de sus! Cum dictează boss ul așa pun in practica! De cum treci dealul in Harghita vezi cum poliția sta la scoli dimineața și la prânz și dirijează traficul, in Piatra Neamt se sta la scoli sa se dea amenda dacă opresti sa ți lași copilul sau sa îl iei de la scoala! Încă mai sunt cu studii la Ștefan Gheorghiu prin Piatra Neamt!

 4. Ionut spune

  Parcarile pentru care incaseaza bani Parking si X Data Soft sunt ale Primariei iar locurile de parcare sunt aprobate de Comisia Rutiera si de Consiliul Local la propunerea Primarului.
  Deci ilegalitatea este a Primariei si a Consiliului Local.

  1. Marius spune

   În fiecare zi eu sunt în punctul de a face accident cand plec de acasă. E vorba de str aleea garofitei care se intersectează cu strada ulmilor( vis a vis de marketul adrian Darmanesti) tot timpul trebuie să ies cu fața mașinii pana in mijlocul străzii deoarece vizibilitatea din partea stângă este obturata si clau peste pupăză în fața la piata Darmanesti stație de microbuz la mai puțin de 25 m de curbă si daca sta cate un microbuz în stație singura soluție e sa incalci linia continuă. Tea prins adio permis. Asta e coruptia din consiliul local

 5. Onelian dalmatio spune

  Politia amendează pe cei mai amărâți și de cele mai multe ori cu greșeli minore, în schimb dacă văd greșeli majore la interlopi se întorc cu spatele ….. , nau văzut nimic…!!

 6. Stefan spune

  Perfect de acord cu dl. Iosub!Politia rutiera si cea locala nu fac nimic pentru a opri haosul parcarilor nergulamentare (trasate sau nu) de prin oras!Parking, evident, e complice, dar si firma de parcari cu plata!

 7. psv spune

  a se vedea trecerea de pietoni din zona precista la agricola pe sensul de mers spre centrul orasului, marcajul de trecere pentru pietoni incepe din parcare…….

 8. Florin spune

  Hai sa ne uitam si la trecerile de pietoni de la Unic si Scoala 4 … unde e predispozitie a celor de la politia rutiera sa filmeze soferii daca dau prioritate. Problema e ca trecerea ( zebra) incepe mult inainte de benzile circulabile chiar dupa masinile parcate dupa care un sofer nu vede nimic dar amenda o platesti si la fel si carnetul e oprit pt 3 luni daca a pus omul piciorul pe trecere ( partea de dinainte de banda circulabila) . Si la fel si pe Traian.
  Si nu doar ca sunt in cardasie dar ‘pe surse’ de acolo ‘papa’ unii sefi din sistem.
  Si zici ca n-are dreptate Dragnea cu statul paralel ?

 9. Nanu spune

  In sfarsit dle Iosub te-ai hotarat si dta sa iei atitudine impotriva acestei ,acestor situatii . V-am scris si nu numai o data despre ,,legile” facute de Parching si de normalitatea codului rutier ! Sint distante exacte ptr parcarea sau stationarea in anumite locuri adica,la treceri pietoni ,in curbe ,pe poduri ,sub poduri etc! Mai bine mai tarziu decat niciodata ! Vedeti problema parcarilor nominale de pe carosabilul drumurilor ,care sant o nenorocire !

 10. cavas spune

  Pe str Lapusneanu colt cu bf Decebal se parcheaza pe intetzis, si pentru a depasi masinile parcate trebuie sa incalci linia continua.

 11. Vasile spune

  Raspuns la ultima întrebare: „Uite așa, cum vezi, ipocritule!”

 12. Gabriel ROTARU spune

  Cred ca Politia rutiera sunt in cardasie cu cei de la Parking. Eu am patit-o si am ramas fara permis 30 zile. Mi-au facut-o la trecerea de pietoni aflata vis-a-vis de Liceul de Arta. Veneam dinspre Bicaz. Acolo este o amestecatura de situatii (spatiu de parcare cu spatiu liber cu jaloane si alt spatiu vopsit cu rosu chiar in spatele semnului dd trecere pentru pietoni). Persoana pentru care au zis ca nu i-am dat prioritate se plimba pe spatiul vopsit din spatele semnului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate