Poliția nemțeană ”aruncată în aer” de reclamația lui ”nimeni”

4

În urmă cu vreo două săptămâni, spațiul public local a fost invadat de câteva fake-news-uri legate de un ”control” pe care IGPR l-ar fi efectuat la Poliția Neamț cu tematica ”cumetrii”.

Pentru început e bine de știut că nu a fost niciun ”control”, ci au fost făcute doar niște VERIFICĂRI pe care cei de la IGPR au fost obligați să le facă, deoarece aveau o reclamație făcută de un polițist din Neamț, de fapt un ”nimeni” care are ca hobby reclamatul.

Deci, povestea pe înțelesul tuturor este următoarea:
Un polițist reclamagiu a făcut o sesizare la IGPR legată de modul în care s-au ocupat niște funcții pe la Poliția Neamț.
Legea îi obligă pe cei de la IGPR ca la astfel de sesizări să facă verificări indiferent de cât de veridice sunt aspectele reclamate.
Când au venit cei de la IGPR a fost probabil audiat și reclamagiul care a anunțat imediat un cetățean necalificat din comuna Zănești despre aceste lucruri.
Cetățeanul din comuna Zănești, trecând prin Piatra, în drum probabil spre Bicaz, la firma unde lucrează, a lansat zvonul că e mare control de la IGPR.

În principiu nu e nimic rău că există câte un polițist care are ca hobby reclamațiile. Nu e nimic rău nici în treaba cu ”controlul” de la IGPR, că mai trezește niște polițiști. Ce ni se pare în neregulă este faptul că ”nimeni” polițistul a primit în urma verificărilor un răspuns de la IGPR, dar răspunsul îl ține pentru el, fără să îl mai scape în spațiul public, cum a făcut cu ce reclamase sau cu informațiile despre marele control care era de fapt o verificare obligatoriu de făcut. Poate totuși scrie ceva devastator în răspunsul respectiv și e bine ca lumea să știe.

Din păcate, așa se întâmplă de foarte multe ori. Se aruncă cu mult noroi, iar când se dovedește că nu e nimic, cei care au aruncat noroiul nu mai spun nimic, iar cel pătat rămâne să se curețe singur. Îmi amintesc de doctorul Andrița, bălăcărit că este incompatibil, dar dovedit compatibil irevocabil, cu despăgubiri primite de la ANI. Îmi amintesc de fostul director de la ApaServ dat în presă ca suspect de toate relele de pe lume, dar nedovedit în final cu nimic. Îmi amintesc de mine, cel anchetat de DNA, Poliția Economică sau DIICOT, cu dosare fabricate și închise cu rezoluție „fapta nu există”, dar de care nu și-au mai amintit cei care au scris și lista este foarte lungă până la fostul prefect care nu ne era drag, dar de care povestea lumea cum a omorât un om cu mașina de la CJ Neamț și în final s-a dovedit că nu a fost vina lui. O bălăcăreală continuă cu foarte mulți oameni calomniați și hărțuiți gratuit, începând cu șefi de poliție, politicieni și terminând cu dispeceri de la ambulanță.

I.R.

P.S.: Prin acest articol nu luăm apărarea șefului poliției care la cât a stat pe funcție este unul dintre cei mai longevivi din țară, deci posibil să fie schimbat oricând, dar mai degrabă pe criterii politice decât de competență. Acest articol este despre mine și felul în care se uită lumea la mine când aude că sunt din presa de la Neamț, fapt care mă obligă să mă apăr, luând atitudine.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. justitiaru spune

  Se vede treaba ca altii nu au treaba si arunca cu noroi in seful politiei NEAMT ,oare acest om merita atatea jicniri de la oameni care fabuleaza fara un motiv bine intemeiat?

 2. Varga Szandor Andras spune

  Beuturica asta e buna da cu oarece masura . Pe multi ” nimeni” de pe la Zanesti ii afecteaza .”
  Atat de mult incat uita sa mai plateasca intretinerea la bloc .Plus alte neajunsuri de gen soareci si paianjeni introdusi discret pe la comerciantii germani cu sprijinul altor nimeni de aceasi teapa .

 3. Celentano spune

  Pe timpul acestui sef de politie, din Piatra Neamt au disparut:Mararu Bogdan,Mararu Razvan, Puiu Mironescu,Adrian Marin Botez-zis Tata, Craciun Marius.Acestia au plecat intr-o vacanta binemeritata datorita si acestui Tablan.Eu nu stiu cum este evaluat acest parat de Nechita !!!Pentru ce este platit din bani publici acest jocker?

 4. Privitor spune

  Cineva va ramane vesnic cineva, iar nimeni va ramane tot UN NIMENI – eseu despre modestie si aroganta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate