Activitate de diseminare a proiectului Erasmus+ „Voluntariat și asistență socială în mediu ecumenic”

0

Exemplul de bună practică al echipei Liceului Teologic Ortodox „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra-Neamț, implicate în proiectul de mobilitate „Voluntariat și asistență socială în mediu ecumenic” din cadrul Programului Erasmus+ (Acţiunea Cheie 1 – Mobilităţi pentru Învăţare) a fost multiplicat prin activitatea de diseminare, organizată pe 7 mai 2018, la Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”, partenerilor europeni (Spania, Italia, Polonia) ai Școlii Gimnaziale nr. 5, Piatra-Neamț, din cadrul proiectului Art and Emotions.
Prof. dr Luminița Moscalu, coordonatorul proiectului și preot. prof. Dan Ovidiu Cojan, alături de elevi au subliniat importanța derulării acestui proiect pentru tineri și experiența obținută la Granada, Spania (23 ianuarie-3februarie 2018).

Astfel, au fost împărtășite competențele noi învățate referitoare la transformarea vieţii bisericești și adaptarea acesteia nevoilor comunității, în acord cu problematica socială, cu accent, pe integrarea persoanelor cu dizabilități.
S-au readus în discuție, de asemenea, temele dialogului interreligios și intercultural, implicarea tinerilor în viața comunității, creșterea dimensiunii aplicative a școlii, toleranța și respectul religios.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate