Poliția Locală Piatra-Neamț: precizări în contextul creșterii numărului incendiilor de vegetație (FOTO)

1

Ca urmare a creșterii numărului incendiilor de vegetație din ultima perioadă de timp, Poliția Locală Piatra Neamț, prin Compartimentul Protecția Mediului și Biroul Ordine Publică, a intensificat acțiunile de monitorizare a zonelor unde pot avea loc incendii de vegetație, provocate de arderea necontrolată a deșeurilor sau a resturilor vegetale. De asemenea, proprietarii de curți și terenuri sunt avertizați cu privire la riscul extinderii focului la clădiri sau imobile, atunci când sunt arse resturile vegetale în imediata apropiere a acestora.

În municipiul Piatra Neamț este interzisă arderea resturilor de vegetație și menajere în curți, pe străzi, în containere și alte recipiente de colectare a gunoiului, pe spațiile verzi aparținând domeniului public și privat al municipiului, în parcuri ori în alte locuri publice (art. 2, lit. ”c” – H.C.L. 228/2021), iar încălcarea articolului sus menționat poate atrage sancțiuni de până la 2.000 de lei.

De la începutul anului și până în prezent, echipajele Poliției Locale Piatra Neamț au aplicat 14  sancțiuni (în valoare de 1.250 de lei), pentru încălcarea art. 2, lit. ”c” din H.C.L. 228/2022 și au acordat sprijin ISU Neamț, pentru stingerea incendiilor de vegetație în cinci astfel de cazuri.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stelian Aldea spune

    Sa intelegem ca atunci cand stau in masina in spatele blocurilor ei de fapt monitorizeaza?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate