Opinii: Ministerul Educației vrea să „ajute” elevii sau să îi tulbure de tot?

1

Nu pot să nu mă întreb dacă modificările anunțate miercuri de ministrul Sorin Cîmpeanu fac parte din marele program „România Educată” a lui Klaus Iohannis sau noutățile anunțate de dânsul fac parte din ultimul program de îngropare a școlii românești.

Din punctul meu de vedere, dispariția tezelor și cele „N” module de învățare alternate cu unul de odihnă, după doi ani în care școala s-a făcut (și nu prea) în mediul online, timp în care elevii au pierdut lanțul învățării, nu vor face decât să îngenuncheze și mai mult „educația” românească, sau am putea spune că „ușor-ușor, pas cu pas, statul ne convinge că ne vrea proști”…

Domnul ministru Sorin Cîmpeanu a descoperit „nevoia de a alterna module de învățare de 6-7-8 săptămâni cu module de repaus”, de parcă până acum nu erau tot module de învățare (semestre) alternate cu vacanțe. Marea contribuție stă în faptul că, de la toamnă, modulele și vacanțele sunt alternate altfel. Mai grav este faptul că în conferința de presă de miercuri, în care a anunțat măsurile epocale, domnul ministru ne-a lăsat să înțelegem că mai urmează și alte „minuni” în domeniu.

Cea mai mare curiozitate a mea, personală, este legată de modul în care va fi calculată media unui elev. Cum vrea domnul profesor!? Aștept cu sufletul la gură clarificări în acest sens.

Din nefericire, și de această dată un ministru vine cu idei „geniale” care vor agita și mai rău apele deja tulburi ale învățământului românesc.

Bine că nu s-a început cu modernizarea școlilor, pentru că, știm bine cu toții condițiile în care sunt nevoiți unii elevi să învețe, mai ales în mediul rural… Nu știu ce ne-am fi făcut noi, românii, cu școli moderne și sigure.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Leo Taxil spune

    Realitatea cruntă este că după 1989 școala românească a fost dată an de an pe mîna unor miniștri care mai de care mai incapabili, dar cu idei tot mai distructive. Ce defecte avea învățămîntul românesc dinainte de ”revoluție”? De ce a fost nevoie să-l distrugă tot felul de miniștri, unii chiar agramați și semianalfabeți, dar puși de partid?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate