Politia din Piatra Neamt este obligata de lege sa elibereze infractorii

2

Incredibil, dar adevarat – Politia Piatra Neamt prinde periodic infractori care talharesc si fura in special de la oamenii in varsta, dar dupa ce-i ancheteaza nu poate face absolut nimic decat sa le dea drumul, pentru ca vorbim de o banda de cativa minori.

Cu o ritmicitate saptamanala, o banda de talhari si hoti minori este prinsa de Politia din Piatra Neamt, se recupereaza o parte din bunurile furate, dupa care faptasii sunt eliberati si a doua saptamana mai jefuiesc un batran si, tot asa, povestea continua de mai bine de jumatate de an.

 Banda de minori despre care noi credem cu tarie ca este coordonata de majori are pana acum in palmares zeci de furturi si talharii, dar nicio arestare, deoarece legea nu permite Politiei decat anchetarea minorului in prezenta unui tutore si apoi eliberarea acestuia care de la a treia anchetare deja stie pe de rost ce are de spus si cam in cat timp va fi gata pentru a comite o noua fapta.


In realitate, situatia este si mai grava, deoarece mai putin de 25% dintre victime reclama faptul ca au fost jefuite de cativa copii de tigani, deoarece pietrenii stiu dinainte ca nu se rezolva mare lucru mergand la politie, iar aici ajung in special reclamatiile despre talharii in cadrul carora au fost sustrase conjunctural, odata cu poseta sau bagajul, si actele da identitate.

 Aceasta stare de fapt care persista de mult timp in Piatra Neamt se datoreaza legislatiei mult prea permisive si desfiintarii centrelor de primire minori unde infractorii din aceasta categorie de varsta erau privati de libertate.
Politia Piatra Neamt chiar isi face treaba in aceste cazuri, prinde hotii, recupereaza o parte din bunuri, in special posete, intocmeste dosare penale tutorilor legali, dar mai mult de atat nu are ce sa faca.

Va sfatuim sa vorbiti cu batranii pe care-i aveti in familie si sa le aduceti la cunostinta aceasta stare de fapt pentru a fi vigilenti si a nu cadea prada infractorilor de aceasta natura.

Intamplator, aceste grupari infractionale sunt formate din minori de etnie rroma, iar daca legea nu se va schimba si nu se va adapta la realitatile din strada, in mod sigur vor aparea si grupari de romani care vor rupe picioarele gruparilor de tigani care ne jefuiesc batranii.

 In acelasi registru de subiecte este bine de stiut ca la Speranta sta sa explodeze un mare conflict intre rromi si romani, dar acesta va fi subiectul unui alt articol.

Ionel Ionel

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. IOANA spune

    Sunt una din persoanele atacate de aceste JAVRE si pentru-ca nu am facut pe loc infarct{sunt cardiaca} ma rog Bunului Dumnezeu ca sa-i pedepseasca si pe cei care ii elibereaza pe acei talhari care odata prinsi ,apoi eliberati, vor fi viitorii criminali ai orasului P. Neamt.

  2. diogene spune

    Da, nu este obligata sa ii elibereze,dar mai intai e obligata sa ii prinda.
    Ca de Craciun mi-a spart un betiv o luneta la masina in parcare platita si nu m-a despagubit nimeni pt asta.De aceea cred ca ideal ar fi ca in cazul in care un cetatean nu poate fi despagubit din cauza ca cercetarile politiei nu dau roade,acel om pagubit sa fie scutit de la plata taxelor si impozitelor pe anul respectiv.
    Apoi sunt si cazuri cand Politia da vina tot pe cei care sunt recidivisti chiar daca ei nu au nici o vina in cazul respectiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate