Poate să joace un minor la păcănele online?

0

Numărul minorilor care ajung să joace la păcănele este din păcate unul tot mai mare, iar statisticile arată îngrijorător. În cadrul acestui articol nu avem de gând să prezentăm date statistice, ci să răspundem la o simplă întrebare: Poate să joace un minor la păcănele online?

În cazul în care te afli în categoria părinților care vor să își ferească copiii de jocurile de cazino, citește acest articol integral. Cel puțin din punct de vedere legal, minorii nu pot să joace la păcănele online. Chiar și așa, există și excepții când acest lucru se întâmplă, iar noi îți vom spune cum să procedezi.

Este legal ca un minor să își deschidă un cont de cazino online?

Nu. În mod absolut, nu este legal ca un minor să își deschidă un cont de cazino online pentru a paria la jocuri de noroc. Desigur, acesta poate să încerce, dar teoretic nu ar trebui să reușească niciodată. În cazul în care atunci când își introduce datele personale minte, contul sau va fi blocat în scurt timp.

Legislația românească din domeniu prevede în mod foarte clar că fiecare casino online trebuie să realizeze verificarea identității clienților sai. Astfel, atunci când un minor reușește să deschidă un cont de cazino, nu îl va putea valida. Datele de identificare introduse vor fi diferite față de cele din cartea de identitate.

Este posibil ca un minor să joace păcănele online de pe contul unei alte persoane?

În teorie, da. Conform reglementărilor legale în vigoare, în calitate de posesor al unui cont de cazino online nu poți să plasezi pariuri în numele altor persoane. Chiar și așa, este imposibil de demonstrat dacă ai încredințat datele de logare ale contului altcuiva. Nimeni nu știe cine este în spatele ecranului sau cine joacă la aparate.

O altă situație des întâlnită care seamănă cu cazul despre care vorbim este depunerea de bani de pe un card care nu îți aparține. Foarte mulți jucători își deschid un cont de cazino online și depun bani cu alt card care nu este pe numele lor. În cele mai multe cazuri, aceștia ajung să aibă contul blocat și chiar își pierd și banii depuși.

Poate un minor să joace la un cazino fizic?

Atunci când vorbim despre un cazino fizic sau chiar și o sală de jocuri stradală, lucrurile stau complet diferit. Din păcate, chiar și în ziua de azi mai există foarte multe astfel de locuri în care exista minori. Angajații acestor locații nu își îndeplinesc obligația legală de a verifica persoanele care intră în sala de jocuri.

Acestea fiind spuse, mai există cazuri în care minorii ajung să joace la aparate sau să plaseze pariuri sportive, dar acestea sunt mai rare decât acum 5-10 ani. Situațiile au loc în special în zonele rurale, unde poliția sau jandarmeria nu efectuează controale.

Cum pot să îmi feresc copilul de dependenta jocurilor de noroc?

Este extrem de greu de oferit un răspuns exact la această întrebarea. Copiii au un acces tot mai mare la jocurile de noroc online, iar mulți dintre aceștia ajung să joace cel puțin o dată. Dependența se dezvoltă pe baza mai multor factori, așa încât simplul jucat la păcănele o dată sau de două ori nu ar trebui să ducă copilul în această direcție. Chiar și așa, situațiile trebuie evitate cu orice preț.

Cel mai indicat este să încerci să vorbești cu copilul tău despre jocurile de noroc și să îi explici implicațiile negative. De asemenea, dacă observi că acesta are un comportament ciudat sau afli că joacă, ar trebui să apelezi la ajutor de specialitate. Există o multitudine de metode prin care tinerii pot fi ajutați. Dependența de jocuri de noroc se tratează mult mai ușor la început.

Minorii nu pot să joace la păcănele online

În concluzie, sperăm că după ce ai citit acest articol te-ai lămurit că minorii nu pot să joace la păcănele online. Desigur, există situații foarte rare când aceștia reușesc să “fenteze” sistemul, dar sunt de scurtă durată. Legile din România nu permit participarea minorilor la jocurile de noroc, iar cazinourile online iau foarte în serios această problemă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate