PNL, USR și PRO România au confirmat azi, la Neamț, inferioritatea politică în fața PSD

1

După ani de zile de anti-PSD și după o campanie pentru locale în care au făcut tot ce au putut să bată PSD-ul, PNL, USR și PRO România au conștientizat că sunt partide inferioare politic PSD-ului.

Văzând că nici una dintre aceste trei formațiuni politice nu poate să bată PSD-ul de una singură, au făcut azi o alianță politică împotriva PSD la Neamț. În noua formulă politică, PSD are șanse mari să fie băgat în opoziție, lucru de altfel previzibil după seria de decizii greșite luate pe plan național cât a fost la guvernare, dar rămâne totuși o întrebare legitimă. PSD-ul a fost foarte bun și a primit voturile nemțenilor sau cele trei partide au fost foarte slabe și nu au reușit să adune destul capital electoral să se poată bate parte în parte cu PSD-ul?

Am observat că reprezentanții celor trei partide, PNL, USR și PRO, erau mândri de alianța lor și chiar se bucurau că au găsit această formulă prin care să bată PSD-ul, or acest lucru nu prea este conform cu definiția de bărbăție. O treabă din aceea ”nu te pot bate singur dar lasă că vin eu cu gașca”.

Din păcate, acesta este jocul politic la noi. Și PSD a făcut fix la fel când a avut nevoie să se alieze cu alte partide, ba la un moment dat se aliase cu PNL ca să bată PDL și după ce l-au bătut l-au împărțit, adică o parte dintre PDL-iști au devenit PSD-iști și altă parte PNL-iști. Un circ.

Discuția care se naște cu apariția acestei alianțe este alta. Dacă de la PSD și PNL lumea știe la ce să se aștepte, de la USR în schimb erau așteptări să se definească drept o alternativă la PSD și PNL. Din păcate. s-a dus și USR-ul în zona de fugă după ciolan și funcții politice de la primele alegeri.

Singurul partid dintre cele care compun acum alianța anti-PSD la Neamț care a fost corect față de electorat și a anunțat o alianță cu un partid de dreapta după alegeri a fost PRO România. În rest, PNL nu a spus electoralului că e posibil să se alieze cu partidul lui Victor Ponta și nici USR-ul că se va alia cu cei pe care-i acuza de blat cu PSD-ul.

De acum nu rămâne decât să ne luăm cu toții popcorn și să ne așezăm comod că urmează un mare circ politic în noua alianță unde PNL, ca de obicei, nu va fi serios față de noii parteneri politici cum nu a fost serios nici față de vechii parteneri și nici față de proprioi combatanți, deci urmează … cascadorii râsului contra PSD.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Domnule Iosub, nu e vorba nici de PNL, PSD, etc. , nici de „stanga” sau „dreapta”?!La „dreapta” sunt numai oameni care au supt numai de a stat -salarii ori contracte-, iar „stanga” de asemenea!Lupta nu este de idei si proiecte, ci pentru banul public!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate