PNL și PSD au mușcat-o

1

De ceva timp, PNL Neamț și PSD Neamț au început să se mănânce reciproc, dar nu ca de obicei, ci momiți de pe margine. Sunt instigați și apoi se urmărește cu atenție fiecare mesaj care poate fi amplificat ca provocare din partea PNL sau PSD și se lansează în spațiul public special pentru a se obține scandal și alte reacții la reacții. Astfel PSD și PNL joacă într-un film în care ei cred că sunt combatanți, dar de fapt ei sunt victimele.

Oricât ar da PSD în PNL, la actuala dinamică electorală cei care au votat PNL nu se vor reorienta sub nicio formă spre PSD, ci spre USR sau alții. Și invers e aceeași treabă. Oricât ar da PNL în PSD electoratul PSD nu va migra spre PNL, ci spre Pro România sau alții.

Așadar doar cine nu poate nu înțelege că orice daune face PNL social democraților sau PSD liberalilor nu câștigă niciunul dintre cele două mari partide, ci celelalte partide.

Cei de la PSD și PNL Neamț ar trebui să se întrebe dacă au plătit ei pe cineva să le amplifice declarațiile politice și să le transforme în provocări sau războaie de imagine. De asemenea, ar trebui să se întrebe de ce dacă PNL și PSD se critică reciproc din prima zi de după alegeri și nimeni nu a fost foarte interesat să-i ”ajute” brusc de ceva timp criticile lor sunt amplificate public sub formă de provocare care cere un răspuns pe măsură?

Pentru că suntem o publicație de opinie, opinia noastră este că cele două partide de la Neamț au mușcat momeala aruncată în cadrul unei mișcări inteligente de tipul ”încurca-i drace”. Momeala a fost mușcată din sete de imagine și desigur și cu ajutorul instigatorilor interni din cele două partide care neavând competența să gestioneze promovări se mulțumesc cu acțiuni ieftine de gherilă politică.

Războiul acesta nu este al PNL și PSD. Și unii și alții vor de fapt consens, liniște și mediere. Desigur nu vor să renunțe la declarațiile politice cu care se atacă de 30 de ani, dar nu vor niciunii război. Atunci, de ce este? Cine îl finanțează? Cine îl alimentează? Și de ce? Acestea sunt întrebări pe care ar trebui să și le pună cele două partide.

Dacă PSD și PNL Neamț nu se trezesc repede, vor plânge unii pe umerii celorlalți la alegerile care vin și nimeni nu-i va putea salva de ceea ce își fac singuri.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Nu e nicio lupta politica, e doar zgomot pentru fraieri in preajma alegerilor!PNL si PSD sunt pe blat , pe bani multi si pe pielea cetatenilor…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate