PNL Neamț se alătură PSD Neamț și spune DA la referendum

1

Liberalii nemțeni sunt plini de surprize. După toate îndemnurile la votat DA din partea PSD-iștilor nemțeni, iată că și liberalii nemțeni anunță printr-un comunicat oficial că vor vota DA la referendum. Un gest de mare curaj din partea liberalilor nemțeni să își asume un demers religios, ei fiind un partid ce promovează statul laic. BRAVO, PNL Neamț. Nu se aștepta nimeni să susțineți acest demers al Bisericii pus în practică de guvernarea PSD. Ați arătat că valorile tradiționale sunt mai importante decât lupta politică.

Liberalii din Neamț vor participa la referendum și vor vota ”DA” pentru definirea în Constituție a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie

Membrii PNL Neamț vor participa în acest sfârșit de săptămână la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, cu privire la definirea căsătoriei.

Votul va fi DA! DA, pentru ca familia să fie întemeiată pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie!

Prin votul de la referendum vom fi de acord ca Articolul 48 alin. (1) din Constituția României, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2003, să se modifice și să aibă următorul cuprins:

”Art. 48: Familia

(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Acest referendum nu încalcă niciun drept fundamental, iar în cea ce privește legalizarea relaţiilor între persoanele de același sex, standardele juridice existente la nivel internaţional lasă la latitudinea fiecărui stat să găsească o formulă juridică care să funcţioneze în societatea respectivă.

Referendumul din acest weekend vine în urma unei inițiative cetățenești, legitime, care are în ”spate” peste 3 milioane de semnături, care a urmat toți pașii legali, ca fiecare cetățean să își poată spună opinia cu privire la familie. În zilele de 6 și 7 octombrie fiecare român are ocazia să își exprime viziunea proprie cu privire la familie, la căsătorie, prin participarea la vot.

Partidul Național Liberal susține familia, este partidul istoric care s-a luptat în ultimii 100 de ani pentru țară, pentru români, pentru copii, pentru părinți, pentru bunici, pentru valorile tradiționale. Totodată, ne vom lupta pentru a păstra drepturile și libertățile fundamentale ale fiecărui individ.

Prin participarea noastră la referendum și prin votul – DA – arătăm că apărăm dreptul fiecăruia de a se exprima liber pe marginea viziunii pe care o are cu privire la celula de bază a societății românești – FAMILIA!

George Lazăr Prim – Vicepreședinte PNL Neamț
Daniel Vasiliu Macovei – Secretar General Adjunct PNL Neamt

1 Comentariu
 1. George lazar spune

  Cum înțelegeți Robert ca PNL se alătură PSD??ca eu nu prea inteleg!
  Nu am vazut in presa ca PSD Neamt sa aibe vreun comunicat de presa asumat prin care sa se pozitioneze in vreun fel la Referendum..Asta un prim aspect
  In al doilea rand nu inteleg judecată ta..dacă cineva ,o persoana sau un Partid are o opinie ,o parere despre o stare de lucruri ,in cazul de fata despre Referendum.opinie provenită din educație din morală,din credinta din traditii de ce in acceptiunea ta ,persoana sau partidul respectiv copie pe altcineva?nu putem fiecare dintre noi,fiecare partid sa avem propriile percepții ..eu consider că le avem..doar ca asa se vrea sa fim pusi intr-o lumina ,ca sa părem noi la remorcă altora. Aspect total neadevărat…si sper ca nu ne confunzi cu unul/unii/altii de prin Piatra Neamț..care chiar dacă sunt aparent de dreapta au trandafirii in suflet..

  ADMIN: Senator PSD Dan Manoliu, Senator PSD Emilia Arcan, Deputat Ciprian Șerban și mulți alți PSD-iști nemțeni au ieșit public și asumat, pro-referendum.
  Probabil și la PSD și al PNL sunt contra acestui referendum.
  Nu e vorba de remorca cuiva ci de ordinea în care am observat în timp aceste ieșiri iar primele au fost din zona PSD Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate