PNL Neamț despre cartierul Speranța și Piatra-Neamț 2020

8

Duminică, 17 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă organizată de PNL Neamț, primarul Dragoș Chitic, alături de senatorul Eugen Țapu Nazare și deputatul Vlad Marcoci, a prezentat realizările din cartierul Speranța, precum și planurile de viitor pentru această zonă.

chitic-marcoci-tapu„Fiecare cartier trebuie să beneficieze de aceeași atenție. Nu îmi este indiferentă nicio zonă a acestui oraș. Astăzi voi aborda un cartier important, cartierul Speranța. Speranța înseamnă 560 unități locative și 1350 de locuitori. Am făcut mai multe deplasări în acest cartier și am decis lucrurile necesare a fi făcute. În primăvara anului 2015 am reușit să mutăm cetățenii de etnie rromă și să demolăm acele clădiri care reprezentau un pericol pentru cei care locuiau acolo și afectau imaginea cartierului. După demolare s-a igienizat zona și s-a schimbat aspectul și confortul cetățenilor din cartier. S-a realizat un loc de joacă, s-a înființat un centru de permanență, am încurajat și sprijinit realizarea unui supermarket în zonă și, în perioada următoare se va înființa și o farmacie. Biserica a primit sprijin. S-a rezolvat problema terenului și s-a asfaltat drumul de acces. Tot anul trecut s-au asfaltat străzile, s-a igienizat zona și anul acesta s-a amenajat un refugiu în stația de autobuz. S-a realizat și inventarierea locuințelor libere și am demarat acțiuni de depunere dosare, atât pentru locuințe sociale, cât și pentru ANL.  În ceea ce priveşte locuinţele ANL, este în desfăşurare procedura de reactualizare  a dosarelor până pe 3 mai, iar la sfâşitul acestei luni vor fi repartizate. Totodată am inventariat problemele care sunt acolo, distrugerile din ultimii ani, au fost și persoane evacuate. Suntem în proces continuu de reparație a locuințelor. ”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

În planurile de viitor, sunt incluse în proiectul Piatra-Neamț 2020 solicitările de finanțare către Guvern pentru școala și grădinița din Speranța. Atât senatorul Eugen Țapu, cât și deputatul Vlad Marcoci au oferit asigurări că se va depune această solicitare la Guvern pentru ca finanțarea să se producă rapid, spre beneficiul locuitorilor din Speranța.

De asemenea, se intenționează extinderea iluminatului public, montarea de mobilier stradal, montare de camere video de supraveghere. Pe lista de consilieri locali ai PNL este inclusă și o persoană care locuiește în cartierul Speranța, ceea ce va oferi un beneficiu de comunicare în plus pentru cetățenii din acea zonă.

Senatorul Eugen Ţapu-Nazare a subliniat atributele liberale care definesc o comunitate  şi a asigurat susţinerea investiţiilor pentru a asigura progresul pe termen mediu și lung.

„Vom înainta Ministerului Educației o solicitare de acordare de fonduri pentru construcția școlii și grădiniței din cartierul Speranța, obiective asumate de guvernele liberale, dar care au fost abandonnate de  către guvernele PSD. Aici, aș vrea să remarc faptul că PSD nu a fost niciodată interesat de educație , nu a investit în școală, nu a sprijinit proiecte educaționale. Dacă vă întrebați de ce, răspunsul este foarte simplu: a dorit întotdeauna să existe cât mai mulți asistați social care să ceară și să primească ajutoare sociale, dar care să poată fi manipulați electoral de către PSD. Într-o comunitate cu oameni educați, nu mai poți manipula, oamenii pot să discearnă în cunoștință de cauză. Este un lucru de care PSD se sperie nu doar aici, în județul Neamț, ci peste tot în țară. Abordarea PNL o cunoașteți. Stradă, școală, spital și biserică. Acestea sunt atributele care definesc o comunitate, iar investițiile în aceste domenii asigură progresul pe termen mediu și lung. Piatra Neamț 2020 tocmai aceste lucruri își propune: investițiii în domeniile esențiale ale societății, investiții realizate cu fonduri locale și fonduri atrase – guvernamentale și europene.” a declarat senatorul Eugen Ţapu-Nazare

Mai mult, senatorul Eugen Ţapu-Nazare a prezentat strategia liberală pentru lista de consilieri locali.

„V-a spus domnul primar Dragoş Chitic de un consilier local care va monitoriza, va răspunde de cartierul Speranța. Este vorba de domnul Florin Beteringhe. Vom extinde această abordare la nivelul întregului oraș, iar fiecare consilier local care se va regăsi pe listele PPNL va avea în grijă  o anumită zonă, un anumit cartier. Dorim în acest fel să întărim dialogul cu cetățenii, să știm mult mai repede nevoile lor pentru a putea interveni. Astfel, oamenii vor şti că sunt reprezentați corect în Consiliul Local şi au la cine apela pentru rezolvarea unor probleme, indiferent de dimensiunea acestora.” a încheiat  senatorul Eugen Ţapu-Nazare

Deputatul Vlad Marcoci se va ocupa, alături de echipa liberală, la finalizarea programului de dezvoltare a judeţului Neamţ, Neamţ 2020.

Vom lucra în echipă pentru a definitiva programul de dezvoltare a judeţului Neamţ. Alături de primarul Dragoş Chitic, de primarul Laurenţiu Leoreanu şi de alţi primari liberali  vrem să conturăm programul de dezvoltare integrată a judeţului Neamţ. Şi cum lucrările de infrastructură, investiţiile în sănătate sau în sectorul social nu au culoare politică ne dorim să facem echipă cu toate partidele politice  pentru a dezvolta o stare de lucru şi de normalitate  pentru cetăţenii din judeţul Neamţ.” a declarat deputatul Vlad Marcoci.

M. I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. nae spune

  Poate va mai treziti pietreni ! Nu putem merge in continuare tot cu cei care au condus si pana acum. Orasul arata mizerabil. Patru ani nu s-a facut mai nimic iar acum daca vin alegerile se asfalteaza, se sadesc flori,etc Dupa alegeri , liniste totala !

 2. Constantin-Florin Roca spune

  Un Primar este activ 365 de zile pe an, nu doar in preajma campaniei electorale.Noi nu avem primar ci un interimat ,care si-a adus aminte ca Piatra-Neamt este ceva mai extins,nu doar centru ,unde a schimbat borduri si pavele cand voiau ei.Adica el Chitic ,8 ani de zile cat a fost viceprimar si echipa din care facea parte nu stia ca are periferii orasul, iar acum ne explica ca a identificat un consilier din Speranta si si-a adus aminte brusc de un punct din Programul meu electoral din 2012 si reactualizat acum.Asa de mult timp i-a trebuit sa realizeze ca este de actualitate si benefic pentru comunitate.Eu zic sa-l i-a pe Tapu de mana si pe Strungariu,specialistul de la Comisia rutiera si sa mai identifice un sens giratoriu pe la Speranta, unde sa-si tranteasca o Cafenea ca in fata Muzeului de Istorie si sa aiba timp sa faca cunostinta cu cetatenii de acolo cu nevoile lor 365 de zile pe an.Acum nu mai dam doua parale pe povestile lor,au avut ani zile timp sa ne dovedesca ca sunt de buna credinta,le sugeram sa faca o pauza si sa ne dovedesca cat de buni manageri sunt ei in mediul privat.

  1. Lolita spune

   Roca vulcanica este insumarea ideilor exprimate. Subscriu.

   Am beut cafea marca „tapu” si marca „strungatu”, polizata pe caimac.

   Prefer sa ramin h-arcana’ pe canapeaua mea:

   NU VOTEZ.

 3. Gherghin Nicolae spune

  De 26 de ani se intampla acelasi lucru.In pragul alegerilor veniti cu promisiuni insa acest lucru nu mai impresioneaza pe multi dintre noi.Ce ar fi sa dati parcarile si strandul inapoi cetatenilor,ce ar fi sa micsorati impozitele,ce ar fi sa ieftiniti apa?Nu ne intereseaza ce vreti sa construiti ne intereseaza daca sunteti capabili sa administrati ce avem deja.

 4. Privitor spune

  Cata corectitudine, o fi campanie electorala? Ori s-au trezit brusc dupa patru ani de chiolhaneala?

 5. Stefan spune

  Asta e tare :dl. Chitic a facut „deplasari” in cartierul Speranta?!nesimtirea e si mai mare spunand ca guvernul „PSD” a abandonat finantarea scolii- guvernul „USL” , ce a facut doia ani de zile?dar cel PDL de inainte?!Dar primaria care a dat bani la biserica , in loc sa termine scoala?!

 6. elena spune

  Pai daca tot vreti sa faceti un cartier cat mai curat nu mai dati locuinta tiganilor din Valeni 2 in Cartier, mai exact in H1, se umple iar Speranta de tigani, si cica se dau pe caz social, de ce? Ca au 10 copii si traiesc din alocatiile lor?

 7. Lolita spune

  Culoare politica,…iar eu nu vad decit „sageti”….ridica moralul si atit.Iar in discursul citat conectia dintre scoala, spital si biserica se face cu strada asfaltata iar de aici vin banii in toate partidele locale.

  Daca ne uitam mai bine la dosarele celor 3 din imagine vedem culoarea portocalie apoi rosie iar acum galben cu albastru adica ne terfelim in orice culoare numai culoarea banului sa nu se vada !

  Rog sa publice dosarele lor si ale politicienilor „inconjuratori” iar apoi populatia va decide daca merita vreun vot sau nu.

  Nevotanta, prostituata de politica:

  Lolita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate