PNL a anunțat candidații pentru Parlamentul European

2

Zilele de așteptare au luat sfârșit și Partidul Național Liberal a validat lista națională de candidați pentru Parlamentul European. Lansarea lor va avea loc sâmbătă, cu ocazia summit-ului Partidului Popular European organizat la București.

În ordine, primii 10 candidați dați publicității sunt următorii:

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV
2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
3. Siegfried Mureșan, europarlamentar
4. Daniel Buda, europarlamentar
5. Adina Vălean, europarlamentar
6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL
7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
8. Gheorghe Falcă, primar Arad
9. Cristian Bușoi, europarlamentar
10. Marian Jean Marinescu, europarlamentar

Lista este deschisă conform așteptărilor de Rareș Bogdan, o voce puternică și influentă în televiziune, cu accent pe publicul instruit cu preferințe înclinând spre dreapta politică. El este puternic identificat cu așa-zis influentul Grup de Cluj care funcționează fără hotare de partid. „Am reușit în presă tot, Dumnezeu mi-a dat tot în presă, sper să-mi dea și-n politică”, a declarat Bogdan, printre altele, pentru HotNews.ro.

PNL speră să obțină 10 mandate de europarlamentar. Discuțiile și comentariile abia încep. De exemplu, primul reprezentant al Moldovei apare abia pe locul 12, fiind vorba despre actualul europarlamentar Mihai Țurcanu (foto) de la Botoșani.

În înregistrarea de mai sus, președintele Ludovic Orban a enumerat și următorii candidați, de la locul 13 la locul 21, pe 11 aflându-se profesorul Vlad Nistor. În ordine, aceștia sunt următorii: Violeta Alexandru, Ligia Ionescu, Ana Maria Dimitriu, Călin Teodosescu, Ciprian Ciucu, Aleodor Frâncu, Claudia Benchescu, Ciprian Epure și Adrian Dupu, cel din urmă fiind președintele organizației PNL Diaspora Republica Moldova. (R.E.D)

Foto: Facebook/Rares Bogdan/Mihai Turcanu

Sursa: stirinationale.eu

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Stefan spune

    E foarte buna lista!Evident, pentru adversari!ALDE va lua voturi fara sa faca nimic, la fel USR+PLUS…

  2. Privitor spune

    Invocarea liberalismul moldovean e clar o utopie grava, care liberalism? Au aparut pe aici viziuni de dezvoltare (nu o mai fi cea mai saraca regiune din UE?), zice cineva ceva ca-s luati de prosti de centru cu punerea in capul listei a unui zurbagiu, local: nu o mai fi PNL Neamt condus de importati din alte judete, s-au deslusit gangavelile „liderilor” liberali locali (cei cu functii prin administratie, ori pe malai prin parlament)? Cand totu-i numai ciolan si „afaceri” de familie – inutile sperante de mai bine pentru cei multi (chiar si de acei liberali buni numai pentru mitinguri si congrese – pe bani proprii).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate