Plante de leac avem…

0

Unii bătrâni încearcă să își câștige existența cum pot, mai ales dacă au pensii mici. Așa este și cazul unei bătrâne care vinde în diverse locuri ale municipiului Piatra-Neamț plante de leac pentru cunoscători, la prețuri mici, am spune noi, dacă e să ne gândim la beneficiile acestor plante pentru sănătate. În imagine puteți observa o grămăjoară de coada-calului, o plantă ușor de recunoscut după tulpina lungă și zveltă, cu frunze înguste. Coada-calului are proprietăți curative în cazul infecțiilor renale și urinare, ateroscleroză, retenție de apă, probleme digestive, diabet, TBC, afecțiuni bucale, boli ale pielii etc.

plante medicinale
Mod de preparare si administrare:

Pulberea de Coada-calului

Se obține prin măcinarea fină, cu râșnița electrică de cafea, a părților aeriene uscate. Se administrează câte o jumătate de linguriță de trei-patru ori pe zi, în cure cu o durată de până la trei luni. Pentru tratarea unor afecțiuni acute, cum ar fi gastrita hiper-acidă sau hemoragiile, se pot lua până la 6 lingurite pe zi.

Infuzia combinata de Coada-calului

Se folosește mai ales extern: 4-6lingurițe de pulbere de tulpini mărunțite de Coada-calului se macerează 8 ore, într-un sfert de litru de apă, după care se filtrează, iar preparatul obținut se lasă deoparte. Planta rămasă dupa filtrare se opărește cu încă un sfert de litru de apă, după care se lasă să se răcească și se strecoară. În final, se combină maceratul cu infuzia, preparatul rezultat folosindu-se mai ales extern, pentru spălături și comprese. Acest remediu este un puternic diuretic, antiseptic, cicatrizand totodată și tonifiind țesuturile, inhibând dezvoltarea unor bacterii.

Tinctura de Coada-calului

Se pun într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de Coada-calului, peste care se adaugă  500 ml de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat 2 săptămâni, într-un loc călduros, după care se filtreaza, iar tinctura rezultată se pune în sticluțe mici, închise la culoare. Se administrează, de 4-6 ori pe zi, câte o linguriță diluată în puțină apă.

Cataplasma cu Coada-calului

Se iau 2-3 tulpini uscate de Coada-calului și se lasă timp de 1-2 ore să se înmoaie, într-un vas cu apă caldă (40-50 grade Celsius). Se aplică direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă vreme de o oră.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate