Plângeri penale după decesele din pandemie: Cadre medicale chemate la declarații, la Poliție

1

Managerul Institutului “Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a declarat într-un interviu pentru spotmedia.ro că o parte dintre pacienții supraviețuitori sau familiile celor decedați în pandemie au făcut plângeri penale.

Într-un singur dosar, peste 100 de angajați ai spitalului sunt chemați la audieri, spune managerul spitalului aflat în prima linie în pandemie.

Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Acum, la ora 14.00, ( joi, 13 ianuarie – n.red.) mă duc la Poliție, pentru un dosar de omor din culpă. Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient.”, a precizat Beatrice Mahler pentru sursa citată.

În toate aceste cazuri, urmărirea penală e in rem, adică asupra faptei, nu a persoanei, iar cercetările continuă. În prima fază, cadrele medicale nu au calitatea de suspect sau inculpat, ci de martor, spune un avocat.

Această situație este extrem de neplăcută. Este o situație nouă, în care ești pus ca medic. Juristele din cadrul instituției, oricât s-ar perfecționa, nu sunt penaliste. Nu avem voie să angajăm avocați specializați, iar colegii mei se simt traumatizați în acest moment, pentru că și noi suntem oameni, facem tot ceea ce ține de noi, dar am avut în față o boală nouă. Nu am avut decât un algoritm de tratament care, din păcate, nu întotdeauna a fost eficient pentru că depindem foarte mult, ca în orice boală, de imunitatea pe care o are pacientul”, a mai spus Beatrice Mahler. Reportajul complet poate fi citit aici – click.

Întrebată ce anume ar fi ajutat în toată această perioadă pandemică, Beatrice Mahler a spus pentru Adevărul că o lege a malpraxisului cu ajutorul căreia să se stabilească din ce etapă apare culpa sau din ce moment medicul poate să ajungă într-un proces penal. Mai multe detalii aici.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Jenu Cosma spune

    dupã ce ati distrus sistemele imunitare ale pacientilor mai aveti bunul simt sã afirmati cá pacientii aveau sistemul imunitar deficient ??? pentru ce s-a fãcut vaccinul dacã nu e eficient ???… care sunt interesele voastre in relatie cu vaccinarea ??? voi nu aplicati acte medicale ci asasinate mascate de legislatii corupte…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate